aydina malaeka tihany

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Alexander Seth Ukasyah

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

✿ The Followers ✿

✿About Me✿

My photo
puan raihana humaira,masih muda remaja ;p,bonda Aydina Malaeka Tihany dan Alexander Seth Ukasyah ,sangat simple,degil,sensitip,nakal,ceria,suka senyum dan sangat optimis dalam kehidupan .~doakan saya dan anak anak bahagia di dunia dan akhirat!~

✿tabung pahala✿

✿ Doa buat anakanda ✿

" Ya Allah peliharalah anak-anakku,Aydina Malaeka Tihany dan Alexander Seth Ukasyah selama ia berada diatas muka bumi ini dan sihatkanlah mereka, Engkaulah yang menyembuhkan, tidak ada penyembuhan selain penyembuhan-Mu, penyembuhan yang tidak meninggalkan penyakit. Ya Allah rupakanlah atau bentukkanlah mereka dengan rupa yang baik, dan tetapkanlah ke dalam hatinya iman kepada Engkau dan kepada Rasul-Mu. Ya Allah, mudahkanlah perjalanan dalam kehidupannya,murahkanlah rezeki mereka. Ya Allah jadikanlah mereka sihat yang sempurna, berakal dan pandai, alim dan beramal. Ya Allah panjangkanlah umur mereka, sihatkanlah badan mereka, dan baikkanlah akhlak mereka, fasihkanlah lisan mereka, baguskanlah suara mereka untuk membaca Al-Quran dan hadis dengan berkat Nabi Muhammad SAW, dan segala puji bagi Allah Tuhan semesta alam."

Thursday, June 22, 2017

raya 2017

Assalamualaikum :)

Lama gila rasanya tak cerita apa-apa dalam ni...

nak story banyak tapi bila nak taip je rasa malas sangat....

runtin harian masih lagi terkawal dan semua under control.

raya tahun ni masih lagi berempat,doakan next year berlima@berenam okay...
nak tambah anak adalah misi utama next year.

jadi,untuk tahun ni...tak ada adegan tarik rambut,kena tidur luar atau sebagainya...sebab suami i is KERJA hahahahaha
tapi kami memang dah berbincang macam tak lengkap je kalau tak balik kampung kan...tak rasa meriah raya tu...mybe balik pagi raya tu dan balik semula ke sini petang tu sebab suhairy on duty.

bab baju raya...dah setel awal...
bab baju raya kedua yang setel dulu...
baju raya first comedian...tapi semua dah setel...siap lengkap samping semualah.

dan rasa macam terlebih dah beli baju untuk ketiga keempat...sebab prefer lepas tu nak raya haji kan...mak-mak biasalah nak berjimat cermat...


sekarang rutin harian aku tak lah bz mana...mula-mula dulu masa bukak restoran kelam kabut jugaklah dunia sat...tp now macam semua benda dah boleh handle...
nampak lah jalan sinar kebahagiaan tu...gitewww


hakikatnya aku masih tak mampu nak tinggalkan kerjaya aku sekarang...sebab salah satu mestilah berbalik soal pendapatankan...
selain tu mybe sebab aku masih belum sampai seru lagi kot nak berhenti kerja dan duduk rumah...mungkin bila dah tambah anak...mungkin lah kan....

soal rumahtangga,semua okay...biasalah ada pasang surut tapi selagi kami berdua dapat duduk serumah,tidur sebilik,makan semeja so semua boleh bincang lagi...selesai semua secara dewasa dan rasanya tak ada masalah besar-besar pun...kecik kecik je.
kalau tak ada problem langsung tu tipulah kannnn....

tapi alhamdulillah la...kehidupan sekarang berganda lebih baik.

bab anak-anak...
dah besar dua dua.
dan bonda letih oiii nak layan cakap depa...
ada saja soalan...tp kalau diam bonda pulak bosan.
semoga depa berdua membesar dgn berjaya di dunia dan akhirat.

okayla...
tengok la nanti bila aku rasa rajin aku sambung lagi....
sebab dah dapat lappy baru...jadi rajin tu lain macam sangat la kan...hahaha


selamat berpuasa dan selamat hari raya aidilfitri uolssss...

duit raya aku boleh masuk account naaa...


sekian ,
terima kasih sudi baca...


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...