aydina malaeka tihany

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Alexander Seth Ukasyah

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

✿ The Followers ✿

✿About Me✿

My photo
puan raihana humaira,masih muda remaja ;p,bonda Aydina Malaeka Tihany dan Alexander Seth Ukasyah ,sangat simple,degil,sensitip,nakal,ceria,suka senyum dan sangat optimis dalam kehidupan .~doakan saya dan anak anak bahagia di dunia dan akhirat!~

✿tabung pahala✿

✿ Doa buat anakanda ✿

" Ya Allah peliharalah anak-anakku,Aydina Malaeka Tihany dan Alexander Seth Ukasyah selama ia berada diatas muka bumi ini dan sihatkanlah mereka, Engkaulah yang menyembuhkan, tidak ada penyembuhan selain penyembuhan-Mu, penyembuhan yang tidak meninggalkan penyakit. Ya Allah rupakanlah atau bentukkanlah mereka dengan rupa yang baik, dan tetapkanlah ke dalam hatinya iman kepada Engkau dan kepada Rasul-Mu. Ya Allah, mudahkanlah perjalanan dalam kehidupannya,murahkanlah rezeki mereka. Ya Allah jadikanlah mereka sihat yang sempurna, berakal dan pandai, alim dan beramal. Ya Allah panjangkanlah umur mereka, sihatkanlah badan mereka, dan baikkanlah akhlak mereka, fasihkanlah lisan mereka, baguskanlah suara mereka untuk membaca Al-Quran dan hadis dengan berkat Nabi Muhammad SAW, dan segala puji bagi Allah Tuhan semesta alam."

Wednesday, December 10, 2014

10.12.14.

Assalamualaikum^^

Hari ini adalah harinya.

Sesuatu yang pasti terjadi.

Telah terjadi.

Dan akan terjadi.


Semalam macam macam terjadi.
Rasa hari panjang sangat...letih dengan hari semalam.

Berperang dengan semua rasa.

Biarlah itukan kenangan.

Hari ini ada perkara yang lebih besar akan aku langkah.


Semoga aku dan anak anak sentiasa bertuah dalam kehidupan  yang telah dipilih ini.

Doakan kami.



Love,
Raihana humaira
Aydina  malaeka  tihany
Alexander seth  ukasyah

Doakan kami bahagia di dunia  dan  akhirat  serta dilimpahi  dengan nikmat rezeki yang halal ; )


Monday, December 8, 2014

update 6month :)

Assalamualaikum ^^


Pantas masa berlalukan.

pejam celik pejam celik

Arjuna hati dah nak masuk enam bulan.

fuh.

rasa tak sempat menikmati saat saat indah pregnantkan dia.

masa tu tak sempat nak fikir pasal anak dalam perut pun sibuk fikir masalah dunia...hehehe


totop kes!

baru baru ni encik arjuna dah merangkak...tapi dengan pantasnya sekarang dah belajar nak berdiri dan menapak.
semalam dua tiga kali aku tengok dia duduk.

haish.

pantas benar.
lagi hebat dari princes.

unexpected betui la.

sebab apa diluar jangkaan?
yelah....honestly masa pregnantkan encik arjuna aku tak ambil apa pa supliments.langsung tak.
cuma dihujung hujung bila dah 7month plus plus aku minum minyak zaitun kerap dan makan kismis selalu.
masa sebelum tu aku makan jugak kismis tapi on off.

dulu masa princess aku sangat rajin buat kerja kira matematik.
masa arjuna...tenggelam semua tu.... around 2 or 3week je kot sebelum bersalin...
next time kena set minda,...(perghhh ayat next time tu....)

continue cerita pasal encik arjuna hati.

rambut aku memang gugur bagai orang sakit je...tapi yelah tu efek ubat kot...aku memang telan sungguh sungguh jamu masa dalam pantang...cuma masa princess tu macam tak gugur je pun..sikit sikit je...masa arjuna macam kemain hebat je rambut tu menggugurkan diri mereka.

dan..disamping tu....sebab orang tua tua kata anak sembur air liur kan.
princes dulu tadak menyembur sakan.
arjuna...nahhh menitik nitik....sampai baby bip sehari berhelai helai..tak cukup dengan kain napkin.

sampai umi(pengasuh depa) tanya.... "rai , ada yang teringin tak dapat makan kot masa mengandung ritu?"

senyum jelah..nak jawab apa.

dalam hati kata....nak makan apa pun tak sempat nak fikir kot masa tu.tadan nak buat listing hihihi

tak pa tak apa....nanti encik arjuna dah besar sila buat permohonan dekat bonda ye nak makan apa...bonda akan usaha tunaikan :)

now aku sedang berkira kira nak mulakan dengan makanan apa untuk encik arjuna.

princess dulu dengan brocoli steam.

myb arjuna pun sama.

kenal dengan sayuran dan buah buahan dulu.

umi dah pesan awal awal dia tak nak bagi nestum or apa apa makanan instant...sebab dia biasa masak sendiri.

and untuk info princess pun tak makan makanan instant ye..nestum semua tu.dia hari hari buat bubur,buat puri.kecuali biskut jelah..kudapan dia...tu pun mai mood rajin aku buat biskut sendiri.

kau tau jelah mood mak mak ni kadang kadang kelaut....
haha

positip positip lepas ni mesti boleh punya...
buat stock masuk dalam peti.

mohon aku rajin dengan kadar yang amat tinggi...kalau tak kita kerahkan nany buat kihkihkih

12hb nanti kita update lah apa yang kita masak ye.


okaylah,
sekian cerita untuk hari ni,.


doakan aku dan anak anak bahagia di dunia dan akhirat serta murah rezeki :)


Raihana humaira
Aydina malaeka tihany
Alexander seth ukasyah




Monday, December 1, 2014

buat kekasih hati



Kasih ,
Setiap  kali  ku  tatap  senyuman  dibibirmu Kelu  lidah  dan  beku  perasaanku
Keteduhan  jiwa  itu  dapat  aku  bayangkan

Kasih ,
Setiap  setiaku  buatmu
Deruan  angin  kasih  sayangku  buatmu
Terusan  cintaku  ini  untukmu

Kasih ,
Sungguh laungan  ini  untukmu  .  .  .
Luka  yang  pasti  bertapak  bila  kau  jauh dariku
Seandainya kau terpaling dari niatku Sungguh sumpah tak  lagi aku tahu akan apa lagi harus kuperlakukan .

Kasih ,
Seandainya  kau  tahu  betapa  besarnya cintaku  padamu
Betapa  jujurnya  kasih  sayangku  padamu
Pasti  kau  akan bersama  ku  senantiasa Mengenal  apa  itu  erti  kehidupan  Di dalam  pelajaran  hidup
Yang  sama  sama  ada  sentiasa  bersalah salahan .  .  .

 Belajar  mengenal  hidup supaya  engkau  tidak  mudah  ditipu  dengan  kehidupan.
Masih  jauh  perjalananmu...
Masih banyak  yang  perlu  kau perkemaskan.
Kerja akal ,  kerja  hati ,  dan kerja agama..

Jangan  kau  pergi menjauh dari  kasih  sayangku  buatmu
  terlalu  banyak  perlu  ku sematkan didadamu
Supaya kau tak ditelan dek kepalsuan cerita dunia...
Supaya kau punya pengadang  kepalsuan  bisikan  cinta  gelora asmara .  .  .
Dunia ini banyak tipu dayanya...

Kasih...
Aku  ingin  kau  sentiasa  tahu  apa yang telah  berlaku  dan  sedang  berlaku  dalam  hidupku...
Semoga kau simpan sebagai  satu buku  dalam  perjalanan  hidupmu...

Cinta hatiku ,
Aydina  malaeka  tihany

Arjuna  kasihku ,
Alexander  seth  ukasyah

Bonda  sentiasa  sayang  kamu  tidak  akan pernah  berpaling kasih ini...



Raihana humaira


kegembiraan ini.

Assalamualaikum  ^^

Starting  with  a new  header
A new me
A new life
A new report
A new storytelling
A new chapters

And ofkos a new love story right!

Hahaha

Tak semudah abc.

Cinta tak bererti  pada lelaki sahaja.

Cinta boleh jadi kita mencintai  diri sendiri  dan now anak anak and family,kawan kawan kan....


For  the  first....aku fikir nak draf semua entry  yang lepas....tapi bila fikir balik...itukan jalan cerita  jadi kenapa perlu draf.
Itukan siapa aku...
Biarlah...jadi pengajaran untuk semua.
Jadi pembelajaran.
Dan panduan.

Juga peringatan buat aku.

Kenangan  tu bukan  semuanya pahit....walau pahit bagai hempedu  tapi tetap ada value kemanisan  tu.

Aku jenis yang mudah.
Mungkin nampak tegas sedikit tapi manjanya lebihhhh dohhhh hahaha

Perasaan  aku sekarang.
Entah zero kot.
Malas nak fikir.
Orang kecewa  memang begitu  wakakakaka

Ces....tetiba terkata diri sendiri.

Tapi tak apa...dah ada ubat luka tu.
Gituuu kauuu.

Now,
Aku dengan anak anak sangat ok.
Alhamdulillah

Hidup seperti  biasa.
Dan kebiasaannya.

Sibukkan diri kami bertiga dengan macam macam aktiviti.


Baiklah ,

Terima kasih  sudi  baca.
Doakan aku dan anak anak bahagia  di dunia dan akhirat  serta murah rezeki  kami ;)



Love,

Raihana  humaira
Aydina  malaeka  tihany
Alexander  seth  ukasyah



Wednesday, November 19, 2014

berakhir lah setahun fasa ujian indah.

Assalamualaikum  ^^

Pepatah langit tak selalunya cerah memang sangat benar.

Satu ketika dulu...
aku terlalu mengharap pada insan yang aku gelarkan suami.
kepercayaan yang mendalam.
terlalu sayang.
terlalu cinta.
terlalu keterlaluan sehingga aku alpa yang aku juga berhak disayanggi seperti mana aku mencintai dia.

Bukan dia tak baik.
tapi terlalu baik sehinggakan aku dan anak anak tak layak berlegar didalam kehidupan dia.

Ramai...
terlalu ramai memberi kata kata positif untuk aku teruskan memperjuangkan   perkahwinan kami...
aku dah berusaha.
aku dah merayu.
aku dah merendah diri...bukan sahaja aku tapi ahli keluarga   juga.
..........................................

Semalam,
adalah perjumpaan beliau dengan kaunselor  pejabat agama secara bersendirian.
ustaz nawawi dah inform pada hari khamis yang aku tak perlu datang.
jadi...
Apa aku harapkan.
kalau kau seorang isteri,seorang ibu jadi apa kau harapkan...
Biarpun aku sentiasa ada rasa kecewa dengamasa lalu tapi aku letak tepi semua itu demi cinta.
aku tahan dan tanam semuanya.

Aku mulai kuat pada 1hb Oktober   seteleh kaunseling   sesi pertama di pejabat agama.
masa ni aku tak nampak langsung yang dia suami yang menikahi aku 4tahun yang lalu.
zero.
berubah totally.
bukan macam dia.macam orang asing.
pelik tapi benar.

Dan aku mula kumpul sisa kekuatan dari siru....walaupun kejadian ini dari bulan dua belas last year.
hampir setahun kan.
masa pantas berlalu.

Dari pregnantkan seth dua bulan sehinggalah seth lahir dan kini 5bulan lebih...semuanya sama malah makin kelam.
Dalam hal ini tak perlu salahkan sesiapa.
Kerana takdir allah itu indah.
allah sayangkan aku dan anak anak kerana itulah allah uji kami...allah tak nak kami alpa...kami terlupa berdoa.
ujian ini sangat indah.
fasa ujian yang  tak  pernah   aku duga.

Kau tahu,
aku selalu plan masa masa tua bersama dia...
aku selalu angan angan yang indah sahaja tanpa pernah terfikir pun yang akan terjadi ini adalah yang sebaliknya.

Bagai pedang tajam.

Seluruh hidup berubah.

Mudah.
semudah satu hembus bukan.

..........baiklah sambung hasil kaunseling   semalam.

Ustaz zawawi call aku selepas mendapat satu keputusan dalam sesi kaunseling   mereka.

Ustaz kata aku di beri dua pilihan oleh beliau.
1. Dia buat permohonan   cerai   bersyarat :syaratnya   adalah aku tidak boleh menuntut hak nafkah edah,mutaah,harta sepencarian   bersama,atau sebarang tuntutan   lain.kiranya cerai kosong begitu.

2. Dia failkan nusyuz   keatas aku.nusyuz kerana aku gagal memenuhi permintaan   dia duduk serumah dgn fmly dia.dan aku keluar   dari  rumah   dia sebab atas dasar arahan "kalau awak tak nak duduk dengan family   saya awk boleh   angkat  kaki  berambus  dr  rumah  saya" berkali kali dia kata dan aku teruskan buat.
-memang aku tak mampu nak duduk sekali.xperlulah cerita apa dan kenapa.sebab pada aku rumahtangga mestilah berdikari dengan situasi   fasa kami sedang membaikpulih   rumahtangga   jadi ada lebih baik kami bina sdri dan berdikari tapi tak kena.yelah aku kolot cuma orang kampung .

Aku tanya pendapat ustaz nawawi   dia sarankan aku ambik yang no1 sebab tak nak kes panjang panjang.

Aku minta masa sekejap   nak hubungi mama.ustaz pesan jangan lama sangat sebab dia nak failkan hari ini permohonan   cerai.

Masa ni aku rasa macam terdesak  dan tak ada tempat nak merujuk.

Call mama tak pick up sebab mama kursus di langkawi.
call papa pun sama.
aku call mak sedara aku.
bagi tau.
mak sedara aku kata memang ini yang depa nak pun...sebab masa selepas rujuk hari tu pun dah sebut sebut kata nak buat aku keluar   tak dapat apa apa.silap silap anak pun dia ambik.
mak sedara aku tanya aku rasa macam mana.
entahlah...aku tak dapat fikir dan call kembali ustaz tu.

Masa tu aku fikir anak je.
aku kata kalau kata aku setuju dengan syarat no1 aku pun ada syarat jugak.dia tak boleh   menutut hak penjagaan anak dan dia cuma boleh melawat anak di siang hari je tanpa bawa anak bermalam bersama.kalau dia setuju aku ok.dan ada hitam putih

Dan ustaz nawawi asyik kata itu fasa lain.tak boleh nak bincang hal tu disini.kena bawa ke mahkamah   baru boleh tentu.dan asyk tanya keputusan aku untuk buat pilihan.jadi aku macam tak ada apa apa hak dan bagai terus ditindas.dan aku terfikir....adakah semudah ini.entahlah.letih dan terlalu letih.

Aku tak mampu memilih.
aku tanya ustaz tu yelah...dia dari pejabat agama mesti dia arif dan buat aku tak ditindas dan teraniaya bukan? (Walau pada dasar syarat tu dh mmg kenakan aku)

Ustaz tu kata dia suggest   aku pilih no 1.sebab proses nusyuz   tu bukan ambik masa sekejap tp terlalu lama.
Dan macam macam hal lain.

Aku pun decide ikut pilihan   ustaz tu dengan harapan aku tak akan dizalimi .(walau terang terang aku rasa ini memang zalim)
Aku harapa aku tak terkena.dia pegang pada janji yang tak akan menuntut   hak penjagaan   anak serta tak akan senang senang nak ambik anak keluar   atau bermalam .

Dan semalam aku terfikir...memang macam kenakan aku je.

Tapi....sebelum subuh tadi...aku bangun solat....
solat nak didik hati supaya redha.

Dan hasilnya pagi ni aku rasa sangat tenang.
walau semalam banjir air mata.walau semalam aku rasa sangat dizalimi.
aku kena redha...
sebab bila redha kita akan rasa tenang dan bahagia.

Sekurang kurangnya   aku tak mulakan hidup hasil sisa yang lepas.
aku mulakan hidup baru bersama anak anak tanpa perlu fikir tentang   dia.
lantaklah nak beri nafkah anak atau tak (kan aku tak boleh tuntut)biarkan dia...situ antara dia dengan allah swt.tak perlu aku susah susah belanja otak fikir semua ini.ini bukan urusan aku lagi.
dan jika dia rasa halal dengan apa yang dia buat itu biarkan lah.
selama ini pun aku mampu   berusaha sendiri.
insyaallah dengan side income bisnes rezeki yang halal pasti akan berkat.

Apa sahaja pun...syarat tak menghalalkan cara...
didunia Biarlah menang...di akhirat   belum  tentu lagi.

Kawan kawan banyak beri semangat .
Aku punya ramai kawan kawan yang bukan kawan hanya ketika senang tapi ketika susahnya juga.

Tentang perasaan.
ya aku rasa sangat bersalah dan menyesal kerana bantu pertukaran dia kesini dengan mudah...dan akhirnya   makan diri sendiri setelah dapat pangkat.
bersalah pada anak anak.
tak apalah.

Ini takdir indah kita bukan?

Senyum.

Senyum itu pengubat duka...
biarpun senyum semasa air mata mengalir.

Untuk semua...
tak kiralah kau lelaki dari golongan suami atau bujang
tak kiralah kau wanita berkahwin atau belum....
tolong jangan lakukan   kesilapan macam aku.
terlalu mencintai sehingga lupa mencintai   diri sendiri.
aku bernasib baik kerana ada anak anak mengubat segala duka.
anak anak yang menceriakan hari hari aku.

Isteri boleh bantu suami dari segi wang ringgit   tapi jangan sampai tiada simpanan   back up untuk   diri sendiri.
Suami pun sama.
Manusia boleh berubah  sekelip  mata .
Tanpa kita duga....
macam kita campak batu bata dalam sungai yang dalam lalu tenggelam.

Dan.
aku memohon doa dari semua...
doakan aku dan anak  anak sentiasa bahagia di dunia  dan  akhirat .
doakan kami murah rezeki.
dan andai kami dipilih untuk menerima ujian mendapat seorang pemimpin baru yang menjadi imam dalam setiap solat kami doakanlah beliau seorang yang mempunyai iman didalam diri.doakanlah beliau seorang yang sangat berbesar hati menerima aku dan anak anak.

Sungguh.

Tak mudah mencari cinta.

Tapi tak mudah juga kita hidup dalam tiada cinta.


Love,
Raihana  humaira
Aydina  malaeka  tihany
Alexander  seth  ukasyah

*blog ini masih dalam pertimbangan   untuk ditutup atau dibiarkan sepi selepas entry ini....

Wednesday, November 12, 2014

Asal buruk jadi indah :)

Assalamualaikum,




Kekuatan hati,
ibarat bintang hati yang tinggi di langit.
mimpi mimpi indahku....

disini,
telah menusuk sayang paling dalam....
aku yang lemah kini gagah....
sebegini kerana sentuhan cintamu....

takan padam semua cahaya seandai kau sentiasa menjadi rembulan dan cahayanya.
akan ku jaga setiap hati
Asal semua jadi indah kerana sentuhan kata kata cinta....

ku susun setiap langkah bersama cerita indah...
biarlah karam...asalkan kau terlepas dari segala bencana.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Entah kenapa,
aku sentiasa berada di zon cinta.
walaupun hakikatnya tidak.

cinta tak semestinya kita kena saling mencintai.
dan bahagia tak semestinya kita perlu membahagiakan sesiapa.

susunan langkah setiap hari buat hati aku sentiasa berdebar.
debaran yang tak pernah berhenti dengan degupan kencang.

apa yang aku dambakan cumalah satu "a good future untuk anak anak"

hakikatnya,

hangat rindu itu hanya mengundang satu rasa....
ya satu rasa yang amat dalam.

iaitu

kecewa.

tapi aku tetap rasa bahagia.

bahagia mengejar bayang bayang.

sukar nak mengulang setiap apa yang sudah dibuang.

terlalu perit.

tak mungkin beroleh lagi setiap saat itu.

jadi apalah salahnya kita teruskan setiap rasa bukan?


aku mencari,
masih mencari....
dan mungkin akan sentiasa mencari....


tapi aku percaya pelangi sentiasa dihadapan mata.

kerana aku ada pelangi indah yang menerangi hidup aku dengan setiap cahaya warnanya!
terlalu indah.

senyuman.
gelak tawa.
tangisan.
lawan bercakap.
sentiasa mengusik.

oh indah!

indah yang aku tak mampu khabarkan!

mungkin aku berpura pura.

kan sudah aku bilang
sumpah!!!
aku menangis...setiap rasa....dan saat....kerana cita cita yang satu tapi terpaksa guna aliran yang lain.

bukan ini berakhirkan...

"susun langkah....langkah demi langkah....agar susunan tidak tersadung,bukan mudah menyusun langkah bersama dua pasang kaki yang lain"

tapi...kaki comel itulah yang sentiasa beri kekuatan!

ya....
kuat yang luar biasa tak terfikir dek akal.

dan...untuk semua....jangan sesekali bermimpi menjadi aku...kerana aku takan izinkan sesiapa jua bermimpi menjadi aku kerana ia sangat menyakitkan!

sakit yang pastinya tiada ubat.



sekian,

terima kasih sudi baca,

love,
Raihana Humaira,
Aydina Malaeka Tihany,
Alexander Seth Ukasyah.

Doakan kami sentiasa bahagia dan murah rezeki

Sunday, November 9, 2014

seperti pungguk dan bulan!

Assalamualaikum ^^



Berhabuk blog ni...
owner terlalu bizi dengan kehidupan hakiki...disamping tak tahu apa yang nak diceritakan.
cerita memang banyak....cuma bila taip...sampai satu part aku draf.

terlalu banyak yang aku simpan.

sukar nak meluahkan.

walau pada sesiapa

sesiapa pun.

dan mungkin tak perlu bercerita lagi.

diam serta redha.

life?
move on macam biasa...

hidup biar manfaat, bukan?
biarpun jika ditakdirkan kita mati sekejap lagi....ya sekejap lagi....tapi kita kena memanfaatkan hidup.

siapa mahu hidup dalam kenangan.
tiada,.
tapi aku kuat hidup dalam setiap kenangan.

bahagia?
mestilah.
dengan rasa bangga....
walau tak sesempurna tapi manisnya tetap ada.

semua....
majoriti disekeliling beri kata kata semangat!

benar....
life must go on...
tapi go on yang bagaimana....

semua kita kena lakukan demi kehendak....
tapi harus ingat ~ jika kita berkehendak sekalipun....andai Allah swt mengatakan tidak pada kehendak kita...itu tidak akan sesekali terjadi.

redha.

itu indah walau amat perit!!!
azab wei...
peritnya...entah bagaimana aku nak terangkan.
tak mampu terluah dengan kata kata.

senyum.
wajiblah!
takan kau nak masam mencuka sahaja bukan...sudahlah kau umur dua puluh enam tahun...sudah tua ini orang lagi mau masam mencuka...lama lama kedut sejuta bila belum tiba masa.

maka senyum ubat duka.
senyum biarpun air mata sedang mengalir.
itu yang aku buat!

selalu.
sumpah...tak tipu!
hahaha


perkara perkara indah dalam hidup bukan mudah nak lupa.
anak anak kan ada.
itu penguat!
itulah rasa cinta!
itulah kasih!

i do anything for them.
tak terkecuali.

jadi mak mak memang begini.

ye ye ye

aku masih kekal disini bersama setiap kenangan tanpa sebarang prejudis.
masih berbunga cinta ini.
walau dalam setiap cerita ada cakaran yang buat aku pedih.

kalau mama baca semua ni.
wajib aku kena bebel!
sebab?
sebab dia tak nak aku sedih.
bangkit.
bangkit sebab cinta dan terus kekal setia begini.
tak perlu harap apa apa....
yang penting terima apa sahaja keadaannya.


tiada guna meratap...yang berlalu biarlah berlalu.

harta bukan berjuta yang kita harapkan.
tapi kasih sayang yang ikhlas itu yang kita dambakan!

sampai satu saat....pasti semua akan rasa apa yang aku katakan ini....

kalau kau beri 2juta...dan seorang manusia yang kau cintai tanpa dia ada apa apa....kau akan lebih memilih insan itu dari 2juta...

benar cinta tak boleh makan...tapi tanpa cinta bagaimana kau nak cari makan!


sekian....

love,

rai
dina
seth

lots of love.

ikutkan hati mahu aku coretkan namanya disini......tapi mana mungkin bukan!



Saturday, October 11, 2014

terkadang...

Assalamualaikum ^^

It's almost 6 am now and suddenly I dun have any mood nak type panjang panjang cerita di sini . 
tak banyak pun kisah menarik sangat but kisah anak anak buat sangat aku teruja.
Banyak...terlalu banyak nak cerita...tapi kekangan masa tu buat aku lalai nak membebel disini.

Bukak fb...baca semua ini.
all the stories...
the divorces.
the engagement.
the new weddings.
OMG how time flies!
Aku berasa sangat tua tau!!!
sudah dua puluh enam tahun...a few years nak naik 3 series...
Okay tak apa tak apa...bmw 3 series orang suka kan.hahaha

Perasaan aku?
Sama....masih sama tak ada yang mengubah walau aku terluka...masih dengan harapan yang sama.
setiap kali buat apa apa sahaja...
Setiap kali aku masak...
Setiap kali aku lalu dijalan yang sama...
Setiap kali aku buat aktiviti kegemaran...
Dan mungkin paling tepat
 , setiap hembusan nafas, perasaannya tetap sama macam dulu-dulu.

Selalu tepuk pipi dan cakap pada diri bila perasaan duka menyerang

 I'm a mother of two.

sometimes I crave for something adventurous, something out of ordinary, and sometimes I do feels like kasyah in lagenda budak setan but heck! I've been living a blissful life, I've had what other people had been craving for.

Hahahaha.
it's just sometimes.
yes, sometimes.
...

And bila pandang muka anak anak satu kekuatan yang luar biasa datang.


Dear Me,
Be grateful for what you have. There're people out there who dream of having your life.

alhamdulillah.
two beautiful children.

no, life has never been perfect.
it probably never will. 
but I know I will always have you and you and you to stand by me even if the whole world falls apart. 

thank you Allah for everything.

Now,aku berazam nak lebih dekat dengan my cuddly babies.princess and arjuna...yang bila pagi aku hantar ke taska...bila nak balik ambik mereka dengan tersenyum riang...sepanjang dalam kereta princess always story aktiviti di taska.

Later lah aku cerita tentang taska depa.
Later tu bila...aku sendiri tak pasti.

Apa yang pastinya aku suka sangat bila anak anak aku happy, bebas dan nampak sangat sihat ceria tanpa sebarang kemarahan dari mana mana pihak.

Jadi...apa yang perlu lagi aku fikir.
Senyuman anak anak tu lebih penting bukan.


When i Looking them in their eyes. Nothing tells another person you matter more than looking at them in the eyes while they talk. It shows that what they are saying truly is important to you. I want my kids to remember that there were times when their mother looked them in the eye and smiled. And for me this often means shutting my lappy, putting down my phone, stopping my list, and just giving them time.

Bahagia kau tahu.
Balik kerja bawa anak ke taman.
Mandikan mereka.
Makan sama sama.
Tonton tv sama sama.
And time macam nilah aku selalu curi untuk update order, pack barang and everything yang aku nak buat...cuci baju bagai lah.
Time ini.
Ye...
Sebab bila anak anak aku bangun aku nak spend time dengan depa.

Kau tahu....
Princess always make me smile and lough. 
Now , arjuna. 
Oh...4 month.... pantas sangat. 
Senyuman dia pagi pagi.
Same like princess bangun pagi.
Allah sahaja tahu betapa aku rasa indah.

Dan aku masih berharap aku dapat share keindahan itu bersama insan yang sentiasa bertahta dalam hati aku...

Actually , aku rasa dia juga wajib rasa apa yang aku rasa...apa yang aku nampak.
Rugi sangat bila melepaskan saat saat begini. 

Pray for us!  

And you...
If you read this article. 

U must know...
Me and kids really miss you.
And i....i love you so much...or myb too much.
And i hope you too...

We're staying at the moment because of you.
If you really need us please...close your eye...dan bayangkan kami...kami sentiasa ada.
Sama seperti yang i always said to princess. 
You are not around but u are always in our hearts!  

Setiap detik.
Tak pernah lupa walau sesaat.

Andai cinta kami tak berbalas...kami redha tapi kami sentiasa mencuba sehingga kami letih kini.

Now...we just follow the floor yang Allah swt dah titipkan indah.
Semua yang bakal terjadi adalah yang paling baik yang allah swt tetapkan.

Dan...sekurang kurangnya aku tidak melawan arus dengan menidakkan istikarah cinta.


Baiklah.

Cukup disini.

Nanti kita sambung lagi.

Doakan kami sekeluarga bahagia sentiasa dan murah rezeki ;)

Love love love,
Raihana humaira.




Friday, October 10, 2014

resepi kek karamel mudah

Assalamualaikum ^^

Semenjak dua abad ni aku agak mempunyai kerajinan yang luar biasa melampaunya...sehingga aku sendiri tidak percaya dengan sikap kerajinan aku ini.

Aku suka gila memasak.

Dulu pun aku suka memasak...cuma tak berapa nak pandai...tapi aku akan cuba jugak memasak macam mana sekali pun.

Belajar guna pak cik google je...facebook pun adoooo

Zaman dah maju kan.

Baiklah...
Malas nak bebel panjang panjang.

Moh la kita share resepi kek karamel.

Simple saja.

2sudu besar gula dicairkan dalam loyang atas api yang slow. (tunggu sejuk baru buat letak yang karamel)

Untuk karamel.
1 cawan susu pekat
1 cawan susu cair
3 biji kuning telur
Sedikit esen vanila
Bahan ni semua putar sampai sebati lepas tu uols tuang dalam loyang...then kukus dalam 20minit ke 25minit.sejukkan.

Untuk lapisan kek coklat.
1 cawan susu pekat
1 cawan susu cair
1 cawan minyak masak
1 cawan gula
1 cawan sebuk koko
Letak semua bahan dalam periuk...selepas tu kacau semua bahan ni hingga sebati...lebih kurang 4m 5m gitu ler dengan api yang perlahan ye uols.

Kendian,

4biji telur yang diblend

1 cawan tepung gandum
1 sudu kecil soda bikabornat
1 sudu kecil baking powder
Semua bahan bahan ni kena ayak dulu.

Masukkan bahan bahan yang diayak ke dalam adunan coklat selang seli dgn telur.
Kacau hingga sebati. Tuang atas karamel dengan menggunakan senduk...kukus lebih kurang 45m hingga 60m.sampai dia sudah masak la...
Agak gak nk tau masak ke dak cucuk je dgn garfu kalau tadak benda apa apa lekat dekat garfu tu maknanya dah masak la.





Gitulah ceritanya.


Harap harap dapat membantu semua untuk aktif memasak kan macam aku kan.

Okay lah...dah mengantuk maka untuk uols selamat lah mencuba..tak jadi tak pe kita belajar dan mencuba la.

Nanti sambil gigit kek ingat lah kami ank beranak hehehe

Okay sekian.

Doakan kami sekeluarga bahagia sentiasa dan murah rezeki ye :)

Love love love

Raihana humaira




Monday, September 29, 2014

doa itu sangat bermakna.

Assalamualaikum ^^


Lama kan tak gosip disini...

dun wory masih hidup dan bernapas lagi.
tak sengaja membiarkan blog kecintaan ni bersawang dan berhabuk sedemikian rupa.

rindu sangat nak bercerita disini.

sebolehnya nak bercerita kisah kisah yang indah.

sejujurnya,
dari bulan dua belas last year hidup jadi lintang pukang.
dah macam tak ketahuan.
hidup kami bertigalah.

until now.

harapan sangatlah tinggi untuk bahagia sepertimana satu ketika itu.

hanya mampu berdoa sahaja kini.

nak bomoh bomoh memang tak ada dalam kamus hidup lagipun Allah maha berkuasa...doa doa kami anak beranak insyallah dimakbulkan allah swt.

kami yakin.
sangat yakin.

dan....mungkin aku jugak perlukan doa doa dari uols untuk kami...
apa kata.... ambiklah sedikit masa dan tadahkanlah tangan berdoa untuk kebahagiaan kami sekeluarga...

aku tak mampu balas jasa baik ampa semua dengan sedekah kami dengan sedikit doa...
sungguh...

kuasa doa mampu mengatasi segala-galanya bukan.

mana tahu doa ampa antara yang allah swt makbulkan...

doakanlah kami sekeluarga bersatu dan bahagia hingga bila bila. itu sahaja.


*terhenti*


kasih sayang dan cinta yang tak pernah kurang dari hati ini...sungguh...semoga beliau sentiasa memahaminya....

anak anak dan aku sangat perlukan beliau sampai bila bila.


we love you so much!!!


ikhlas dari kami,

Raihana humaira
Aydina Malaeka Tihany
Alexander Seth Ukasyah


Saturday, July 12, 2014

kisah ngeri ini terjadi padaku

Assalamualaikum ^^

Selamat pagi sabtu yang super duper bahagia.

Aku sebenarnya malas nak cerita dekat sini tentang kisah ngeri yang telah terjadi terhadap diri aku.
Baru aku perasan setelah 31hari hal tersebut terjadi terhadap aku.

Sangatlah aku rasa keliru.
Dan terfikir
Why me
Tell me whyyyy
Whyyy
Whyyy

Rasa macam nak nangis hentak hentak kaki sampai pecah lantai rumah...tapi malangnya yang pecah cumalah tumit kaki sendiri hahaha
Weiii tu dulu aaa sekarang tumit kaki iols dah cantikkkkkk sapu ubat gigi hari hari tauuu...nampak sempat lagi kasi petua.

Baiklah sambung sambung

Okay...kisah ngeri tersebut terjadi bila aku test baju sebelum pregnant.
Aku test banyak helai baju...yelah sebab takut tak muat kang tak memasal nak membeli belah baju baru lagi.
Dah tak lama nak mula kerja.

Maka aku pun ngetest la baju bajan tersebut dengan perasaan yang rasa mungkin sendat laniii
Akan tatapiiiii.silapppppp
Silapppp
Silaappp
U know whattt

Baju tu besarrrr
Hahaha

Alahhh uols ni....paham la kan apa yang hendak disampaikan.
Iols tak kata iols kuruih...uols yang fikir...
Haaa tak mengaku lettewwww
Nyampah.
Tak yah nak malu malu....tak pe aku paham.hahaha

Apapun aku rasa aku kena kecikkan lagi jumlah lemak tepu dalam badan ni.
Baru lebih sihat.

Ishhh ni yang malas nak menaip ni...tengokkkk jari jemari pun habis kuruih.

Okay lah...
Nanti kita sambung lagi.
Aku nak sambung berlari keliling rumah jap. Nak bagi kurusssssssss....hahaha

Nanti abang john bawak ride naaaa pasai dah kuruih!


Okay baiii



Ikhlas dari...
Raihana humaira
Perempuan kurus yang sangat cantik dan kaya! Kihkihkih

Wednesday, July 9, 2014

perempuan paling cantik!

Assalamualaikum ^^

Jangan sentap.
Ye tu gambar aku...
Fresh and hot serta spicy lagik.
Mencik tauuu tadan aku nak renyihhh sungguh sungguh dah snap.
Tapi apapun aku suka...sebab elokkk jugak.
Biasalah sapa lagi nak puji diri sendiri kalau bukan kita kan.
Hat tu paling ikhlasssssss....

Tujuan ambik gambar?
Bukanlah nak tolong suami isi borang bermadu malah kalau dia rasa nak kena cekik sampai mati dalam mimpi sila la cuba cuba bagi sign...we will seee ya!
Ahakss....hahaha

Giteeww

Baiklah.
Nak buat lesen bergambo.
Malas betui...
Depa tu suka tau minta gambar retissss...

Walau tudung terlebih moncong kak kiah tatap feling wanita paling segak tawwww
Yelah yelah ampa tak payah la kata aku segak kalah Angelina juling.
Sebab aku dah tau kebenaran tersebut. 
Hahaha

Kedai gambar peberet aku di parit buntar.
Layanan tip top.
Siap tanya aku pantang berapa hari depan depan mamat mamat ensem...saja la tu nak kasik jatuh saham . hahaha


Okaylah baiiiii

Yang ikhlas, 
Raihana humaira. 
Doakan kami sekeluarga bahagia di dunia dan akhirat serta murah rezeki. 

Tuesday, July 8, 2014

jom belajar jurus taici.

Assalamualaikum ^^

Pagi tadi bangun tidur.

Dapat mimpi ini semalam.
Terus praktikan.

Guling kiri
Guling kanan
Angkat kaki kiri
Angkat kaki kanan
Angkat tangan kiri
Angkat tangan kanan
Senget mulut ke kiri
Senget mulut ke kanan
Gerak gerak jari kaki
Gerak gerak jari tangan
Kendian
Pejam mata....

Dan sambung zzzzzzz

Hahaha
Amacam jurus taici aku ajar rini?

Syokkan.

Sajiaaaa nak habaq....cuti bersalin memang indah sebab tu aku nak tujuh orang anak.
Hahaha
Sudahhh apa hal kau sentap.
Suka hati aku la nak taip apa pun ni blog aku kan...kau suka kau baca je....sambil senyum tak suka sila totoppp!

Sayang,  jangan lasak lasak sangat nanti sakit abang yang susah tau!!!!


Okay baiiii

Yang benar lagi membenarkan.
Raihana humaira
Perempuan yang bertuah kaya lagi cantik dan disayangi semua...
Dan dan dan
Sedang menikmati keindahan cuti bersalin.
Hahahaha
*saja nak bagi dengki*

Monday, July 7, 2014

nusyuz aku.

Assalamualaikum ^^

Tajuk gempak kan.
Sapa sapa nusyuz.
Artis mana.

Ahaks.
Sebenarnya aku nak cerita pasal new shoes.
Biasalah orang kampung naaa uols sesuka suki ja mai bahasa kampungan dia.
Hahaha


Apesal kau dah sentap baca blog aku...konpem kau risau aku cerita dekat sini hal hal gitu kan.

Baiklah.

Sepanjang aku mengandung aku cuma pakai dua pasang sandal.
Kali ni kaki aku tak membengkak sangat.
Agak slim ler.
Selama 9bulan aku tak mampu nak pakai heel noks.
Tetiba aku try heel tuari rasa macam nak tergolek dog je.
Susah benau nak balance bila berdiri berjalan.
Rasa kekok bagai...
Tak boleb imbang badan...
Padahal dulu kemain kau jalankucing (catwalk) kasut tinggi lima hinciiii lani pakai 2inci pun rasa macam tak mampu nak melangkah.

Kasut aku memang agak nazak tunggu masa nak arwah je tu...jadi nak tanak memang kena beli kasut baru la kan.
Oleh itu aku telah membazirkan duit mengorder kasut baru.
Mintak maap kasut lama memang stock aku takan pakai dah...
Sebab rasa macam tunggu masa nak kebumikan jugak.
Takut sat lagi jalan jalan jalan last last tapak tinggai tang belakang aku dok jalan syiokkk jaaaaa kaki ayam.
Choiii sangat!
Ini bikin reputasi aku jatuh menjunam junam bagaikan jet pejuang tengelam dilautan hindi.

Dulu...
Sebulan wajib aku beli paling kurang 4pasang kasut.
Kalau tak beli tu memang pelik la...tapi sejak kawin aku beli 3 4 bulan sekali.
Kira insap la kot kan.

Sekarang...
Selepas pantang baru 2pasang kasut baru aku beli.
Dan itu bukan kasut raya na.
Sory uols kasut raya mesti gempak.
Iols pun nak shoping raya jugak.
Kasut raya en arjuna setel ada 3pasang.
Aku dengan cik princes opkos la nak cari heel gitewww.
Nak jalan lengang ayu ayu.

Mungkin aku akan beli kasut yang mana boleh baling dekat orang sampai pengsan.
Kira macam buat lontaran peluru.
Uols jangan tatau iols juara lontar peluru naaa.
Pemanah tepat.
Jarang iols buat balingan tak tepat na...bukan hapaaa lani banyak kes ragut.
Lagipun nak mengelak hati iols kena ragut elok jugak beli kasut ni...boleh la kot sapa sapa nak rasa kasutku dimuka mu kan.
Tapi yang pastinya...kasut aku mesti meletop vas vas vas

Dan aku rasa kalau pakai kasut lima henci tu p paso mesti seksis kan.
Silap silap dapat ikan free.
Mana tak dapat ikan free dahhh jalan terus tersungkur ikan masuk handbag hahaha.

Okaylah...apapun doakan aku tak terpeleot bila catwalk nanti ye uols
Hahaha

K baiii

Doakan semoga kami sekeluarga bahagia di dunia dan akhirat serta murah rezeki ;)
Aamiin aamiin aamiin

We love you.
Raihana humaira
Aydina malaeka tihany
Alexander seth ukasyah

3.julai.2014

Assalamualaikum ^^

Entry lepas penat taip jadi kena publish jugak kan :D

3.julai.2014 genap umur 26tahun(bukan lagi rahsia).lahir tahun naga.zodiak cancer...bukan ada penyakit cancer naaaa mahupun kanser hati hahaha.
Biarpun lagi 4tahun nak umur tiga puluh tadak hal la...muda lagi...aku akan tetap maintan perangai senget ni jugak kot.
Dan tatapppp muda remaja lagi....alah baru nak masuk 3 series bukan angka ompat lagi noks.

Rilex ler.

Seperti tahun lepas aku katakan.
Age just number.
Kalau kau tengok muka aku sekarang mesti kau kata ehh dik baru habis pmr ke...lagi sadis ada yang tanya result upsr ritu berapa a.hahaha
Hat ni aku auta.
Tapi ala ala umur lapan belas tu boleh diterima la.
Tadak kedut kedut cuma selekeh sikit masa mengandung rituuuu jaaaaaa....asal mengandung ja teruihhh out.pakai la baju harga 1k pun make up pangei ayang kamel muka aku tatappp fail.

Pembawakan.
*sedapkan hati sendiri*

Dan untuk uols yang baik hati lagi bijak bijak belaka ni.
Iols tahun ni cuma mohon doa jelah dari uols.
Doa apa???
Doakan iols sekeluarga gembira, bahagia di dunia dan akhirat.doakan murah rezeki tak kaya pun tak pa asalkan bahagia bersama keluarga tercinta!Aamiin aamiin aamiin.


Opsss dan doakan aku senang hati selalu...bukan apa bila senang hati baru ada mood nak update blog ni.
Kalau susah hati mood pun terjun tiruk dalam sungai.

Layan la gambar akak yang feling feling angjelinaa juling dalam pantang ni.





Kain lampin anak pun boleb laaa asal totoppp kan hahaha



Okay lah....baiii

Yang benar, 
Raihana humaira.
Perempuan gojes serta kurus hahahaha

Sunday, July 6, 2014

princess dan sayur.

Assalamualaikum ^^

Today
Aku ajar princess makan sayur secara besar besaran.
Biasalah budak mana yang suka makan sayur tambah orang besar gajah pun tak suka nikan kanak kanak riang ria.
Sayur tu macam musuh ketat dan sendat!
Kira musuh potong dua puluh empatlah kannn

Kemain aku dengan mama story pasal sayur dekat dia.
Kira buat ceramah la pasal sayur sayuran ni...budak bijak suka makan sayur.
Orang makan sayur ni semua comel comel je.
Dah tu dengan rela hati dia cakap "cepatlah masak nak makan sayur"

Fuh...berderau sat rasa.
Mudahnya.
Baiklah...
Sayur sawi masak air gitu letak sikit ikan bilis untuk rasa dia.

Aku bajet 2 3 suap lepas tu wajib tak nak dah.
Tapiiiii aku salah naaa
Siap bertambah lagi
Dan malam ni dia minta sayur lagi.
Baiklah perkembangan yang positippp

Princess dari kecik lagi aku tak ajar makan junkfood.
Lagipun dia suka makan muruku kismis kurma biskut
Segala gula gula jajan memang dia kureng...takat makan sikit je...kalau banyak memang konpem perut dia tak tahan akan muntah.
Ini aku tak suka.
Sebab tu aku selalu pesan pada tok pada semua jangan bagi makan jajan.
Ye aku bab anak memang aku cerewet.
Yelah...aku mak mak yang suka anak jadi berbudi bahasa.nak jadi sopan santun.kecik kecik tau dah salam orang.
Tau baca doa makan.

Aydina boleh baca doa tidur walau tak lancar dia akan ikut aku.
Dah setiap hari ajar mesti akan tersemat jugak di otak dan hati.

Dan encik arjuna pun dari sekarang asal dia nak menyusu aku baca doa bagi dia dulu...masa princess kena baca xpress sebab tak sabar...tapi arjuna beza...dia penyabar ye.cool je.

Lain anak lain ragamnya.

Kejap je arjuna dah nak sebulan.
Masa sekarang macam singkat.
Kali ni aku rasa macam nak cuti 2bulan je.
Tapi itulah.
Tengok bila boleh masuk rumah.
Kalau dah setel semua katanya hujung bulan lapan.
Jadi aku kena kira kiralah cuti.

Nak mengemas bagai lagi.

Alhamdulillah rezeki anak anak.
Allah swt bagi jalan mudah je.

Hurm.
Aku ada entry perjanjian kan.pasal bersalin.
Tengok lah nanti malam sikit aku buat . sekarang aku macam malas hihi

Okay lah.

Doakan kami sekeluarga bahagia sentiasa di dunia dan akhirat. Doakan kami murah rezeki dan sentiasa dilindungi allah swt.
Aamiin aamiin aamiin

kelajuan itu.

Assalamualaikum ^^

Aku salah seorang yang obses terhadap kelajuan aka speedy.kecepatan.atau lebih tepat aku nak semua benda setel cepat la.
Jangan kau suruh aku buat rumus kira kira had laju semua tu...aku part matematik memang fail.lupa dah semua. (Mintak ampun naaa cikgu cikgu...sekolah dulu malas belajar)

Apa saja aku buat kira nya nak cepat je.

Contoh paling mudah.
Aku sapu sampah.nak setel cepat kemain sampai sapu sapu ada sampah tertinggal dekat belakang pun tak sedar...haaaa tu la...tulaaa tabiat buruk aku...taklah buruk bebenor...masih under control la.elehhh uols cebik cebik hapeee kesss dengki la tu kannnn

Sekarang ni sejak jadi mak beranak dua...masa makan pun kena laju laju.
Tak boleh nak makan bercinta.
Kira sistem penghadaman tu terpaksa bertabah jelah dengan kunyahan yang selaju mungkin.
Tak apa...orang jepun kata orang makan laju ni kerja dia semua tip top.Kira ayat ni gua pujuk hati sendiri.

Tapi tapi tapi

Ni semua tak best.
Ada contoh lagi best.

Kelajuan terhadap motor.
Hah.
Kauuuu sejak sunyi sepi ni minat lama mai berkobar balik la.
Jangan tanya esok lusa aku beli semula.
Hahaha

Honestly rindu noks saat saat main motor dulu.
Masa time nilah teringat gila kat member senget sorang tu dak acmar.
Haish lepas dia patah jiwa raga entah mana la dia p kan.
Dulu habis kerja je petang petang selalu lepak dekat port.
Tengok dia dok stunt.
Aku join terbalikan motor dia je motor aku simpan rapat jugak.
Dia tak pe kaya weiii motor rosak sat sat je tukar.

Dulu selalu ride makan sate kajang.
Asal sabtu je hilang.
Asal hilang je sabtu.
Tapi tu dulu la.
Sekarang ni dah beranak pinak.
Tunggula princess umur 3 4 tahun bawak duduk belakang.ride sama sama.
Tapi kena oh som dengan en arjuna la...siapa menang orang tu boleh ikut ride.
Nak bawak dua sekali tak mampu.

Eh berangan je kau kan.
Berangan is free tak kena duit satu sen so apa ada hal.
Angan angan yang baik adalah satu doa kan.

Dan after beli rumah ni nampaknya kena kerja kuat sebab nak beli motor kembali.

Tak dapat next year dapat lagi satu next year kan.

Hurm...now aku test kelajuan dan kepadatan suara dengan anak anak jelah.
Kalau kau duduk dengan princess dia dah berkenan dengan kau...dia tanya satu soalan dia nak 10jawapan ye.selagi dia tak puas hati selagi tu dia akan why why why.
Hoiiiii yelah yelah perangai buruk tu perangai aku...kira okay la kan...cerdik jugak tu hahaha.

Encik arjuna ni nanti entah macam mana la pulak.
Tapi ni baru 24 hari kemain kau dok bunyi suara ajak borak dengan dia...kau tak layan memang terjerit ler dia dengan tangan tangan tergapai gapai...protes lettew.

So far aku rasa semua smooth.

Bila time aku packing barang dan urus diri dalam pantang anak anak sangat cool.
Tapi seperti aku ceritakan tadi...kelajuan.
Ye aku kena buat dengan kelajuan yang padat dan cekap serta efektif.
Kalau dok ralit nganga memang tak dapek la nak berparam bagai...
Tapi kan...kepada customers...ampun naaaa kalau slip ampa tu bau jamu param iols...hahaha sambil berparam sambil iols packing barang.nak buat camneee usaha gigih sangat!

Dan penutup cerita kelajuan tu aku nak letak gambar terbaik.



Dan dengan ini mengumumkan daku sudan 26tahun.
Bangga siot kot.
Alhamdulillah.
Masih bernafas dan siap jadi emak pada dua orang insan lagi.

Yang Syoknyaaa walau dalam pelet pelet princess tetap nyanyi lagu happy besday.
Hoii senyum sepanjang hari kau tau.

Okay lah.

Jom tidur.
Esok nak bangun awal bertungku pulak.

Eh...berapa hari lagi nak raya...
(Padahal sehari pun tak puasa lagi)
Hahaha


K baiiii

Terima kasih sudi baca.
Doakan kami sekeluarga bahagia di dunia dan akhirat.
Doakan kami murah rezeki dan sentiasa gembira.
Aamiin aamiin aamiin :)

Tuesday, July 1, 2014

days 20:macam macam cerita

Assalamualaikum^^

Entry hari ke dua puluh dalam pantang.

Pejam celik pejam celik dua puluh hari.
Sepantas kilat.
Alhamdulillah, syukur.
Berpantang kali ini rasa mudah sangat.

Sebelum berpantang i tot princess akan buat perangai etc yang agak banyak ragam bila tengok adik...tapi itulah perancangan allah itu indah.semua dipermudahkan.
Sungguh...aku cukup susah hati sebab yelah sebelum ni princess kerap demam etc tapi lepas je aku bersalin....macam magic dia sihat dan okay je...bak kata orang pembawakkan budak kot.

So sekarang semua dah smooth.

Kali terakhir princess demam adalah pada hari aku masuk wad semasa nak bersalin itulah yang terakhir. Itupun sebab rindu yang amat sangat.+_+
Honestly, aku pun rasa tak kuat jugak jauh dari dia.
Aku tak tau la macam mana orang kata sayang anak isteri tapi boleh je hidup jauh jauh dari anak isteri kan...sampai tak tau khabar apa apa...kalau pjj mcm aku dulu lain ler ngeee

Bila dia nampak aku balik dia peluk...kendian dah lama sikit marah sebab tinggal dia hehehe
Sangat lucu kan.
Tapi itulah dia Princess yanh sentiasa buat aku ceria sangat.

Cerita tentang berpantang.

Kali ni aku memang tak fail lagi bertungku.
Aku memang suka bertungku sebab lepas bertungku rasa perut nipis je...tapi kalau awal pagi tu aku menyampah la sikit...yelah kau kadang kadang encik arjuna tu awai pagi dah dok bangun menyusu...pukui 2 3 pagi kadang kadang honestly tidur memang tak cukup...tapi nasib baik lah beliau bukan paten merap sakan.
Dan agak penyabar. Lebih dari princess dulu.
Berkat aku hari hari baca yasin kot dari bulan 1 sampailah lepas isyak 11.06 tu pun aku masih baca yasin lagi.
Sebab tu dia lebih penyabar...masa princess dulu aku skip skip je.

Dan princess malam memang selalu tidur tak berapa nak sedar sangat kecuali bila aku ubah dia jauh sikit dari aku...memang dia taknak...auto macam dibuat buat je sedarnya tu...kira kiri kanan aku kena peluk la.okay la tu nanti besar depa dua pulak peluk aku kan :p

Time aku berparam.
Aku berparam masa jam 10 ke 12 macam tu.lepas tu baru mandi.tak pakai lama sangat sebab payah kan dengan anak anak.
Aku bukan jenis nak susahkan orang.
Princess pulak kalau bau bau jamu ni mulalah buat wek wek wek...choiii dari masa dia lahir ye dia gini.

Berpilis
Anytime je lah...sebab letak dekat dahi je.
Hari hari memang aku berpilis.
Indah ye...aku suka.44hari memang akan aku pakai.aku rasa macam dalam drama je...hahaha
Gila kauuuu...
Wei syok tauu hari biasa tak boleh pakai kang kau pakai ada pulak kata kau mental masa berpantang nilah ambik peluang pakai.

Minyak Herbanika.
Aku sapu dekat kaki.dekat perut.dan tuang di pad.tapi kali ni aku takdak jahit di luar.dalam je sikit tu pun sebab kena seluk ambik uri.
Nanti la aku cerita kenapa boleh sangkut uri.
Ishh banyak version tau...aku je tak berapa ada kesempatan nak menaip banyak sebab aku sibuk dengan berpantang, dah run balik bisnes tu yang masa limited tu.

Manjakani.
Selain dari air rebusan tu aku buat cuci tut...aku pun minum jugak yelah aku nak cepat baik luka dalaman kan.
Sebab kali ni aku jahit sebelah dalam walau tak teruk tapi kena jaga ye uols.
Sayanggi diri uols sebelum sayang orang lain.
Aku kena jaga diri sebab nak jaga anak anak.
Aku kena sihat je sentiasa sebab nak cari rezeki buat anak anak.

Pil PhytoNatal
Yang ni aku makan ikut suka hati aku je.
Kadang kadang 2biji kadang kadang 3biji.
Yang aku suka sebab lawas! Tak risau nak membuang ye...sangat sangat sangat tak mengerikan.hahaha
Kiranya temujanji aku dengan incik j (jamban) tu hari hari ler.
Jadi aku set dalam otak...kalau gini memang boleh kurus la kau rai! Gituhhhh
Jadi ampa yang nak kuruih mai beli pil ni...dijamin sangat...kot yang ada sembelit ke.
Lagipun 2 in 1 selain kurus boleh jugak repair dalaman kan...

Air florida.
Yang ni aku sapu satu badan lepas mandi.
Lepas tu letak dekat bedak sejuk boh tang muka...aku suka sebab rasa berangin. Tak panas tapi rasa macam berangin...alah lebih kurang macam ampa makan cekelat hacks hitam tu.
Dari aydina aku guna . sebab aku ni bila mengandung badan kembang kembang bengkak angin.bila letak air florida ni angin angin tu cepat cepat la pergi jauh.
Kira nampak la batang hidung aku ni mancung sikit dari masa mengandung kembang semangkuk.

Siyes wei aku tak tipu asal aku mengandung je memang hidung aku kembang gilaaa wa cakap lu.
Entah apa hormon yang mai tatau laaa...aku tengok orang mengandung segak aku memang ya ampun la...fail!
Tapi tak apa...demi nak beri zuriat pada insan yang bernama suami apa salahnya kan dengan harapan dia sayang dan cinta aku sehingga ke akhir hayat dan ke alam syurga.
Opkos la nak masuk syurga sama sama...takan kau nak masuk syurga sorang diri kan.

Bab mandian.
Kali ni aku mudah je tak payah nak cari segala akar kayu lepas tu penuh satu bilik air lepas aku mandi.
Aku beli yang tyt tu je...cuma tambah daun pandan masa rebus. Sebab lebih wangi kan.
Masa mula je aku mandi air suam.lepas tu mandi air sejuk dah...aku jenis simple je...cuma aku mandi sambil duduk.petua orang dulu nak jaga peranakan.
Ikut jelah.asal tak bebankan aku.

Pati ikan haruan aku tak makan lagi tunggu la hari ke 25 28 ke...gila ngeri membayangkan.hahaha

Cerita tentang tak keluar rumah.
Aku masa awal pantang memang hari hari keluar la...sebab ke hospital.
Hari ke 15 la paling sakan aku keluar kiri kanan setel semua hal dengan harapan semua selesai cepat.
Tapi encik arjuna memang tak keluar la berjalan jalan.sory naaa encik awokk keluar hari ke 45 je...maraton dengan bonda cari baju raya kita.
Kemeja awok dah banyak helai.
Tinggal nak beli seluar jeans je.
Baju kembang kempis kakak dah setel.
Tema raya tahun ni pun bonda tengah mikir lagi.
Nak letak kaler apa entah.
Aku suka beli last minit sikit sebab tak jadi ler banyak helai baju aku...kalau tak kau paham paham jelah...nasib baik aku kerja memang pakai baju kurung kan jadi tak ada hal la kalau beli sepuluh helai pong....

Eh panjang benar cerita aku kan.
Ishh letih ke baca?
Sabar la ye...bulan puasa elok la bersabar dengan hati yang suci lagi murni.
Ahaks.

Dan
Apa kata uols doakan kami sekeluarga akan bersama sehingga ke alam syurga.
Doakan kami bahagia tanpa sebarang macam macam hal.
Doakan aku murah rezeki!
Aamiin aamiin aamiin ;)



Friday, June 27, 2014

semoga allah bantu kami

Assalamualaikum ^^

Hari ini hari jumaat...
Penghulu segala hari.
Dan aku harap allah swt makbulkan doa aku.
Dan aku mohon pada semua sahabat sahabat doakan semoga allah swt tak pisahkan anak anak dari dakapan aku walau seketika pun.
Biar apa sahaja terjadi.

Satu ketika dulu aku pernah mengharapkan ada seseorang bersama kami sehingga ke alam syurga tapi kini semua dah musnah.
Pada aku biarlah...itu rahsia Allah.
Kita tak tahu apa nak jadi kan.

Sekarang allah dah tetapkan yang paling indah.
Move on sahajalah.tak perlu nak tunggu lagi...kena nekad.
Bangkit dari semua ini tak mudah...tapi dah setengah tahun aku lalui...sedar atau tak...setengah tahun aku merayu...setengah tahun aku sentiasa berdoa untuk elokkan semuanya.setengah tahun aku besarkan anak anak sendirian.
Jadi dimana yang aku tak kuat kan.

Semangat mesti ada!
Bak aku tengok gambar dalam fb.orang bersuka ria je macam tak kisah hilang kami tapi kami ni sakit sakit rindukan orang.
Jadi buat apa seksa diri sendiri . menzalimi diri sendiri.

Ramai orang beri semangat.
Ramai orang tak sangka.
Kejadian komen gambar nama Alexander seth ukasyah tu dah membuka segalanya.
Orang yang tak tau pun jadi tau.
Dan tak duga...ramai beri semangat biarpun tak tahu cerita apa apa....yang tak pernah pernah msg pun tetiba msg bagi kata kata semangat.
Cikgu sekolah.
Kawan sekolah.
Orang orang di bn9.
Isteri isteri polis yang memang ada dalam fb sejak kes artikel lahad datu.
Kawan dalam fb yang sebelum ni tak bertegur sapa pun tiba tiba bagi kata kata semangat.
Sungguh, terima kasih semua...
Untuk menceritakan segalanya mungkin belum tiba lagi masanya.
Sebab hingga ke saat ini aku mendoakan perkara yang baik.

Kalau allah takdirkan aku jadi ibu tunggal,
Aku mohon allah takan pisahkan aku dengan anak anak.
Biarpun dalam maut...biarlah kami pergi bersama sama...kerana aku tak akan pernah sanggup berpisah dengan anak anak walau sesaat pun.
Anak anak takan mampu hidup aku tak ada...princess tinggal satu malam pun demam masa aku admit wad bersalin...masa arjuna kuning...until now tidur mesti nak berpeluk.
Yelah sejak dari lahir kami bersama...satu malam pun tak pernah berpisah.aku pun tak boleh duduk jauh jauh dari dia.

Dan jika ada sahabat sahabat yang membaca artikel ini...doakan lah allah sentiasa berpihak kepada aku dan anak anak...doakan supaya aku dan anak anak takan terpisah.
Aku dengan rasa rendah diri mohon doa semua....bantulah aku dan anak anak.

Aku bukanlah banyak duit tapi belum sampai ditahap tak mampu jaga anak anak.
InsyaAllah mampu sebab aku pun buat bisnes jugak selain dari kerja hakiki...dan bisnes tu tak ganggu pun masa aku dengan anak anak.duduk rumah sahaja.jika ditakdirkan aku tak berkerja pun dah nanti insyaallah anak anak mampu aku bela dengan berniaga ni.duit hari hari masuk walau tak banyak tapi masih lagi mampu nak bela anak anak bagi makan pakai yang secukupnya.

Ya allah....
Ya allah....
Ya allah....
Bantulah kami ya allah...jangan pisahkan aku dengan anak anakku...
Janganlah aku diuji lagi dengan ujian yang tak mungkin mampu aku tanggung :)

Tuesday, June 24, 2014

kecoh sangat la puan lola.

Assalamualaikum ^^

Oh gempar kan cerita hilang budak.
Cerita mak dera anak.
Kes pukul.
Kes itu ini.

Ayoooo semuanyaaa macam macam...jenuh nak fikir ni.nasib aku bukan perdana menteri kalau tak memang jenuh la nak memikir semuanya.

Baiklah...
Cerita tentang puan lola.
Emak kepada seorang anak OKU.

Sungguh masa mula mula tengok video cara anak tu ditemui hati tisu aku memang dah mengalir air mata tambah pulak bila dah beranak pinak ni lagi la hati tak kuat.

Semalam aku ada baca kisah yang lebih kurang kata puan lola ni miskin tegar tak mampu nak beli kain baju anak pun.
Aku pun terjah la fb puan lola.tengok sana sini.

Semua orang komen buat fb main game semua ada masa...bergaya kemain dalam fb.
Dan aku terfikir...ada ke orang nak letak gambar dia dengan baju koyak rabak di profile fb dia...mesti tak ada kan...semua nak nampak segak lawa ja...macam tu jugak puan lola.
Tapi musykilnya aku disini...kenapa baju anak dia tak mampu ditukar.apa salahnya kau belila baju pasar malam pun bukan hina baju pasar malam...tak payah la nak beli baju brand brand ni haaaa tak kemana jemah oiiii esok esok lusuh jugak.takan kau nak tukarkan baju anak kau buat pakai harian p je beli baju bundle.okay what.baju bundle lani semua berjenama hapaaa bukan lusuh pun ada yang baru bukak plastik sebab reject sikit ja dah tu ada brand lagi!

Tapi yelah,
Aku ni bukan sesapa pun nak nasihatkan kau puan lola malah keadaan kau selama setahun yang kehilangan pengasuh pun aku tak pernah hadapi jadi aku dengan semua orang mampu hembus jari jemari dengan mulut jela komen situasi kau...tapi bila difikir dek akal logik la...kau boleh je letak anak kau dekat tempat yang bersih...bukan letak dekat tempat yang macam kau letak binatang ternakan tu! Hellooooo orang bela binatang pun mai cuci kandang selalu naaa...kucing pun tuan dia bagi mandi elok...ni anak hang rambut pun tak terurus...jadi apa kejadahnya hang dok pulun pertahankan lagi.

Dan
Kalau hang guna alasan bekas suami hang tak ambik peduli pasai ank hang tu pun aku rasa orang susah nak terima.
Weiii mak aku bela dua anak sampai besaq tua bangka lani sendiri tau ayah kami tak pernah peduli pun.
Tu akak ipar aku anak lima naaa awat dia boleh bela anak dia sendiri.sorang sorang ja.jadi hang jangan guna alasan ni.pada aku bila kita dah jadi ibu ni weii kot mana pun kita tak makan tak apa asal anak makan.perut anak tu lagi penting...sebab tu ada orang sanggup mencuri sebab nak beli susu anak!
Tapi itulah satu ja...lelaki ni kalau depa ingat tanggungjawab depa sikit ka banyak depa mesti ambik peduli.depa mungkin lupa isteri anak tu jalan depa ke syurga.
Jangan dok seronok sangat tengok isteri atau bekas isteri ampa susah payah besarkan anak sedangkan ampa dok nganga ja...lepas tu bila hal macam ni keluar dekat paper ampa bukan main ketuk ketuk komen salah itu ini tapi bukan nak muhasabah diri ampa sebagai lelaki.jangan tau buat anak ja...lepaih tu bini mengandung nak beranak pun tak ambik tau.nampak dayus sangat! TAK KIRA LA APA PUN MASALAHNYAAAAA

Pasal JKM  aku rasa lani pihak kerajaan kena buat satu sistem kalau dah kesan dari awal kelahiran kata anak yang dilahirkan tu anak OKU lebih baik mudahkan ibubapa terus sahaja beri bantuan.baik dari segi kewangan ataupun sokongan.tak payah la nanti kata jkm tatau la terlepas pandang la...apala...lepas tu salahkan ibubapa ja...kadang kadang orang kampung yang tak kampung pun bukan tau sangat pasal bantuam bantuan ni.tak semua orang didedahkan...dan selalunya orang akan malas nak minta sebab kerenah birokrasi.selain tu sediakan kelas kelas kursus khas untuk bantu ibubapa yang ada anak oku ni.bukan anak ja  perlukan sokongan tapi mak ayah pun perlukan kaunseling jugak.bukan mudah naaa nak redha anak yang kau mengandung 9bulan 10hari tu tak sihat dan sesempurna anak orang lain tapi harus diingat BANYAK ANAK ANAK OKU YANG BERJAYA JA! Lebih berjaya dari orang normal.

Bukan mudah jaga anak oku ni.umum pun tau benda ni.
Dengan ragamnya...dengan remehnya...dengan macam macam hal...tapi harus diingat kalau depa ni diberi pilihan pun depa sendiri tamau jadi oku depa nak normal macam kita.
Dan dalam hal lagu niii puan lola...puan lola membuktikan bahawa puan lola lebih oku dari anak puan lola! Sanggup dan tergamak puan lola buat macam ni...maaf la nak doa buruk buruk tak lah tapi nak doa semoga puan lola insaf dan bertaubat serta lepaih ni puan lola ambik berat la pasai anak anak puan lola biar pun dia tak dibawah jagaan puan lola...kita tatau masa hadapan...hari ni mungkin puan lola rasa anak oku puan tu menyusahkan puan tapi esok esok anak tu yang bela puan siapa tauuu hari tua kita kan.

Ya ya ya entry aku ni agak emosi...tapi aku rasa bertempat kot.
Nasib la puan lola jauh kalau dekat aku dah p peluk dia...bukan kerana kasihan tapi kerana simpati beliau hilang sikap kemanusiaan terhadap anak kandung sendiri.

Baiklah.
Dengan ini harapan aku kepada makbapak diluar sana...apa sahaja pun yang terjadi ingat perceraian bukan benda yang elok malah selalunya menyusahkan lagi banyak pihak.sebab tu aku pertahankan perkahwinan aku.
Eh tetiba kan jemah sangat kauuuu rai...
Apapun doakan jodoh aku dan anak anak dengan asben aku panjang di dunia dan akhirat.

Salam sayang,
Puan raihana humaira bukan puan lola hihihi

Sunday, June 22, 2014

untukmu.

Assalamualaikum ^^



Bertahanlah!
Tolong jangan berhenti...
Berpautlah wahai nyawa...ini bukan mimpi...
Saksikan dengan mata
Rasa dengan jiwa

Jauh kita terbang...
Tinggi di awan...
Tak siapa sangka
 Getir yang menghalang tak besar mana...

Payah payah yang semalam...
Moga mudah selamanya!

Tiada apa yang mampu menegakkanmu
Tiada yang menolak
Tiada yang memijak henjak
Biarkan di belakangmu

Jangan dikenang...
Jangan disayu...
Jangan didendam...

Tuhan
Jangan kau izin aku lupa
Jangan kau biarkan aku mendepangkan dada
Pasakkan hatiku pada kaki
Pasakkan aku tunduk sehingga mati
Agar tak lupa diri
Mengenang budi


Raihana humaira
Aydina malaeka tihany
Alexander seth ukasyah


Moga kau sentiasa letakkan kami di hatimu sehingga hidup dan matimu!!!

Tuesday, June 17, 2014

review bengkung nona roguy

Assalamualaikum ^^

Ya seperti dijanjikan meh kita review tentang bengkung nona roguy yang aku guna dalam pantang.

Aku beli bengkung last minit.
Sebelum ni aku guna bengkung leesa formula tapi bengkung tu macam atas montot je...jadi aku pun decide kena beli bengkung lain ni nak yang bawah punggung. Nak tempah memang dah tak sempat due aku masa tu aku beli tu lagi seminggu je.

Ye last minit kan.
Sebab sebelum tu aku harapkan suami aku.

Jadi selaku penjual set bersalin ni opkos la aku dah tau mana satu bengkung yang paling panjang.
Bengkung nona roguy ni baru lagi.
Sebelum tak ada.

Aku memang la ada premium beautiful tu tapi macam tak sesuai nak pakai awal pantang kan.
Pakai sekejap sekejap boleh la.

Okay berbalik kisah bengkung.
Sangat super duper best.
Labuh sampai bawah montot.
Bawah dada.
Memang ikatan kemas.
Nak jalan pun kiranya jadi minah jepang la kau noks!

Aku pakai malam memang aku pastikan aku siap tukar pad, buang air, memang tade fikir nak bangun duduk dah lepas tu.
Kiranya pakai tu baring dan gerak bila rasa haus (air panas spare siap siap dekat dekat) dan nak menyusu arjuna je.

Kira aku hadkan pergerakan sebab memang malas lepas pakai bengkung tu ikat ketat ketat.
Nak kata untuk kurus tu aku tak pasti lah nak kurus ke tak tapi yang pasti aku target badan aku ada shape.
Biar berisi sikit tak apa asal ada bentuk baru la nampak mantap kan...
Hahaha
Siot je ayat.

Tapi kalau kau jenis pemalas memang kau layak pakai bengkung zip zap tuuu pelekat pelekat siap...tak pun cangkuk cangkuk siap siap...ala ala silap mata gitewww...

Meh aku bg gambo bengkung nona roguy tu.


Harga pasaran rm50.00


Dengan set lengkap bersalin nona roguy
Rm350.00 including postage semenanjung.
Sabah srwk add rm10.00


  • PhytoNatal 90 biji
  • Krim Herbanika Barut 60g.
  • Herbanika Lulur 100g.
  • Minyak Herbanika 100ml.
  • Uncang Cuci Herbanika 10 t-bag.
  • Akar Herbanika 10 t-bag

Jimatkan selalunya set bersalin harga biasa pun rm360.00
Bengkung rm50.00
Ni set bersalin + bengkung =Rm350.00 free pos lagi semenanjung.
Kalau nak add on tungku baby just tambah rm10.00 je.
Kira langsam je ni...dah bagi best price tauuuu

Mai le terjah beli dengan aku.
Nak mudah watsap berasap je 0183590663


day 6

Assalamualaikum ^^

Day 6 berpantang.

Oh oh oh kejap kan.
Aku bersalin 12.06.2014 jam 01.49pagi
10minit sebelum bersalin pun aku boleh msg dekat suami aku suruh dia datang hospital kulim jam last aku msg 01.39pagi
Macam tak percaya je...
Lepas bersalin aku gagah boleh msg watsap org bg tau lagi...
Terutamanya msg suami aku jam 1.53pagi bagi tau kata dah bersalin.
Tadan nak drip air.
Tadan nak cucuk apa apa baru ja check denyut jantung baby terus aku nak bersalin.kelam kabut satu labour room.
Allah swt mudahkan sangat perjalanan kelahiran arjuna hati.
Alhamdulillah.
Mungkin ini rezeki.

Berpantang macam biasa.
Berbengkung.
Bertungku.
Pakai pilis.
Pakai param.
Pakai stokin bola sampai ke lutut.

Tapi belum start ubat lagi sebab arjuna kena jaundis.

Prosesnya hari hari ler ulang alik ke hospital. Dengan tekanan darah aku yang naik naik naik je...turun tak jugak.macam menyampah je.
Padahal aku elok je...
Tadak pening.
Tadak apa apa pun.
Sihat dok bersuka ria.

Tapi tak pelah kan.
Allah nak suruh jaga kesihatan tu yang dia alert dengan tekanan darah tu.

Pasal bengkung nanti aku buat review.
Aku pakai bengkung nona roguy kali ni.so far memang ada somethings lain la dari yang lepas.

Kali ni pantang aku lebih berdikari dan rasa lebih kuat.rasa macam bertenaga je padahal belum mula mengurut lagi makan ubat pun belum sebab tumpu bagi arjuna hilang kuning dulu.

Part susu...alhamdulillah kali ni permulaan yang baik...better dari princess. Myb sebab dah ada pengalaman kan.aku memang minum air panas panas tu.boh air panas panas tunggu sejuk sikit baru minum dan nampaknya jadi milkbooster jugak la.

Aku masih belum "tayang " arjuna pada tatapan umum...tak upload lagi gambar dia...saja lah...orang kata lepas 7hari lebih afdal...tengok la...insyaallah esok ke tak pun lepas 44hari.dan aku pesan pada fmly terdekat pun tak payah upload lagi...sebab lately banyak baca kisah al-ain.
Apa yang tak kena duit kita ikut jekan...
InsyaAllah untuk kebaikan jugak.

Nama pulak.dah ada tapi belum daftar sebab tunggu suami aku bagi salinan kad pengenalan.tak bagi lagi.
Ikutkan aku nak daftar paling lewat esok.sunat beri nama anak pada hari ke tujuh . princess dulu pun beri nama pada hari ke tujuh jugak...alah benda sunat ni kalau kita mampu buat apa salahnya kita buatkan...lagipun semua tu bukan memudaratkan kita pun.

Princess pulak sangat behave.
Memang tokoh kakak semulajadi.
Boleh diharapkan la jaga adik.
Suka cium adik.
Memang nampak sayang sangat dengan adik.
Jadi tak perlu risau part ganggu atau cemburu.
Adik p check kuning sekejap pun mencari.
Haish...pening naa semua nak menjawab.
Masa aku bersalin ritu kena tahan wad jumaat baru balik.
Sampai demam demam dia...rindu sangat.
Yelah aku pecah ketuban 11.43malam.masa tu dia dah tertidur...nak dijadikan cerita kami layan upin ipin sampai tertidur dua dua...selalu kami tdo lambat je...masa aku p hospital tu dia tidur...memang allah swt mudahkan sungguh kalau dia sedar myb aku rasa tak gamak nak tinggalkan.

Haish.
Kronologi aku bersalin sangat mudah.
Nantilah aku story.
Banyak benau aku story kan.
Aku ada up ritu satu artikel tp dah draf.
Sebab malas.hehehe
Sat lagi memang tersebar meluas la mengejutkan semua pihak pulak.yelah siapa sangka kejadian tersebut kan.
Memang wajib la semua terkejut.aku up 10mnt je link tu di fb.tu pun banyak yang pm.terus aku drafkan.
Link di fb pun aku private je.
Bukan takut tapi malas nak menjawab la noks..akak kau kan artis...nanti jenuh nak buat drama tauuu...hahaha

Dan yang paling penting berat aku dah turun manyak manyakkkk...tapi stil kena turun banyak laaa around 20kg hahaha
Mak aiiii 20kg...aku taip aku pun sentap.tape tape usaha naik lif mesti berjaya.

Okay lah nak sambung sesi meniaga.
Uols doakan rezeki aku dengan anak anak murah naaa...nak cari rezeki yang halal.
Bukan mudah nak besarkan anak anak sendirian.
Tapi insyaallah aku mesti boleh.

Doakan kami bahagia di dunia dan akhirat aamiin aamiin aamiin

Sebab doa kita kasik upah gmbr satuuu

Ada tiga tangan.
Sepatutnya empat.
Tapi
Tangan pertama kena culik dek bunian :p
Allah swt pinjamkan sekejap tangan pertama ke lain.
Nanti allah swt kembalikanlah ke kami bertiga. 
Janji allah itu pasti.
Allah sentiasa membantu orang orang yang dizalimi bukan?
Doakan kami ;)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...