aydina malaeka tihany

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Alexander Seth Ukasyah

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

✿ The Followers ✿

✿About Me✿

My photo
puan raihana humaira,masih muda remaja ;p,bonda Aydina Malaeka Tihany dan Alexander Seth Ukasyah ,sangat simple,degil,sensitip,nakal,ceria,suka senyum dan sangat optimis dalam kehidupan .~doakan saya dan anak anak bahagia di dunia dan akhirat!~

✿tabung pahala✿

✿ Doa buat anakanda ✿

" Ya Allah peliharalah anak-anakku,Aydina Malaeka Tihany dan Alexander Seth Ukasyah selama ia berada diatas muka bumi ini dan sihatkanlah mereka, Engkaulah yang menyembuhkan, tidak ada penyembuhan selain penyembuhan-Mu, penyembuhan yang tidak meninggalkan penyakit. Ya Allah rupakanlah atau bentukkanlah mereka dengan rupa yang baik, dan tetapkanlah ke dalam hatinya iman kepada Engkau dan kepada Rasul-Mu. Ya Allah, mudahkanlah perjalanan dalam kehidupannya,murahkanlah rezeki mereka. Ya Allah jadikanlah mereka sihat yang sempurna, berakal dan pandai, alim dan beramal. Ya Allah panjangkanlah umur mereka, sihatkanlah badan mereka, dan baikkanlah akhlak mereka, fasihkanlah lisan mereka, baguskanlah suara mereka untuk membaca Al-Quran dan hadis dengan berkat Nabi Muhammad SAW, dan segala puji bagi Allah Tuhan semesta alam."

Monday, December 8, 2014

update 6month :)

Assalamualaikum ^^


Pantas masa berlalukan.

pejam celik pejam celik

Arjuna hati dah nak masuk enam bulan.

fuh.

rasa tak sempat menikmati saat saat indah pregnantkan dia.

masa tu tak sempat nak fikir pasal anak dalam perut pun sibuk fikir masalah dunia...hehehe


totop kes!

baru baru ni encik arjuna dah merangkak...tapi dengan pantasnya sekarang dah belajar nak berdiri dan menapak.
semalam dua tiga kali aku tengok dia duduk.

haish.

pantas benar.
lagi hebat dari princes.

unexpected betui la.

sebab apa diluar jangkaan?
yelah....honestly masa pregnantkan encik arjuna aku tak ambil apa pa supliments.langsung tak.
cuma dihujung hujung bila dah 7month plus plus aku minum minyak zaitun kerap dan makan kismis selalu.
masa sebelum tu aku makan jugak kismis tapi on off.

dulu masa princess aku sangat rajin buat kerja kira matematik.
masa arjuna...tenggelam semua tu.... around 2 or 3week je kot sebelum bersalin...
next time kena set minda,...(perghhh ayat next time tu....)

continue cerita pasal encik arjuna hati.

rambut aku memang gugur bagai orang sakit je...tapi yelah tu efek ubat kot...aku memang telan sungguh sungguh jamu masa dalam pantang...cuma masa princess tu macam tak gugur je pun..sikit sikit je...masa arjuna macam kemain hebat je rambut tu menggugurkan diri mereka.

dan..disamping tu....sebab orang tua tua kata anak sembur air liur kan.
princes dulu tadak menyembur sakan.
arjuna...nahhh menitik nitik....sampai baby bip sehari berhelai helai..tak cukup dengan kain napkin.

sampai umi(pengasuh depa) tanya.... "rai , ada yang teringin tak dapat makan kot masa mengandung ritu?"

senyum jelah..nak jawab apa.

dalam hati kata....nak makan apa pun tak sempat nak fikir kot masa tu.tadan nak buat listing hihihi

tak pa tak apa....nanti encik arjuna dah besar sila buat permohonan dekat bonda ye nak makan apa...bonda akan usaha tunaikan :)

now aku sedang berkira kira nak mulakan dengan makanan apa untuk encik arjuna.

princess dulu dengan brocoli steam.

myb arjuna pun sama.

kenal dengan sayuran dan buah buahan dulu.

umi dah pesan awal awal dia tak nak bagi nestum or apa apa makanan instant...sebab dia biasa masak sendiri.

and untuk info princess pun tak makan makanan instant ye..nestum semua tu.dia hari hari buat bubur,buat puri.kecuali biskut jelah..kudapan dia...tu pun mai mood rajin aku buat biskut sendiri.

kau tau jelah mood mak mak ni kadang kadang kelaut....
haha

positip positip lepas ni mesti boleh punya...
buat stock masuk dalam peti.

mohon aku rajin dengan kadar yang amat tinggi...kalau tak kita kerahkan nany buat kihkihkih

12hb nanti kita update lah apa yang kita masak ye.


okaylah,
sekian cerita untuk hari ni,.


doakan aku dan anak anak bahagia di dunia dan akhirat serta murah rezeki :)


Raihana humaira
Aydina malaeka tihany
Alexander seth ukasyah




No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...