aydina malaeka tihany

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Alexander Seth Ukasyah

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

✿ The Followers ✿

✿About Me✿

My photo
puan raihana humaira,masih muda remaja ;p,bonda Aydina Malaeka Tihany dan Alexander Seth Ukasyah ,sangat simple,degil,sensitip,nakal,ceria,suka senyum dan sangat optimis dalam kehidupan .~doakan saya dan anak anak bahagia di dunia dan akhirat!~

✿tabung pahala✿

✿ Doa buat anakanda ✿

" Ya Allah peliharalah anak-anakku,Aydina Malaeka Tihany dan Alexander Seth Ukasyah selama ia berada diatas muka bumi ini dan sihatkanlah mereka, Engkaulah yang menyembuhkan, tidak ada penyembuhan selain penyembuhan-Mu, penyembuhan yang tidak meninggalkan penyakit. Ya Allah rupakanlah atau bentukkanlah mereka dengan rupa yang baik, dan tetapkanlah ke dalam hatinya iman kepada Engkau dan kepada Rasul-Mu. Ya Allah, mudahkanlah perjalanan dalam kehidupannya,murahkanlah rezeki mereka. Ya Allah jadikanlah mereka sihat yang sempurna, berakal dan pandai, alim dan beramal. Ya Allah panjangkanlah umur mereka, sihatkanlah badan mereka, dan baikkanlah akhlak mereka, fasihkanlah lisan mereka, baguskanlah suara mereka untuk membaca Al-Quran dan hadis dengan berkat Nabi Muhammad SAW, dan segala puji bagi Allah Tuhan semesta alam."

Tuesday, September 6, 2011

bukti orang gemok pun boleh jadi model sangat CANTIK dan GOJES!

Assalamualaikum ^^

hye alls

today aku nak share dengan uols tentang fotografi dan model...
okeh...gambar yang cantik bukan sahaja terletak pada model atau sebarang objek yang cantik tapi adalah hasil hand's water(airtangan) seorang jurugambar....
YA,aku amat meminati bidang gambar-gambar ni...cuma aku belum mampu capai ke tahap pro...prosak tu adalah kan...hikhikhik
baru-baru belajar...kamera pun asas je..tapi yang penting kita ada kemahuan dan tahu teknik.

ok...aku belek-belek gambar dalam satu blog iaitu blog jumiesamsudin
belek punya belek aku terbaca tentang model gemok-gemok
aiyok...orang mesti kata orang gemok tak boleh jadi model....
weiiii di sini,hari ini,saat ini kau silap okeh!
boleh jerrrrr
kau try ushar gmbar yang aku nak boh ni...mesti kau terkejut dan akan rasa perghhh meletop dan gojes gila pompuan-pompuan dalam gambar ni....(tolong jangan meleleh air liur)











nampak gambar di atas okeh?awek awek kurus tolong jangan makan hati okeh!
ini sangat menakjubkan...
siyes aku bukan nak kondem tapi realiti....kepada jurugambar cuba uols fikir bagaimana seseorang jurugambar boleh mengambil gambar cantik walaupun subjek atau model tidak cantik.ia terletak pada penghasilan yg kretif bukan pada boneka maksud aku model la kan...hikhikhik

selalunya tukang amik gambaq ni ingat orang kurus,putih melepak ja boleh jadi model...
tapi kadang-kadang orang yang tidak kurus dan tidak putih melepak adalah lebih talent dari insan yang sempurna kata uols kan......

okeh...dekat sini aku sertakan satu link dari majalah itali uols boleh tengok la kan...

majalah yang hebat!

(jangan tengok lama-lama sat lagi kata aku mencarut bagi ampa tengok yang bukan-bukan pulak)
majalah ni fashion spread untuk perempuan-perempuan agam,fesyen dia mmg tip top...
jadi disini sekali lagi nak ditegaskan sapa kata perempuan badan besar tak boleh jadi model weiiihhhh
ORANG TU MEMANG BUTA HATI SERTA BUTA SENI!
kalau jurugambar tu teror macamana mai dia punya model pun gambar tetap cun!tu baru jurugambar!!!!

dan...dan...dan...
kalau nak lebih teror amik la gambar aku yang tak berapa nak besar ni..hikhikhik
masih dalam lingkungan sedang-sedang sahaja...ngeeeee


sekian,
terima kasih sudi baca...



1 comment:

Thristhan said...

Respect, eventhough they are huge, they look gorgeous.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...