aydina malaeka tihany

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Alexander Seth Ukasyah

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

✿ The Followers ✿

✿About Me✿

My photo
puan raihana humaira,masih muda remaja ;p,bonda Aydina Malaeka Tihany dan Alexander Seth Ukasyah ,sangat simple,degil,sensitip,nakal,ceria,suka senyum dan sangat optimis dalam kehidupan .~doakan saya dan anak anak bahagia di dunia dan akhirat!~

✿tabung pahala✿

✿ Doa buat anakanda ✿

" Ya Allah peliharalah anak-anakku,Aydina Malaeka Tihany dan Alexander Seth Ukasyah selama ia berada diatas muka bumi ini dan sihatkanlah mereka, Engkaulah yang menyembuhkan, tidak ada penyembuhan selain penyembuhan-Mu, penyembuhan yang tidak meninggalkan penyakit. Ya Allah rupakanlah atau bentukkanlah mereka dengan rupa yang baik, dan tetapkanlah ke dalam hatinya iman kepada Engkau dan kepada Rasul-Mu. Ya Allah, mudahkanlah perjalanan dalam kehidupannya,murahkanlah rezeki mereka. Ya Allah jadikanlah mereka sihat yang sempurna, berakal dan pandai, alim dan beramal. Ya Allah panjangkanlah umur mereka, sihatkanlah badan mereka, dan baikkanlah akhlak mereka, fasihkanlah lisan mereka, baguskanlah suara mereka untuk membaca Al-Quran dan hadis dengan berkat Nabi Muhammad SAW, dan segala puji bagi Allah Tuhan semesta alam."

Wednesday, December 10, 2014

10.12.14.

Assalamualaikum^^

Hari ini adalah harinya.

Sesuatu yang pasti terjadi.

Telah terjadi.

Dan akan terjadi.


Semalam macam macam terjadi.
Rasa hari panjang sangat...letih dengan hari semalam.

Berperang dengan semua rasa.

Biarlah itukan kenangan.

Hari ini ada perkara yang lebih besar akan aku langkah.


Semoga aku dan anak anak sentiasa bertuah dalam kehidupan  yang telah dipilih ini.

Doakan kami.



Love,
Raihana humaira
Aydina  malaeka  tihany
Alexander seth  ukasyah

Doakan kami bahagia di dunia  dan  akhirat  serta dilimpahi  dengan nikmat rezeki yang halal ; )


Monday, December 8, 2014

update 6month :)

Assalamualaikum ^^


Pantas masa berlalukan.

pejam celik pejam celik

Arjuna hati dah nak masuk enam bulan.

fuh.

rasa tak sempat menikmati saat saat indah pregnantkan dia.

masa tu tak sempat nak fikir pasal anak dalam perut pun sibuk fikir masalah dunia...hehehe


totop kes!

baru baru ni encik arjuna dah merangkak...tapi dengan pantasnya sekarang dah belajar nak berdiri dan menapak.
semalam dua tiga kali aku tengok dia duduk.

haish.

pantas benar.
lagi hebat dari princes.

unexpected betui la.

sebab apa diluar jangkaan?
yelah....honestly masa pregnantkan encik arjuna aku tak ambil apa pa supliments.langsung tak.
cuma dihujung hujung bila dah 7month plus plus aku minum minyak zaitun kerap dan makan kismis selalu.
masa sebelum tu aku makan jugak kismis tapi on off.

dulu masa princess aku sangat rajin buat kerja kira matematik.
masa arjuna...tenggelam semua tu.... around 2 or 3week je kot sebelum bersalin...
next time kena set minda,...(perghhh ayat next time tu....)

continue cerita pasal encik arjuna hati.

rambut aku memang gugur bagai orang sakit je...tapi yelah tu efek ubat kot...aku memang telan sungguh sungguh jamu masa dalam pantang...cuma masa princess tu macam tak gugur je pun..sikit sikit je...masa arjuna macam kemain hebat je rambut tu menggugurkan diri mereka.

dan..disamping tu....sebab orang tua tua kata anak sembur air liur kan.
princes dulu tadak menyembur sakan.
arjuna...nahhh menitik nitik....sampai baby bip sehari berhelai helai..tak cukup dengan kain napkin.

sampai umi(pengasuh depa) tanya.... "rai , ada yang teringin tak dapat makan kot masa mengandung ritu?"

senyum jelah..nak jawab apa.

dalam hati kata....nak makan apa pun tak sempat nak fikir kot masa tu.tadan nak buat listing hihihi

tak pa tak apa....nanti encik arjuna dah besar sila buat permohonan dekat bonda ye nak makan apa...bonda akan usaha tunaikan :)

now aku sedang berkira kira nak mulakan dengan makanan apa untuk encik arjuna.

princess dulu dengan brocoli steam.

myb arjuna pun sama.

kenal dengan sayuran dan buah buahan dulu.

umi dah pesan awal awal dia tak nak bagi nestum or apa apa makanan instant...sebab dia biasa masak sendiri.

and untuk info princess pun tak makan makanan instant ye..nestum semua tu.dia hari hari buat bubur,buat puri.kecuali biskut jelah..kudapan dia...tu pun mai mood rajin aku buat biskut sendiri.

kau tau jelah mood mak mak ni kadang kadang kelaut....
haha

positip positip lepas ni mesti boleh punya...
buat stock masuk dalam peti.

mohon aku rajin dengan kadar yang amat tinggi...kalau tak kita kerahkan nany buat kihkihkih

12hb nanti kita update lah apa yang kita masak ye.


okaylah,
sekian cerita untuk hari ni,.


doakan aku dan anak anak bahagia di dunia dan akhirat serta murah rezeki :)


Raihana humaira
Aydina malaeka tihany
Alexander seth ukasyah




Monday, December 1, 2014

buat kekasih hati



Kasih ,
Setiap  kali  ku  tatap  senyuman  dibibirmu Kelu  lidah  dan  beku  perasaanku
Keteduhan  jiwa  itu  dapat  aku  bayangkan

Kasih ,
Setiap  setiaku  buatmu
Deruan  angin  kasih  sayangku  buatmu
Terusan  cintaku  ini  untukmu

Kasih ,
Sungguh laungan  ini  untukmu  .  .  .
Luka  yang  pasti  bertapak  bila  kau  jauh dariku
Seandainya kau terpaling dari niatku Sungguh sumpah tak  lagi aku tahu akan apa lagi harus kuperlakukan .

Kasih ,
Seandainya  kau  tahu  betapa  besarnya cintaku  padamu
Betapa  jujurnya  kasih  sayangku  padamu
Pasti  kau  akan bersama  ku  senantiasa Mengenal  apa  itu  erti  kehidupan  Di dalam  pelajaran  hidup
Yang  sama  sama  ada  sentiasa  bersalah salahan .  .  .

 Belajar  mengenal  hidup supaya  engkau  tidak  mudah  ditipu  dengan  kehidupan.
Masih  jauh  perjalananmu...
Masih banyak  yang  perlu  kau perkemaskan.
Kerja akal ,  kerja  hati ,  dan kerja agama..

Jangan  kau  pergi menjauh dari  kasih  sayangku  buatmu
  terlalu  banyak  perlu  ku sematkan didadamu
Supaya kau tak ditelan dek kepalsuan cerita dunia...
Supaya kau punya pengadang  kepalsuan  bisikan  cinta  gelora asmara .  .  .
Dunia ini banyak tipu dayanya...

Kasih...
Aku  ingin  kau  sentiasa  tahu  apa yang telah  berlaku  dan  sedang  berlaku  dalam  hidupku...
Semoga kau simpan sebagai  satu buku  dalam  perjalanan  hidupmu...

Cinta hatiku ,
Aydina  malaeka  tihany

Arjuna  kasihku ,
Alexander  seth  ukasyah

Bonda  sentiasa  sayang  kamu  tidak  akan pernah  berpaling kasih ini...



Raihana humaira


kegembiraan ini.

Assalamualaikum  ^^

Starting  with  a new  header
A new me
A new life
A new report
A new storytelling
A new chapters

And ofkos a new love story right!

Hahaha

Tak semudah abc.

Cinta tak bererti  pada lelaki sahaja.

Cinta boleh jadi kita mencintai  diri sendiri  dan now anak anak and family,kawan kawan kan....


For  the  first....aku fikir nak draf semua entry  yang lepas....tapi bila fikir balik...itukan jalan cerita  jadi kenapa perlu draf.
Itukan siapa aku...
Biarlah...jadi pengajaran untuk semua.
Jadi pembelajaran.
Dan panduan.

Juga peringatan buat aku.

Kenangan  tu bukan  semuanya pahit....walau pahit bagai hempedu  tapi tetap ada value kemanisan  tu.

Aku jenis yang mudah.
Mungkin nampak tegas sedikit tapi manjanya lebihhhh dohhhh hahaha

Perasaan  aku sekarang.
Entah zero kot.
Malas nak fikir.
Orang kecewa  memang begitu  wakakakaka

Ces....tetiba terkata diri sendiri.

Tapi tak apa...dah ada ubat luka tu.
Gituuu kauuu.

Now,
Aku dengan anak anak sangat ok.
Alhamdulillah

Hidup seperti  biasa.
Dan kebiasaannya.

Sibukkan diri kami bertiga dengan macam macam aktiviti.


Baiklah ,

Terima kasih  sudi  baca.
Doakan aku dan anak anak bahagia  di dunia dan akhirat  serta murah rezeki  kami ;)



Love,

Raihana  humaira
Aydina  malaeka  tihany
Alexander  seth  ukasyah



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...