aydina malaeka tihany

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Alexander Seth Ukasyah

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

✿ The Followers ✿

✿About Me✿

My photo
puan raihana humaira,masih muda remaja ;p,bonda Aydina Malaeka Tihany dan Alexander Seth Ukasyah ,sangat simple,degil,sensitip,nakal,ceria,suka senyum dan sangat optimis dalam kehidupan .~doakan saya dan anak anak bahagia di dunia dan akhirat!~

✿tabung pahala✿

✿ Doa buat anakanda ✿

" Ya Allah peliharalah anak-anakku,Aydina Malaeka Tihany dan Alexander Seth Ukasyah selama ia berada diatas muka bumi ini dan sihatkanlah mereka, Engkaulah yang menyembuhkan, tidak ada penyembuhan selain penyembuhan-Mu, penyembuhan yang tidak meninggalkan penyakit. Ya Allah rupakanlah atau bentukkanlah mereka dengan rupa yang baik, dan tetapkanlah ke dalam hatinya iman kepada Engkau dan kepada Rasul-Mu. Ya Allah, mudahkanlah perjalanan dalam kehidupannya,murahkanlah rezeki mereka. Ya Allah jadikanlah mereka sihat yang sempurna, berakal dan pandai, alim dan beramal. Ya Allah panjangkanlah umur mereka, sihatkanlah badan mereka, dan baikkanlah akhlak mereka, fasihkanlah lisan mereka, baguskanlah suara mereka untuk membaca Al-Quran dan hadis dengan berkat Nabi Muhammad SAW, dan segala puji bagi Allah Tuhan semesta alam."

Thursday, February 24, 2011

buat cekodok pun susah okeh !!!

lately im very stress....dgn manusia sekeliling..rasa malu nk berhadapan org...
asyik2 pertanyaan yg sama..hari ni jumpa tya,esk jumpa tya..minggu dpn jumpa pun tya lagik...
adoiii....soalan yang lain tp fokus dia tetap sama....
"dah ada isi balik ke?"
"bila nak ada isi?"
"dah berapa bulan nampk mcm berisi je"
"aiii badan naik ada isi kat dalam ke?"
"dah ada isi ke?"
paling teruk....
"jgn lmbt ada isi nanti laki lari cari bini muda"
~dasat kan?kau igt laki aku ni playboya kah?sikit2 nk cari pompuan lain...byk duit kau nk suruh dia kawin byk3x...

bila aku rasa tensen..sasaran utama aku org sekeliling la
yang terdekat,yang terapat,yang aku sayang,
siap ler aku bad mood....rasa tensen weiii...
aku rasa mcm nk pergi duduk jauh2 dari org senang cite...

mau je aku jawab dkt kaki penyibuk tu..
"weii kau igt buat anak macam buat cekodok ke?"
ada ke kualiti?zaman skrg ni...byk sgt mcm2 jadi..masalah sana-sini...so pada aku dgn laki aku dah plan dah lebihkan kualiti dari kuantiti....igt mudah ke kawin ada anak lepas tu nk pk mcm2
bagilah chance aku nk hidup tenang sehari..ni tak..asal nmpk je muka aku tanya soklan yg sama...
mulut org kan..bila tak kawin tanya bila nak kawin
bila dah kawin tanya bila nak dapat anak
bila dah ada anak tanya pasal sekolah,anak pandai ke tak
adoii...manusia2 dalam malaysia ni kebanyakan suka menyibuk dan mengata ke?kalau tak mengata tak puasa hati erk?kalau tak buat dosa dalam sehari tak lengkap ke hidup...
aku pakai barang emas pun cita sana sini,aku beli ni beli tu pun kau gosip...
asal kau xpuas hati sbb laki kau xbeli dkt kau?ke sbb kau rasa aku lagi bagus?HAHAHA
aku punya sukalah nk buat apapun..selagi aku tak kacau hidup org lain...
plzzzz la....aku menyeru semua yang membaca blog aku ni..sudah-sudah la mengumpat pasal org...buat la apa..baik jaga hal sendiri...
kalau kau-kau semua tetap nk mengumpat aku..mengumpat la...sebanyak kau umpat aku...Alhamdulillah,sebanyak tula pahala aku dapat....

sekarang aku rasa sedih sangat...
semua aku buat aku rasa tertekan...
nak jumpa orang aku jadi rasa takut
sebab...
kalau jumpa orang tanya soalan yang sama je...
aku rasa aku pun belum cukup kuat lagi nak prgnt balik...
jangan sesedap hati je kau kata aku laki bini mandul...kau igt kau bagus sgt?kau Tuhan ke nak suka-suka hati kata macam tu pada org?
mungkin ye hari ni kau rasa kau hebat sbb sng2 boleh kata aku...tp satu hari nanti kau akan dpt balasan atas kau menganiaya org.
zaman skrg Allah swt byr cash je..apa kau buat pd org dpt la balik pd kau!!!

nota ibu jari kaki ~ bukan aku xnak anak..tp dah belum tiba masanya...
bukan tak prgnt dah prgnt tp dah ditetapkan bukan jodoh ank tu nk bersama bernafas dlm dunia...aku sapa nak menentang hukum yang Allah tetapkan...


Monday, February 21, 2011

sedikit info~wanita wajib baca!!!~

okeh..rini aku agak rajin mengexplore merata tempat..dan secara tetiba aku terbaca satu artikel tentang wanita...huhuhu artikel yg agak gerun...so aku pun rasanya aku patut share artikel dgn uols kan...yelah...aku xpandai sgt tp dah tau ni share ler..

Tuala Wanita Punca Kanser Pangkal Rahim? Kementerian Kesihatan digesa beri penjelasan | Berita dan Isu Semasa | Forum

http://selangor2u.com/blog


"Berdasarkan kajian sebuah persatuan pengguna, antara punca utama wanita diserang barah pangkal rahim adalah disebabkan penggunaan tuala wanita yang diperbuat daripada bahan buangan termasuk kertas terpakai."~okeh..golongan wanita yang normal mmg pakaikan....so aku rasa lepas ni kita semua patut berhati-hati yelah..mcm2 penyakit skrg ni..kdg2 kita tak tahu yang apa kita buat tu mengundang bahaya pd kita...so skrg ni...lebih baik kita alert kan...
tp aku setuju jugak dgn kata-kata dlm artikel ni
'“Jika kita kaji dan membuat perbandingan, wanita pada zaman dulu tidak menghidap penyakit barah pangkal rahim kerana tidak menggunakan tuala wanita, justeru, dakwaan itu memang nampak ada asasnya."
siyeskan..org dulu tak de pun penyakit bagai cam kita skrg..myb faktor pemakanan,faktor alam kan..yelah dah byk pembangunan...kalau terlalu moden pun payah jugak yek...adoiiii..macam2 la...so uols semua alert la jugak erk terhadap perkara2 berkaitan kesihatan...ada info apa2 meh share sama-sama...alah..share pengetahuan bukan nk lokek apa pun...stakat byr bil it,bil letrik je...bukan kena kuar duit lain..entah2 dpt duit lagi..sbb dok join patner dgn encik nufnang HAHAHA...
weiii bila aku nk dpt cek dr nufnang ni.....nak huwitttttt *tetiba jadi sewel sbntr*




Wednesday, February 9, 2011

~ aku sakit~oh sakit....


Aiceh...tiba dalam dok sedap main fb dok sedap main game boleh kau kata kau sakit...HAHAHA
weiii aku mmg sakit lor...flu+demam+diarea g ni..msk ni dh 6kali aku ulang p toilet okeh...6kali....*baru 6kali kecoh macam 60kali*
balik je dari jumpa incik asben trus jadi gni...huhu apesal*demam gatai la tu*
pagi2 td aku mkn kuih 4biji,kek span 2slice,lepas tu aku mkn nasik ayam pulak tp 1/2je pasai xleh msk dah..mulut aku rasa tawar*dah melantak bagai baru mulut rasa tawar*
sudah je aku makan..aku layan ler fb jap..sambil dok berfb,main game tu pun aku dah 4kali p toilet...sakit perut..siap muntah2 g...ni pun aku rasa cam pening lalat*lalat gak dipersalahkan*
apesal la dgn badan aku ni...huhuhu rasa xselesa klu sakit2 gni...smlm pun aku dah hentam mkn buah oren..

Rini pun aku bgn awl2 mandi cuci rambut sbb nk cpt sihat tp...huhu makin teruk wei...
smlm aku merengek sakan la dkt laki aku sbb aku sakit*mcm sakit sgt ngade je lebey*sampai laki aku pening kpala pujuk aku suruh tdo...*tau tp buat2 xtau*kejam jugak aku bila teringat HAHAHA nasib kau la tariq huzairi oiiii nk buat camne isteri kau mmg sewel sikit*tp laki aku lagi sewel*peluang sakit yg ada jangan dipersia2kan...bukan sng tau aku nk sakit nak manja2...sbb aku jarang mengada2 bila aku sakit...sakit sikit aku abaikan je...abes kuat aku ngadu manja2 dkt laki aku pas2 dah...xde plak nk bagai2 nk suruh itu ini...nk wat camne..kawin jauh2...tp kdg2 aku tensen gak la...yelah dah kawin pun duduk jauh2...cam xde life lepas kawin je...*emosi nih weiii...sapa2 yg berkenaan dkt HQ polis tu cpt tukarkan laki aku*

xpe..aku percaya Allah swt dah tetapkan yg terbaik utk diri aku,suami&fmly...sbb tu suratan kehidupan dah tertulis gni...terima dgn redha lebih baik..dari asyik2 nk pertikaikan...dok bising sana sini..tp apa pun xdpt...huhuhu tp kan...bila sakit gni aku rindu sgt dkt laki aku...rindu nk suruh dia jaga aku,suapkan aku mkn ubt*mkn ker ubt*rindu nk suruh dia tdokan aku dulu baru dia tdo*klu aku sihat salunya dia berdengkur dulu*HAHAHA laki aku...laki aku...nasib badan la..xpe...yg pntg hapy dgn dia..lain xmau amik pusing...

tu cite rini...ni cite smlm...hahahaha...aku buka la blog laki aku...*laki aku pun ada blog rupanya*tudia....sampai xtau ni...tau tp malas amik pusing kot..HAHAHA
bila aku baca apa yg dia tulis dkt dlm blog dia rasa mcm nk lari je g dekat dia peluk beliau dgn kuat...T_T woooo suke3x rasa cam masa cpt sgt...mcm baru je kenal dia..bsing2 kata xkan jatuh cnta dkt org cam dia,bising2 xnak tunang...xnak kawin dgn dia..last2 dah jadi wife dia...*nmpk x betapa hebatnya penangan laki aku*ahaks...
tapi kan....*ada tapi yg xsedap ni*
entry lagik aku buat tu...kan ...bulan 3 tahun lepas...time kami baru lepas tunang..apa kes wei...nmpk sangat laki aku pemalas update blog HAHAHA*tudia...beb hampunkan isterimu ini okeh* tp xpe..aku tetap suka dgn apa yg dia tulis...nmpk sgt aku ni manusia terpenting dlm hidup dia skrg!!!i likeeeee bebeh.....*terlupa sedang sakit tu*wahhh sakit balik la...hahaha

untuk tariq huzairi~
beb...terima kasih kerana wujud dlm hidup saya...tanpa awk tak bermaknalah dunia saya...jangan pernah tinggalkan saya okeh ;p



anggap jelah camtu rupa aku time demam
*tp xsehodoh tu kan..masih maintain cun weii*

sebelum aku terlupa aku akn letak link o/p aku time tunang,nikah,sanding kedua2 belah rumah
okeh2 aku sangat suka dgn kerja beliau sebab tu aku asyik mintak dia snap gambar aku je...*kesian beliau kena layan kerenah perempuan gila glamer cam haku ni*


servis beliau mmg tip top...aku suke wei...korg xperlu nk story panjang pasal apa yg korg nak..dia mmg dah tau...mmg gambar dia semua power...yg paling penting price dia pun okeh*aku suka tu,korang pun mesti suka kan...HAHAHA*




opsss lupa..aku sakit xboleh bergumbira sangat....aku sakit pun rajin mai kerja tau...bukan sng nk dpt pekerja ikhlas cam aku...minggu lepas 2hari aku mc sbb sakit gg bongsu nk tumbuh...xkan ler aku nk mc lagi wei*hahaha
baik kan?*
opsss jangan muntah tuan punya blog mmg suka puji diri sdri..hahahaha

Tuesday, February 8, 2011

hambik kau sebijik!!!

mesti gerun kan tgk title tu...mesti korang ngah pk..apa kena pulak la dgn minah ni...meroyan ke dia?hangin xtentu pasal...cuba teka mana satu okeh(saje nk main teka lak)

a ~ sebab aku kena penumbuk
b ~ sebab aku ada masalah yang aku sendiri tak tahu apa
c ~ sebab aku dgn laki aku bergado
d ~ sebab aku tengah meroyan

oh..okeh3x...dah pilih ke a,b,c atau d?
hahaha dah erk?
pstttt kalau korg pilih semua yg di atas tu xde maknanya....hohoho ampunkan daku sebab kenakan korang....

okeh3x aku mulakan story tau...semua org asyik tegur aku gemok je...sampai aku pulak rasa rimas&lemas...cam ler aku gemok sgt...normal la..berat naik sikit lepas prgnt...time prgnt ritu berat aku naik 8kg okeh(tu belum 9bln) korg tgh melopong la tu..oh tutup skit mulot nnt msk lalat...
mmg aku sangat gemok time tu...hahaha aku rasa aku jalan dah macam penguin..xpun aku macam buat show(wlpn bukan retis) asal jalan je org tgk aku...jumpa kawan2 ke pakcik,makcik,sedara semua akan tegur aku.

teguran lazim:~
1~apesal gemok sgt ni rai?(mcm dulu aku kurus sgt)
2~ gemok nya ko skrg dah mcm syanie dah aku tgk(weiii syanie pun dah makin slim okeh kira aku slim la tu...keh..keh..keh)
3~lepas kawin badan kau dah macam badak dah skrg...ko xdiet ke wei?(sedap lu kata wa badak dah tu lu apa cekodok?)
4~ gemok la..nanti laki kau lari...(yg ko gemok tu laki ko lari la ye?)laki aku mmg suka lari,buat maraton...hahahaha

so maka dgn itu aku dah nekad NO DIET okeh...biarlah aku aku demok ke apa ke..apa korg kisah..ada aku rembat duit korg ke suruh beli makanan dkt aku?*disamping lelaki kechentaan aku beli oat suruh makan..oh no...mak xrela okeh... kes aku hari-hari memekak dkt dia kata aku demok;p*

apesal erk org suka kata dkt org gemok ni?cam ler org gemok tu alien ...cam le kurus tu lawa sgt....aku pun bukan kategori gemok gedabak tu...cuma berisi..tu pun org sibuk jaga tepi kain aku(kang aku bakar tepi kain dorg baru tau)

helooo...plzz la...gemok ke kurus ke lawa ke hodoh ke semua tu xmenjamin masa depan okeh...yg penting hati..kalau hati kau suci baik semua org suka ko...klu ko lawa slim ala2 model pun hati busuk,haprak sapa suka...HAHAHA*sedikit emosi*weks...ada jadi top model ke kalau slim gila tu wei???

now setelah mendapat nasihat dr pakar kaunseling xbertauliah*incik hasben* aku dah lebih bersemangat...rasa cam akulah wanita paling tercantik di alam semesta ini*hoyeh..hoyeh*...
cukup la aku cantik dkt mata laki aku dgn diri aku sdri sudah..xperlula org lain nk bz body tegur2 aku itu ini. (nk puji pun xyah la...tp klu nak jugak puji...sila lah puji skrg...i suka u...hahaha) korang sapa?ada tolong bg beras dkt rumah aku ke?hahaha

p/s ~ sedang berusaha keras untuk lebih demok...cayalah!!!
sila la layan gambo2 aku dgn laki aku tgh bergedik dkt i-city baru2 ni....



sangat shomel kan kami hahaha



ini perempuan perasan slim bersama suami yg perasan kurus...*aiceh*




kekurusan terserlah disitu kan....(baik korg anguk)



oh perempuan gedik ini sangat gojes n sepsi lah..hahaha




pasangan paling gempak...cayalah
(ni dkt obersea tau bukan dkt i-city tauuu)

korang layanlah pic bergedik&perasan sepsi aku dulu ye...
kalau suka sile la komen..ahak...xsuka komen la jugak...baru ada umphhhh

Monday, February 7, 2011

sapu sawang okeh !!!

dah lama xupdate blog kan..
bukan sibuk pun tapi ntah xde mud nk menulis n menaip...hurm...entah kenapa...
banyak perkara yang dah terjadi dalam hidup aku sepanjang xmenulis ni...
aku dah selamat menjadi isteri org,hampir2 menjadi seorang ibu...tapi...Allah swt dah menetapkan...mungkin ini bukan masa yang sesuai utk kami menimang cahaya mata...
aku redha sebab itu jalan yang terbaik...
meh kita story satu2 okeh....huhuhu
~ nikah 20.10.2010
hurm..majlis berjalan lancar...normal la setiap majlis tu kan ada corat coretnya tersendri..tp apa yg pntg majlis jln dgn lancar....selamat jadi isteri kpd insan bernama Tariq Huzairi...
~kenduri pihak lelaki 30.10.2010
hurm..mesti pelik kan kenapa kenduri sblh rumah lelaki dulu bukan rumah perempuan...yelah..nk wat camne dah ada sbb yg xdpt dielak...apa yg pntg dah nikah dah..dah sah...yg lain ketepikan...
kenduri meriah,cuma hujan lebat je...(sbb pak incik suka makan dlm periuk) hahaha
mmg hujan lebat giler...sampai xsmpat nk amik pic outdoor(pic kawin akn dimuatkan dlm entry lain okeh)
~19.11.2010 sah prgnt
time ni pergi kuantan ikut pak incik operasi...mula2 mmg malas nk check tp pak incik la asyik2 buat muka kesian aku pun trus la check2 naik 2line...mula2 aku malas nk tgk...dia balik kerja aku buat muka slumber bagi dia upt tu...(xde xcited lgsg)sbb mula2 xtau yg naik 2line tu maknanya +ve igtkan -ve,bg2 dia then dia senyum2 pas2 dia kata +ve la...(time trus rasa nk ngis+nk mkn tomyam)satu kuantan pusing cari kedai tomyam last2 tutup...then balik bilik dgn frust trus membongkang tdo(konon2 tunjuk perasaan la)
balik je dr kuantan trus pergi scan dktr kata kembar punyalah xcaya sampai 6klinik pergi scan..last2 pergi dkt muslimah buat 4d mmg kembar 3 tapi sayangnya kembar siam...agak frust la...sedih mmg sedih tp kena terima hakikat...lama jugaklan take time nk buat keptusan nk abort babies..selepas dgr pendapat dr semua pihak....
~sanding rumah saye 1.1.11
hurm...mmg majlis agak lewat..tp xbermakna xde majlis kan....apapun very fun..wlpun mak andam buat hal dtg lewat make up...spoil mud aku...byr mahal2 last2 kita tgu org berjam2...klu sejam/dua xpe...ni x...hampir 4jam tunggu...mana ler xhangin.....tu kisah mlm berinai...tp siang tu kenduri oklah..cuma agak frust bila lagu yg aku minat xdpt nk dipasang alasan pendrive xleh baca..padahal aku dah bg pd mlm tu g...geram la gak...tp xpe..sabar la wei...hahaha
~kisah sedih 2.1.11
lepas je kenduri ni mmg tragik sikit..siang 31.12.10 tu aku mmg dah turun darah sikit...sbb kan dktr bagi ubt turun darah,dktr xnak buat dnc sbb takut terkena rahim,kembar 3 dah rapat2 g pun aku prgnt dah hampir 2bulan lebih.nasib baiklah time bersanding semua ok je...xde yg xok..wlpun kejap2 rasa sakit2 n sengal2 dkt bhagian perut n peranakan...
2hb tu turun darah berketul2 hurm..then pergi scan dktr kata dah kosong...Alhamdulillah xyah d&c wlpun agak sedih tp rasa syukur sgt sbb tahu awl dari meneruskan kandungan dan selepas tu menyesal di masa hadapan...
walaupun byk mulut2 longkang yang tak habis2 mengutuk dan mengata macam2 dgn tindakan aku dgn pak incik utk abort anak2 kami...tp rasanya tu yg terbaik...mereka hanya mampu melihat kami yang menanggung lebih rasa perit,sakit,dan sengsara...siapa yang tak mahu anak...tapai dah Allah swt tetapkan begitu...kdg2 bila duduk sorg2 rasa sayu sangat...dulu tiap-tiap hari menangis...tp skrg...dah rasa kuat sikit..berkat dari dorongan pak incik,fmly,dan kawan2 rapat...
pak incik selalu kata "awak...apapun yang terjadi saya tetap sayang awk,xkisahlah kita ada baby ke tak de ke,semua tu tak kan buat perasaan saya berkurang pada awak"
sangat tacing okeh sob..sob..sob T_T
xpelah...mesti lepas ni ada lagikan rezeki lain....doakan saya....


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...