aydina malaeka tihany

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Alexander Seth Ukasyah

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

✿ The Followers ✿

✿About Me✿

My photo
puan raihana humaira,masih muda remaja ;p,bonda Aydina Malaeka Tihany dan Alexander Seth Ukasyah ,sangat simple,degil,sensitip,nakal,ceria,suka senyum dan sangat optimis dalam kehidupan .~doakan saya dan anak anak bahagia di dunia dan akhirat!~

✿tabung pahala✿

✿ Doa buat anakanda ✿

" Ya Allah peliharalah anak-anakku,Aydina Malaeka Tihany dan Alexander Seth Ukasyah selama ia berada diatas muka bumi ini dan sihatkanlah mereka, Engkaulah yang menyembuhkan, tidak ada penyembuhan selain penyembuhan-Mu, penyembuhan yang tidak meninggalkan penyakit. Ya Allah rupakanlah atau bentukkanlah mereka dengan rupa yang baik, dan tetapkanlah ke dalam hatinya iman kepada Engkau dan kepada Rasul-Mu. Ya Allah, mudahkanlah perjalanan dalam kehidupannya,murahkanlah rezeki mereka. Ya Allah jadikanlah mereka sihat yang sempurna, berakal dan pandai, alim dan beramal. Ya Allah panjangkanlah umur mereka, sihatkanlah badan mereka, dan baikkanlah akhlak mereka, fasihkanlah lisan mereka, baguskanlah suara mereka untuk membaca Al-Quran dan hadis dengan berkat Nabi Muhammad SAW, dan segala puji bagi Allah Tuhan semesta alam."

Thursday, November 29, 2012

ubat kurus aku yang paling mantap


Assalamualaikum ^^


aku baru lepas makan ubat kurus
dengan harapan aku akan keding selepas ini.
moh la join aku makan ubat kurus ni....


T_T
lepas makan aku menyesal
dan terus sapu FELINNA INCH LOSS
dekat bawah dagu dengan harapan supaya tak jadi dagu kek lapis lagi.

sentap mak noks.


nak order?
meh ler ke fb aku...
now aku buat promosi until 2hb 12 2012


promosi felinna inch loss r
m67 semenanjung
rm73 sabah/srwk
all price including postage...
promosi sehingga 2hb 12 2012



msg je dekat aku...

dengan harapan aku kurus dan uols pun kurus jugak.

haishh....

hoiii nak pakai balik semua baju ni.


oklah,
Sekian.

Terima kasih sudi baca...

dan doakan aku kurus.Aamiin...


Ikhlas dari hati,



Raihana Humaira isteri kecintaan Tariq Huzairi,Bonda dan Walid kepada chenta hati solehah Aydina Malaeka Tihany binti Tariq Huzairi.Semoga Tariq Huzairi ditukarkan ke kawasan yang berdekatan dengan kami anak beranak.Aamiin ^^

jadual gaji 2013 untuk kakitangan awam.

Assalamualaikum ^^

ni jadual gaji untuk 2013....

jadual untuk perabih duit ye...
plan terbaik hahaha

elok ler plan bila waktu yang sesuai nak perabih duit next year...hahhaa
*hoiii omak bonda dak princesss sila tepuk kepala sendiri awak tu kena saving untuk dak pricess ye....
oklah,

Sekian,
Terima kasih sudi baca...




Ikhlas dari hati,



Raihana Humaira isteri kecintaan Tariq Huzairi,Bonda dan Walid kepada chenta hati solehah Aydina Malaeka Tihany binti Tariq Huzairi.Semoga Tariq Huzairi ditukarkan ke kawasan yang berdekatan dengan kami anak beranak.Aamiin ^^

Monday, November 12, 2012

tepung ubi ubat ruam panas.

Assalamualaikum ^^


kau nampak muka anak aku bertempek menda alah putih melepak tu...
yoooo tu bukan bedak tapi tepung ubi kayu...

kan cuaca panas sangat sekarang jadi aku tempek tepung ubi kayu petua orang tua-tua...just folow it mana tau mujarab.
uols kalau ada tips share ler dengan aku...
krim aku dah sapu doctor bagi..sabun memula aku pakai sabamed tapi makin menjadi-jadi ni doctor tukar lactacyd pulak...aku tengok sama jugak...makin menjadi-jadi....
bila aku boh tepung ubi balik dekat muka princess..kurang sikit.

haish...anak semoga cepat sembuh ye sayang!
bonda sayang kamu sangat sangat sangat sangat....


okeh,bai....


Sekian,
Terima kasih sudi baca...

Raihana Humaira isteri kecintaan Tariq Huzairi,Bonda dan Walid kepada chenta hati solehah Aydina Malaeka Tihany binti Tariq Huzairi.Semoga Tariq Huzairi ditukarkan ke kawasan yang berdekatan dengan kami anak beranak.Aamiin ^^


Friday, November 9, 2012

dapat kek lapis apolo apabila beli tudung fareeda nyata jelita.

Assalamualaikum ^^

huhu terkujat-kujat aku baca cerita tentang orang kena tipu pasal tudung fareeda yang meletops tu...
nipu ler tu kalau korang tak kenal tudang fareeda tu kan...
aku tak mampu lorhh nak beli tudung mahai-mahai jadinya tengok,cuci mata sudah....

berbalik soal penipuan.

link penipu tudung fareeda
(03020084407525) ROZITA HAMZAH (CIMB BANK )
(03027020553213) ROZITA HAMZAH (BANK ISLAM )
 boleh dia poskan kek lapis apolo tu dekat cust yang beli tudung fareeda.../kau bayangkan...orang tu bayar ratus-ratus sampai barang pos..excited nak bukak last-last tengok kek lapis apolo....
kalau aku konpem menangis tahap cipan laut gila kot.

uols klik link tu....orang tu tipu gila-gila...ada yang aku baca sampai rm750 lebih...gila kan..tambah sikit boleh bayar duit kereta aku 2bulan...hihihihi
nama pemengang acc bank yang buyer-buyer ni beli adalah rozila binti hamzah....so sah-sah ler orang islam kan....haishh...apesal la hang menipu ceq oiii...kesian dekat buyer ni...

aku pun suka sangat beli on9 ni...setakat hari ni alhamdulillah semua ok...
apapun sebelum beli kita mesti checking habis-habis....aku ritu pernah sekali terkena dengan peniaga set nr...sebab tu aku senang ambik dekat akak ni...kenal...
nasib baik la dapat balik duit aku.

tapikan yang pastinya seller ni pun memang minat gila dengan fareeda kot sebab rasanya dia banyak tau pasal tudung fareeda ni...
so uols semua yang rajin shoping online ni,berhati-hatilah ketika membeli dan belah.....(termasuk aku jgak)



psttt ~ aku mampu pakai paridahhhhh je...fareedaaaa oh oh oh menjerit poket aku kot...

okeh,bai....


Sekian,
Terima kasih sudi baca...

Raihana Humaira isteri kecintaan Tariq Huzairi,Bonda dan Walid kepada chenta hati solehah Aydina Malaeka Tihany binti Tariq Huzairi.Semoga Tariq Huzairi ditukarkan ke kawasan yang berdekatan dengan kami anak beranak.Aamiin ^^

Thursday, November 8, 2012

my wishlist

Assalamualaikum ^^

Yeah....
tetiba hati aku terbekenan dekat menatang ni....
hoiiii...tertambah wishlist aku untuk next year...
insy.Allah nak grab next year...this year aku plan nak grab emas and car seat untuk Aydina Malaeka Tihany.
hai la anak..tengok omak bonda kamu ni...semua menda dia fikir nak beli untuk kamu..hehehe



tapiiiii....aku memang nak menda ni sangat...................................

T_T






hoiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii aku nak menatang ni................

nak suruh lelaki kacak tu bagi hadiah...macam aku nak mintak benda lain dekat dia..apakahhhhh...hahaha
tapi kalau dia murah hati nak bagi aku terima dengan hatiiiiiiiiiiiii yang sangat gumbira....

uols doakan lah ye ^^

fuh,..fuh...aku tiup supaya pesanan ni sampai dekat insan-insan tersayang hahahaha


Sekian,
Terima kasih sudi baca...

Raihana Humaira isteri kecintaan Tariq Huzairi,Bonda dan Walid kepada chenta hati solehah Aydina Malaeka Tihany binti Tariq Huzairi.Semoga Tariq Huzairi ditukarkan ke kawasan yang berdekatan dengan kami anak beranak.Aamiin ^^


Sunday, November 4, 2012

tungku baby

Assalamualaikum ^^


uols tau pasal tungku baby?
alah tungu kecik-kecik comey comey je tu...
sebelum ni aku tengok tok buat sendiri je...letak lada hitam entah apa ke lagi ramuan dia..tapi semua bahan dapur ler...
ritu aku beli terus dengan produk NR tu...

sepanjang sebulan ni sekali je princess kembung...
1st time..lepas tu terus tuam..masa tu 3days.
oh baru ku tahu kepentingan tungku baby ni...selama ni aku ambil remeh temeh je...
sekali anak aku kembung baru berakai...hehehe

tekap kejap dekat seterika lepas tu tuam dekat pusat baby...
bagus jugak kalau baby jaundis...tuam dekat pusat bagi aliran darah berjalan lancar...
selain tu boleh cepat luruhkan tali pusat.

and tungku baby tu boleh digunakan sampai besar ye...anytime..
so uols bakal-bakal ibu tu sparelah satu tungku baby ni ye....
bukan rugi pun...memang akan kita guna...

pstttt aku pun ada jual jugak tungku baby...hehehe

sekian,
terima kasih sudi baca...


Melangkah Terpaksa....



Untuk apa lagi kita meneruskan
Andai tiada kemesraan
Teramat sayang untukku buang
Namun pahitnya untukku telan
Suatu masa dulu engkaulah penyeri
Tetapi kini tiada lagi
Bukan salah aku putus percintaan
Kau yang dahulu memulakan
Keegoan diri tak pernah kau akui 
Hingga ku sering memakan hati 
Jika sekali dua itu tak mengapa

Masih mampu kupertahankannya 
Berkali ku suarakan sekerasnya kau nafikan 
Bukan salah kata akhir jalan terbaiknya untuk kita
Walau hati masih sayang,walau hati kan berdarah 
Kuterpaksa melangkah...

Biarlah aku bertemankan sepi
Dari tergantung tidak bertali





Ikhlas dari hati,
Raihana Humaira,Bonda Aydina Malaeka Tihany :)

Friday, November 2, 2012

We in your heart but not in your life.

Assalamualaikum ^^




yes,thats true..................


ikhlas dari hati,
~Raihana Humaira dan Aydina Malaeka Tihany~

Thursday, November 1, 2012

wahai anakanda...

Assalamualaikum^^ 

Wahai Anak.. ku perdengarkan Iqamat ditabir telingamu..
Ku alunkan lembut nada, khalimah-khalimah pencipta..
Agar meresap dalam sanubarimu wahai Anak.. 
Tersisihmu dari gangguan syaitan durjana..



Tak usah ragu anak.. kau selamat dalam perhatian..
Berpurnama engkau mengharungi nasib..
Kini kau hadir menjeguk dunia..
Hangat lena dalam pelukan..

Rasulullah pernah bersabda “ Siapa yang baru mendapat seorang anak, lalu diazankannya ditelinga kanan serta diiqamatkan pula ditelinga kiri, maka anak itu tidak akan diganggu oleh syaitan” (Riwayat al-Baihaqi)






Sekian,
Terima kasih sudi baca...

Raihana Humaira isteri kecintaan Tariq Huzairi,Bonda dan Walid kepada chenta hati solehah Aydina Malaeka Tihany binti Tariq Huzairi.Semoga Tariq Huzairi ditukarkan ke kawasan yang berdekatan dengan kami anak beranak.Aamiin ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...