aydina malaeka tihany

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Alexander Seth Ukasyah

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

✿ The Followers ✿

✿About Me✿

My photo
puan raihana humaira,masih muda remaja ;p,bonda Aydina Malaeka Tihany dan Alexander Seth Ukasyah ,sangat simple,degil,sensitip,nakal,ceria,suka senyum dan sangat optimis dalam kehidupan .~doakan saya dan anak anak bahagia di dunia dan akhirat!~

✿tabung pahala✿

✿ Doa buat anakanda ✿

" Ya Allah peliharalah anak-anakku,Aydina Malaeka Tihany dan Alexander Seth Ukasyah selama ia berada diatas muka bumi ini dan sihatkanlah mereka, Engkaulah yang menyembuhkan, tidak ada penyembuhan selain penyembuhan-Mu, penyembuhan yang tidak meninggalkan penyakit. Ya Allah rupakanlah atau bentukkanlah mereka dengan rupa yang baik, dan tetapkanlah ke dalam hatinya iman kepada Engkau dan kepada Rasul-Mu. Ya Allah, mudahkanlah perjalanan dalam kehidupannya,murahkanlah rezeki mereka. Ya Allah jadikanlah mereka sihat yang sempurna, berakal dan pandai, alim dan beramal. Ya Allah panjangkanlah umur mereka, sihatkanlah badan mereka, dan baikkanlah akhlak mereka, fasihkanlah lisan mereka, baguskanlah suara mereka untuk membaca Al-Quran dan hadis dengan berkat Nabi Muhammad SAW, dan segala puji bagi Allah Tuhan semesta alam."

Thursday, September 29, 2011

indahnya sungai 5warna


Dinamakan sebagai Cano Crystals, ia diiktiraf sebagai sungai tercantik di dunia…


Fakta ringkas: 
-Cano Crystals terletak di hutan simpan Serrania de La Macarena, Colombia. Bagi yang tak tau Colombia tu di mana, ia merupakan negara jiran kepada Venezuela.
-Biasanya,Cano Crystal adalah sama dgn kebanyakan sungai-sungai lain. Tetapi untuk satu tempoh di antara musim hujan dan musim kemarau, sungai ini akan dipenuhi dengan pelbagai alga yang merubah sungai ini kepada 5 warna.
-Walaubagaimanapun, air sungai ini tetap jernih dan tidak berkeladak.
-Jika anda berkeinginan untuk datang ke sini, anda harus datang pada waktu yang tepat iaitu di antara musim hujan dan musim kemarau shj. Lagi satu, anda perlu mahir menunggang kuda, kerana ia satu-satunya pengangkutan yg dapat membawa anda ke situ.
Lagi gambar-gambar menarik:













cun kan?
tapi tula...selepas lelaki kacak tu tunjuk dekat aku semua ni...aku cakap dekat dia...

A :: awak,awak,awak,nak p dekat situ...
D :: eh orang suruh dia tulis dalam blog bukan suruh g sana...

so kesimpulannya...sumber aku dapat ni dari lelaki kacak itu ye...
aku sendiri tak pernah menjejakkan kaki saiz gajah ni ke sana...
tapi aku dah buat request terbesar dekat beliau nak p sana...HAHAHA

eh..lupa nak cakap...

awak,
saya sayang awak sangat3x*ini goda sambil pujuk ye*

sekian,
terima kasih sudi baca....

Tuesday, September 20, 2011

trip ke bukit larut taiping yang ngeri

Assalamualaikum ^^

Baeklah..rasanya entry ini tidak terlalu lambat dan basi..alah...delay 2hari je kot dari tarikh kejadian....
jadi masih hot oke...
panas...panas...panas.....dari hotz fm!

hari ahad lepas...ahad lepas yer adik2 .adalah cuti umum makanya dengan rasa amat gumbira hingga melompat jejah langit aku pun binalah plan ke Bukit Larut ,Taiping,Perak.
perjalanana dari rumaha ku ke situ sebenarnya tak sampai pun 45minit tapi pasai berhenti makan,berhenti gosip bagai semua dekat 1jam kami dok dekat rnr bukit merah.(masa ni kepala dah pusing-pusing)

kami seramai 9orang ye beriang-ria gumbira bagaikan Bukit Larut tu kami yang punya....Aku(nama sendirik nak awal je)iema,syamil dan awek dia farah,aziz,abg man,nenek kebaya(ini nick name dia nama haram aku xtau hahaha),wak fadzlil,dan shah.cukop kan 9orang ke aku ada tertinggal?

seawal jam 6.00pagi aku bangun...ye sungguh aku kunci jam enam pagi okeh...tapi hampa jangan silap,aku tak bangun pun dari kawasan beradu masa jam dekat henpon aku bunyi...aku asyik pause suruh dia ulang lagi 5minit...pause lagi bagi dia ulang 5minit....sampailah lelaki kacak call

"sayang bangun cepat...dah pukul enam lebih dah"

terus cargas okeh..dengar ja sora lelaki idaman dunia semua jadi terang benderang tak payah pakai spedlight bagai.....cerah elok ja!

siap punya siap 6.52baru gerak p rumah iema..padahal janji 6.45 bagai..inilah dikatakan janji kurang palsu ye puan2.
sampai rumah iema tepat jam 6.54pagi...awai lagi tu...ceh time nilah ni nak patah balik kuasa dua p hambik kasut bagai..padahal tak pakaiiiiiii....hampeh buang masa okeh...*iema take note pelis!!*
sampai rumah aziz tepat jam 7.15pagi...gila babi bawak reta laju dak?eleh...pulun cerita macam jauh..HAHAHA

fine,parking reta naik reta aziz,jimat kan?kami bayar tol p balik itulah gunanya sharing is loving ye dak?bukan apa lani kempen alam sekitar,jadi share reta ni kuranglah sikit pencemaran alam sekitar kan...kan...kan...
lagi satu sebab ada driver,maka dengan rasminya diumumkan aziz adalah driver we'ols pada hari tersebut,cayalah aziz bawak reta sampai kena tinggai dekat belakang sekali!i likeeeeee....ngeee

sambung balik,malas nak merepek.pompuan ni kalau dia merepek mulalah merapu meraban...kihkihkih

dah hambik aziz kami pon bertolak dengan pantas dan sampai di RnR Bukit Merah padan jam 7.32.
macam biasalah...daten kenamaan dan warga keparat kan..mestilah ada orang yang setia menanti dekat situ...
mula-mula dalam hati dok berdoa biar lah abg man n da geng yg tunggu kami bukan kami tunggu depa...
padahal....haremmmmmmmmmm.....terbalik jugak...

yang tunggu kami adalah pasangan bahagia gitu...award ini ditujukan gedebok atas kepala Ahmad Syamil & Farah Farhana...cayalah depa bangun awai tuuuu depa mai dari kulim oke..bukan sebarang2 jalan tapi depa sampai awai dari kami.....dan yang penting kami pun lagi awai dari ABG MAN&DA GENG.(nak awai jugak depa)

aku sebenarnya dah suruh depa pasang pinkish carpet masa aku nak sampai tuuuu tapi biasalah...sat g orang ramai pulak mai serbukan...maklumlah kan...orang pofular kennnnn*sumpah perasan gila*

kami duduk dekat ctu..borak2,gosip2,makan2 sambil dok tunggu abang besar sampai...
adalah lebih kurang jam 8.47minit baru nampak reta yang konon2 feling enjin turbo besar gedabak padahal slow kalah kura-kura nak lintas jalan highway.

siap RnR tu dah jadi macam rumah kami dah...sampai iema dah nak terbaring tido,buat kuak lentang dekat situ*mati kena carut dengan iema sat g*
masa ni iema dah cool dah kami semua dok pulun pujuk dia supaya jangan buat aksi terlarang.
dah lega dari histeria dia terus order ayaq dan minum....
tak caya tengok muka farah sedang tahan napas kelegaan yang amat dasat....

masa ni semua baru sampai tengok pening macam mabuk laut....sebab baru turun jip yang ngeri tu...sebab tu semua posisi macam orang baru lepas kena todi ye...harap maklum kihkihkih

okeh semua gigih panjat bukit lepas naik jip yang gila bapak buat semua orang pening kepala macam rasa 1/2nyawa nak mati...semua pakat dok mengucap awai-awai....

muka ada senyum walaupon lutot macam ank terkeluar dari sendi dah...lepas naik jip yang mengerikan tu uols kena pulak jalan kaki sejauh lebih kurang 3km..tapi kalau tanak naik jip pon boleh jalan dari bawah sampai naik atas adalah 25km klu jalan 3km pun kau dah sempot bagai jangan ngade2 nak jalan 25km yooo...kang ada yang tetiba balik rumah sedara mara tak kenai pasai kurus....*aku rasa aku jalan 3km tu pun aku dah hilang 5kg hikhikhik*

tengok muka kerek syamil nak habaq dekat abg man...dia pakai baju raya kaler hijau beli sedondon dengan farah....eleh..dia tatau hanim dengan abg man pakai baju kaler merah menyala tahun ni..kan abg man kan...kihkihkih

konon-konon nak feling couple of da year lani..pakai sedondon bagai*jeles okeh napa laki i tak balik time ni sob.sob..sob*
farah tengah makan asam setelah selesai tonyoh muka kami semua ye...aksi ini bukanlah paksaan dari sesapa harap maklum...
Ni muka masing-masing baru lepas bersiap...muka suci je...disini nak ditegaskan bahawa baju kaler hijau adalah baju hasil sponser ye....aku dengan iema bukan tanak pakai baju hijau tapi rasa macam kureng pulak kalau sama kaler dengan depa kan..hahaha
*take note pelis raya ni dekat ober sea tu yang ketupat kaler hijau tua sikit y
e*


syamil sedang merasakan diri beliau sangat hensem,kacak bergaya dengan buat muka macam ni..padahal macam apek tua dekat kedai tu kot...HAHAHA...okehlah..puji sikit...ye mulut tu macam donald duck ye abg kering..kihkihkih
okeh fine...tatau mana jumpa tiga orang budak hijau ni..jejaka paling perasan kot...:p feling-feling depa model la tuuuuuu uweksssss
                   
 dan yang penting haruslah inteprem tuan punya blog...bukan apa takut uols lupa rupa aku...ini sebahagian dari sesi pembelajaran ye..hikhik

   
        ini adalah gambar diatas puncak...nampak macam dekat sangat degan awan ketul ketul tu kan?
masa ni ai tadak pasai ai la tukang snap pic tu kihkihkih
aziz apa dok pegang montot tuuuuuu eeeiiii...


hambik...p raya naik trektor...kau mampu?tadak kan?kami semua p raya naik menatang gedabak ni tauuuuu,kalau la real story orang p raya naik menatang ni..konpem tuan rumah cabut lari pasai ingat nak sodok rumah dia..HAHAHA
*aksi ini cuma boleh ditonton tidak dibenarkan meniru*

yang ni la abg man tuuu.....oit...jangan nak try ushar oke ni Hanim punya mau hanim mengamuk satu utara sat lagi kot..hikhikhik...dia salah sorang sifu kami yang dibuli pada hari kejadian*betapa gamaknya kami selaku anak didik membuli sifu*ampunkan kami ye....
boleh kau...sesi belajar dilereng bukit bagai...punya pulun nak belajaq sampai macam tu la...time nilah wak fadzil  tau kami memang agak ngek kot kihkihkih...kami merujuk kepada aku..iema teror sikit la kan..sikit je....jangan nak kembang-kembang yooo

ini titi gantung ye....mini titi gantung...kalau dok dekat cni boleh nampak semua...naik atas ni haruslah ada yang goyang-goyang bagai baru rasa macma gempak sikit nak jalan pun takut2...tp usah risau andai kata ye...andai je buakn betui betui kalau la tali gantung ni putus anda tak mati aih..cuma patah tangan,kaki dan sebagainya ataupun koma je...sebab buakn tinggi mana pong..hahaha agak2 tercabut gigi ja bila jatuh..kihkihkih


ini adalah menara yang ada dekat dengan titi gantung tu...limit menara tu naik 8org tapi kami semua 9org dok pulun rabat naik atas tu*tolong jangan bocor rahsia ni tauuu*...keadaan menara tu agak goyah sebab mmg kayu-kayu dia pun agak reput la kan...tapi bila dok atas tu rasa macam perghhhhhhhh dunia ini aku yang punya...cewah....
ini adalah gambar di bawah jambatan titi gantung..kan aku dah cakap kalau jatuh tak jadi pape...abes kuat patah riuk je....boleh kau claim insuran lepas tu share tauuu hikhikhik
inilah jip yang aku katakan tu....muat untuk 10orang naik tapi kami naik 9org pun rasa padat biasalah saiz gempak kan..hahaha..balik semua malas tukar baju...semua pakai baju raya je...feling ayu gitu....nasib baik pakcik drebar xinterprem kalau tak iema mesti dah manderam dia dah..sbb bawak jip macam cipan laut...iema yang paling teruk kot mabuk...HAHAHA
lagik posing atas rumput...kesian kau rumput jadi mangsa kami hahaha
okeh model bukit larut....kalau rasa pihak bukit larut nak buat  pamplet diharuskan ye...tapi royalti harus oke!
ok babai...kami dah nak balik..selamat hari raya maaf zahir dan batin...hikhikhik




sifu-sifu sedang berkasi.....teropong jangan tak teropong...*perut abg man tak dapat dibendung lagi*

kejadian menyayat hati wak terkena paku...nasib baik dah abis outing time ni...kalau tak mesti tadan nak mintak ilmu lebih-lebih...lepas ja kena paku ni wak terus bagi amanat dekat semua "ampa teruskan,aku nak balik rumah dulu"amanat yang sangat super duper kot...HAHAHA terkelu semua orang masa tu....


ok dah layan gambar kan....
hurm...memang bes aktiviti ini tapi kalau yang tak tahan mual semua jangan cuba-cuba nak join sebab  memang sangat mencabar ye...
lagi satu makanan dekat atas tu sangat super duper maha mahal..bayangkan teh o ais dia saja dah rm2.50 lepas ni sapa nak naik bawak ais kuib sendiri ye...hikhikhik
sebelum naik atas lebih baik makan dulu...
jangan silap mungkin uols akan rasa bila naik mual,pening 1/2 mampus...tapi masa nak turun lagi suku nak mampus....masa naik ramai yang masih menten....iema ja yang lost tapi masa nak turun semua orang lost...semua setengah pucat lesi hahaha...
kos naik jip adalah rm7.00 naik dan turun ye...
akhir sekali...salam satu Malaysia dari kami...moh ler lawat Malaysia


 

Monday, September 19, 2011

kisah perempuan kurus.....

Assalamualaikum ^^

Actly tadak isu pun nak dibahaskan dekat sini cuma nak tempek sesuatu yang berharga bagi uols tengok!
since dah lama tak hapdet belog belaan ni...

baeklah..tadak isu disini cuma nak update gambar-gambar aku...manalah tau kot uols dah lupa muka aku yang cun melecun ni kan?jadi aku amik anisiatif tunjukkan pic terbaru aku dekat uols...supaya uols bolehlah tengok ghupa aku yang terbaru ni...


okeh ar...check pic...cikedaut....

~sila jangan kata saya kurus...sebab saya tau!!!~
eh napa selama ni aku gemok ke?hahaha
~okeh...terbukti baju ni terpaksa dipinkan dekat belakang..dah ghupa baju pinjam dah....hahhaa...bukan sikit2 pin...tu pun stil nmpk besar gedabak g~

~gambar ni xtau apa motipnya..sebab henpon kaler pink kot hahhaa~

sekian,
terima kasih sudi baca....

lepas ni hapdet pic kawen dan pic outing bukit larut...
Oh lupa...aku dah jadi seorang gambargrapher.....hikhikhik

Monday, September 12, 2011

tiada cas akan dikenakan....6% untuk topup!


PETALING JAYA – Kementerian Penerangan Komunikasi dan Kebudayaan memberi jaminan caj cukai perkhidmatan enam peratus kepada pengguna perkhidmatan mudah alih prabayar tidak akan dilaksana selagi belum ada keputusan kerajaan.
Timbalan Menteri berkenaan Datuk Maglin Dennis D’Cruz berkata syarikat telekomunikasi (telco) perlu berbincang dan mendapat persetujuan kerajaan terlebih sebelum melaksanakan tindakan tersebut.
“Kementerian memberi jaminan bahawa tiada kenaikan akan berlaku pada masa terdekat ini, dan sebarang kenaikan hanya boleh dilakukan selepas mendapat persetujuan dari kerajaan menerusi Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia,” katanya pada sidang media, di sini, Ahad.
D’Cruz yang ditemui selepas majlis Malam Kebudayaan Onam 2011, diminta mengulas mengenai keputusan telco pada 8 Sept lepas untuk mengenakan caj tersebut bagi produk tambah nilai dan pek permulaan bermula Khamis ini.
Mengulas lanjut, beliau berkata kerajaan juga tidak terbabit langsung dengan keputusan telco tersebut.
D’Cruz turut menegaskan tindakan telco yang mengeluarkan notis singkat berhubung isu yang boleh membebankan pengguna sebagai tidak wajar.
Terdahulu pada majlis anjuran Persatuan Malayalee Selangor dan Wilayah Persekutuan itu, D’Cruz menyampaikan anugerah kepada enam individu atas sumbangan mereka terhadap komuniti Malayalee antaranya Rajan Nair, Datuk Dr Nirmala Menon, A.C Pereira dan Prof Dr Aruna Gopinath. – BERNAMA

Saturday, September 10, 2011

kenaikan harga topup!

Assalamualaikum ^^

hi semua...
kecoh satu Malaysia pasal harga topup naik,
pakcik pakcik,kakak,adik,abang,nenek sekalipun semua pakat dok kalut cerita pasai harga topup naik...

ini bukanlah salah kerajaan tapi pihak telekomunikasi yang mahu menaikan harga tersebut sebab tu PM kita suruh check semua...
bila dengar berita semalam kata suruh kaji semula itu aku sangat sangat sangat suka...

yelah aku ni pekerja makan gaji ja
dah tu gaji pun bulan-bulan cukup cukup ja...
belum mampu nak menyimpan lebih lebih
tolak itu ini habis setel gaji sebulan dalam masa beberapa hari ja...
ni pulak nak naik kos taraf hidup...
topup memang salah satu kos sara hidup.
mana tak nya...topup amatlah penting.hari-hari aku guna henpon call incik suami,family,kawan-kawan....
kadang-kadang topup rm10 bukan boleh tahan 7hari even aku guna buddyz yang 1st edisen tu..yang call 3 buddyz free tapi tetap terasa...
ok kalau topup rm10 pada yang guna talian biasa ni...berapa lama sangat boleh gayut tepon...
cakap pok pet2 rasanya tak sampai 2jam kot...
jadi berbaloikah kalau dinaikan lagi?

rasa macam tak kena gaya ja...
kami bukan mampu nak pakai postpaid...
bukan semua tak mampu tapi itu macam lebih menambahkan lagi komitmen bulanan serta sometime sedap je dok bergayut berjam-jam sampai bil hujung bulan nohhh tengok tudiaaaa dekat seribu...
tak ke lagi membazir?
kalau tak mampu dibayar dan mungkin akan mengabaikan sahaja bil tersebut dah kena blacklist pulak dengan syarikat telekomunikasi tapi itulah hakikat kehidupan...
bukan semua orang mampu memiliki semua kemewahan...

disini aku dengan sesungguh hati membangkang kenaikan harga tambah nilai!
kerana ia sangat membebankan kami sebagai pengguna...
lainlah kalau gaji kami sebulan paling sikit 3ribu....
jangan nanti makin bertambah golongan miskin dalam Malaysia sudah...

aku dan siap beli topup spare awai-awai....sebelum 15hb...nak jimatkan kos...kurang-kurang 2bulan jugak aku jimat kan..hikhikhik

sekian,
terima kasih sudi baca....

Friday, September 9, 2011

bulu dada lelaki yang paling hebat!

Assalamualaikum^^

Hye semua,
nak share something yang agak lucu dan rasanya boleh buat semua orang tersenyum...
sebab aku bila tengok ni dalam keadaan sedih pun tatap senyum bila tengok menda alah ni...
terfikir macamana depa boleh pulun buat lagu tu dekat badan depa...
sangat dasat oke!
aku rasa macam depa ni sangat kreatif sampai dekat badan pun buat macam tu...
hebat kan...ngeeeee

ni nak feling2 batman la tuuuu


yg ni konon buat versi jersi kot..hikhikhik


yang ni pulak mesti nak kata "akulah superman!"

  
yang ni nak buat versi gugurl kan..hikhikhik







 yang ni sangat mantap kot....aku suka love2 gtuuuu
(macam nak suruh laki aku buat mcm ni boleh?)hikhikhik


hebat kan?
ada sesapa lelaki lelaki yang baca post ni berani buat?
kalau berani buat silalah share gambar boleh jugak glamer kan..hikhikhik

p/s~ aku rasa nanti bila suami aku tido aku nak test la kepakaran seni lukis aku buat macam ni jugak....ngeh3x

sekian,
terima kasih sudi baca....


Thursday, September 8, 2011

harga topup naik



Assalamualaikum^^
Telefon bimbit adalah satu keperluan asas masa kini.
kalau tak da HP bagai terputus semua berita semasa walaupun ada IT bagai...
hurm..sekarang ni ada news baru...kata dah nak kena cukai pulak topup
bagi golongan kurang berkemampuan untuk pakai bil kenalah pakai topup..now kena cukai pulak..so bertambah la lagi digit dalam nombor kos bulanan kita yang hanyalah pekerja biasa.
nak atau tidak memang kita perlu mengakui zaman sekarang semua benda haruslah dibayar dengan harga yang tinggi sehinggakan bagi segelintir insan nyawa itu tiada nilai...
so...mulai sekarang untuk golongan pakai topup macam aku ni kenalah spare duit gaji lebih sikit...
sebab topup dah naik harga...


KUALA LUMPUR – Pembelian tambah nilai prabayar dan permulaan prabayar/pek SIM bagi semua syarikat telekomunikasi akan dikenakan cukai perkhidmatan sebanyak enam peratus, berkuat kuasa 15 Sept.
Pelanggan prabayar akan dimaklumkan melalui SMS bermula tengah hari ini mengenai cukai perkhidmatan itu, demikian menurut industri syarikat telekomunikasi Malaysia dalam kenyataan bersama di sini hari ini.
Para pelanggan juga boleh merujuk kepada laman web syarikat telekomunikasi masing-masing untuk maklumat atau menghubungi pusat perkhidmatan pelanggan sekiranya mereka mempunyai pertanyaan lanjut.
Syarikat telekomunikasi itu berkata cukai perkhidmatan merupakan cukai penggunaan dan boleh dikenakan kepada pelanggan sebagaimana yang disediakan dalam perundangan cukai perkhidmatan.
Akta Cukai Perkhidmatan 1975 memerlukan syarikat telekomunikasi mengenakan levi cukai perkhidmatan pada kadar tertentu terhadap perkhidmatan telekomunikasi, termasuk perkhidmatan prabayar mudah alih.
Ini sama seperti cukai perkhidmatan yang dilevi terhadap pembelian makanan dan minuman daripada restoran dan hotel.
Cukai perkhidmatan terhadap prabayar bukan baru kerana syarikat telekomunikasi telah menyerapnya bagi perkhidmatan prabayar mudah alih sejak pengenalan pada 1998.
Langkah yang diambil adalah bagi memastikan perkhidmatan prabayar mudah alih kekal kompetitif berbanding pasca bayar, memandangkan kadar prabayar tinggi bagi panggilan dan SMS pada permulaan.
Dengan kadar prabayar berkurangan sejak bertahun, ia kini ditawarkan pada kadar yang amat kompetitif.
“Dengan cukai perkhidmatan enam peratus terhadap perkhidmatan prabayar, seorang pelanggan yang membeli tambah nilai RM10 perlu membayar RM10.60, dengan
60 sen sebagai cukai perkhidmatan,” kata kenyataan itu. — BERNAMA
sumber berita sini
mungkin pada sesetengah orang ini bukan beban tapi bg kami yang kurang kemampuan ni agak penatlah kan...tambah pulak yang duduk jauh-jauh,pasangan bercinta lepas ni kena kuranglah bergayut telefon...hikhikhik
(nasib baik pakai digi ada budzy free call dengan incik suami,kalau tak mati nak sara kos hidup)



sekian,
terima kasih sudi baca...

Wednesday, September 7, 2011

cacing gelang dalam perut budak berusia 10tahun

Assalamualaikum ^^

Mula-mula sekali aku nak warning gambar ni adalah sangat super duper geli dan jijik..kalau rasa tak tahan jangan tengok....
budak ni umur dia 10tahun tapi dah jadi penternak berjaya,
da aku rasa sangat berjaya kot
tak percaya?
fine,uols tengoklah gambar dekat bawah ni....
layannnnnnnnnnnnn
sumber aku copy dari sini







sebijik mana rupa mee aku tengok cacing gelang tu....
dan aku rasa amatlah bernasib baik sebab aku tak suka langsung makan mee
jadi kesimpulannya taklah tersekat nafsu makan aku...
tapi uols rasa uols akan makan mee lagi ka lepas tengok gambar ni?
kalau lalu lagi dalam masa seminggu uols memang kental la beb!

sekian,
terima kasih sudi baca...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...