aydina malaeka tihany

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Alexander Seth Ukasyah

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

✿ The Followers ✿

✿About Me✿

My photo
puan raihana humaira,masih muda remaja ;p,bonda Aydina Malaeka Tihany dan Alexander Seth Ukasyah ,sangat simple,degil,sensitip,nakal,ceria,suka senyum dan sangat optimis dalam kehidupan .~doakan saya dan anak anak bahagia di dunia dan akhirat!~

✿tabung pahala✿

✿ Doa buat anakanda ✿

" Ya Allah peliharalah anak-anakku,Aydina Malaeka Tihany dan Alexander Seth Ukasyah selama ia berada diatas muka bumi ini dan sihatkanlah mereka, Engkaulah yang menyembuhkan, tidak ada penyembuhan selain penyembuhan-Mu, penyembuhan yang tidak meninggalkan penyakit. Ya Allah rupakanlah atau bentukkanlah mereka dengan rupa yang baik, dan tetapkanlah ke dalam hatinya iman kepada Engkau dan kepada Rasul-Mu. Ya Allah, mudahkanlah perjalanan dalam kehidupannya,murahkanlah rezeki mereka. Ya Allah jadikanlah mereka sihat yang sempurna, berakal dan pandai, alim dan beramal. Ya Allah panjangkanlah umur mereka, sihatkanlah badan mereka, dan baikkanlah akhlak mereka, fasihkanlah lisan mereka, baguskanlah suara mereka untuk membaca Al-Quran dan hadis dengan berkat Nabi Muhammad SAW, dan segala puji bagi Allah Tuhan semesta alam."

Monday, February 7, 2011

sapu sawang okeh !!!

dah lama xupdate blog kan..
bukan sibuk pun tapi ntah xde mud nk menulis n menaip...hurm...entah kenapa...
banyak perkara yang dah terjadi dalam hidup aku sepanjang xmenulis ni...
aku dah selamat menjadi isteri org,hampir2 menjadi seorang ibu...tapi...Allah swt dah menetapkan...mungkin ini bukan masa yang sesuai utk kami menimang cahaya mata...
aku redha sebab itu jalan yang terbaik...
meh kita story satu2 okeh....huhuhu
~ nikah 20.10.2010
hurm..majlis berjalan lancar...normal la setiap majlis tu kan ada corat coretnya tersendri..tp apa yg pntg majlis jln dgn lancar....selamat jadi isteri kpd insan bernama Tariq Huzairi...
~kenduri pihak lelaki 30.10.2010
hurm..mesti pelik kan kenapa kenduri sblh rumah lelaki dulu bukan rumah perempuan...yelah..nk wat camne dah ada sbb yg xdpt dielak...apa yg pntg dah nikah dah..dah sah...yg lain ketepikan...
kenduri meriah,cuma hujan lebat je...(sbb pak incik suka makan dlm periuk) hahaha
mmg hujan lebat giler...sampai xsmpat nk amik pic outdoor(pic kawin akn dimuatkan dlm entry lain okeh)
~19.11.2010 sah prgnt
time ni pergi kuantan ikut pak incik operasi...mula2 mmg malas nk check tp pak incik la asyik2 buat muka kesian aku pun trus la check2 naik 2line...mula2 aku malas nk tgk...dia balik kerja aku buat muka slumber bagi dia upt tu...(xde xcited lgsg)sbb mula2 xtau yg naik 2line tu maknanya +ve igtkan -ve,bg2 dia then dia senyum2 pas2 dia kata +ve la...(time trus rasa nk ngis+nk mkn tomyam)satu kuantan pusing cari kedai tomyam last2 tutup...then balik bilik dgn frust trus membongkang tdo(konon2 tunjuk perasaan la)
balik je dr kuantan trus pergi scan dktr kata kembar punyalah xcaya sampai 6klinik pergi scan..last2 pergi dkt muslimah buat 4d mmg kembar 3 tapi sayangnya kembar siam...agak frust la...sedih mmg sedih tp kena terima hakikat...lama jugaklan take time nk buat keptusan nk abort babies..selepas dgr pendapat dr semua pihak....
~sanding rumah saye 1.1.11
hurm...mmg majlis agak lewat..tp xbermakna xde majlis kan....apapun very fun..wlpun mak andam buat hal dtg lewat make up...spoil mud aku...byr mahal2 last2 kita tgu org berjam2...klu sejam/dua xpe...ni x...hampir 4jam tunggu...mana ler xhangin.....tu kisah mlm berinai...tp siang tu kenduri oklah..cuma agak frust bila lagu yg aku minat xdpt nk dipasang alasan pendrive xleh baca..padahal aku dah bg pd mlm tu g...geram la gak...tp xpe..sabar la wei...hahaha
~kisah sedih 2.1.11
lepas je kenduri ni mmg tragik sikit..siang 31.12.10 tu aku mmg dah turun darah sikit...sbb kan dktr bagi ubt turun darah,dktr xnak buat dnc sbb takut terkena rahim,kembar 3 dah rapat2 g pun aku prgnt dah hampir 2bulan lebih.nasib baiklah time bersanding semua ok je...xde yg xok..wlpun kejap2 rasa sakit2 n sengal2 dkt bhagian perut n peranakan...
2hb tu turun darah berketul2 hurm..then pergi scan dktr kata dah kosong...Alhamdulillah xyah d&c wlpun agak sedih tp rasa syukur sgt sbb tahu awl dari meneruskan kandungan dan selepas tu menyesal di masa hadapan...
walaupun byk mulut2 longkang yang tak habis2 mengutuk dan mengata macam2 dgn tindakan aku dgn pak incik utk abort anak2 kami...tp rasanya tu yg terbaik...mereka hanya mampu melihat kami yang menanggung lebih rasa perit,sakit,dan sengsara...siapa yang tak mahu anak...tapai dah Allah swt tetapkan begitu...kdg2 bila duduk sorg2 rasa sayu sangat...dulu tiap-tiap hari menangis...tp skrg...dah rasa kuat sikit..berkat dari dorongan pak incik,fmly,dan kawan2 rapat...
pak incik selalu kata "awak...apapun yang terjadi saya tetap sayang awk,xkisahlah kita ada baby ke tak de ke,semua tu tak kan buat perasaan saya berkurang pada awak"
sangat tacing okeh sob..sob..sob T_T
xpelah...mesti lepas ni ada lagikan rezeki lain....doakan saya....


5 comments:

katak hijau said...

sedihnye rai.. sob3 ;'(
moga tuhan kurniakan lebih lagi rezeki dan kebahagiaan kat rai n encik hubby.. ;)

~zaira~ said...

hurm..harap2 gtu la..doakan rai tau...moga2 ada lagi rezeki buat kami lepas ni....

Katak Hijau said...
This comment has been removed by the author.
katak hijau said...

mudah2an.. rai jgn sedey2.. ingat tuhan selalu ada tuk org yg sabar.. ada banyak lg org yg tak bernasib baik diluar sana.. ira pon.. tp kita mesti positif.. setiap sesuatu yg jadi tu ada hikmahnya.. take care rai.. jaga diri n hubby bek2.. semoga rai bahagia selalu..

~zaira~ said...

tq ira..tq sgt....tula...bila kita rasa kita susah ada org lain lagi susah dr kita...u too ira pun mesti jaga diri baik2 ok...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...