aydina malaeka tihany

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Alexander Seth Ukasyah

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

✿ The Followers ✿

✿About Me✿

My photo
puan raihana humaira,masih muda remaja ;p,bonda Aydina Malaeka Tihany dan Alexander Seth Ukasyah ,sangat simple,degil,sensitip,nakal,ceria,suka senyum dan sangat optimis dalam kehidupan .~doakan saya dan anak anak bahagia di dunia dan akhirat!~

✿tabung pahala✿

✿ Doa buat anakanda ✿

" Ya Allah peliharalah anak-anakku,Aydina Malaeka Tihany dan Alexander Seth Ukasyah selama ia berada diatas muka bumi ini dan sihatkanlah mereka, Engkaulah yang menyembuhkan, tidak ada penyembuhan selain penyembuhan-Mu, penyembuhan yang tidak meninggalkan penyakit. Ya Allah rupakanlah atau bentukkanlah mereka dengan rupa yang baik, dan tetapkanlah ke dalam hatinya iman kepada Engkau dan kepada Rasul-Mu. Ya Allah, mudahkanlah perjalanan dalam kehidupannya,murahkanlah rezeki mereka. Ya Allah jadikanlah mereka sihat yang sempurna, berakal dan pandai, alim dan beramal. Ya Allah panjangkanlah umur mereka, sihatkanlah badan mereka, dan baikkanlah akhlak mereka, fasihkanlah lisan mereka, baguskanlah suara mereka untuk membaca Al-Quran dan hadis dengan berkat Nabi Muhammad SAW, dan segala puji bagi Allah Tuhan semesta alam."

Sunday, November 4, 2012

tungku baby

Assalamualaikum ^^


uols tau pasal tungku baby?
alah tungu kecik-kecik comey comey je tu...
sebelum ni aku tengok tok buat sendiri je...letak lada hitam entah apa ke lagi ramuan dia..tapi semua bahan dapur ler...
ritu aku beli terus dengan produk NR tu...

sepanjang sebulan ni sekali je princess kembung...
1st time..lepas tu terus tuam..masa tu 3days.
oh baru ku tahu kepentingan tungku baby ni...selama ni aku ambil remeh temeh je...
sekali anak aku kembung baru berakai...hehehe

tekap kejap dekat seterika lepas tu tuam dekat pusat baby...
bagus jugak kalau baby jaundis...tuam dekat pusat bagi aliran darah berjalan lancar...
selain tu boleh cepat luruhkan tali pusat.

and tungku baby tu boleh digunakan sampai besar ye...anytime..
so uols bakal-bakal ibu tu sparelah satu tungku baby ni ye....
bukan rugi pun...memang akan kita guna...

pstttt aku pun ada jual jugak tungku baby...hehehe

sekian,
terima kasih sudi baca...


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...