aydina malaeka tihany

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Alexander Seth Ukasyah

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

✿ The Followers ✿

✿About Me✿

My photo
puan raihana humaira,masih muda remaja ;p,bonda Aydina Malaeka Tihany dan Alexander Seth Ukasyah ,sangat simple,degil,sensitip,nakal,ceria,suka senyum dan sangat optimis dalam kehidupan .~doakan saya dan anak anak bahagia di dunia dan akhirat!~

✿tabung pahala✿

✿ Doa buat anakanda ✿

" Ya Allah peliharalah anak-anakku,Aydina Malaeka Tihany dan Alexander Seth Ukasyah selama ia berada diatas muka bumi ini dan sihatkanlah mereka, Engkaulah yang menyembuhkan, tidak ada penyembuhan selain penyembuhan-Mu, penyembuhan yang tidak meninggalkan penyakit. Ya Allah rupakanlah atau bentukkanlah mereka dengan rupa yang baik, dan tetapkanlah ke dalam hatinya iman kepada Engkau dan kepada Rasul-Mu. Ya Allah, mudahkanlah perjalanan dalam kehidupannya,murahkanlah rezeki mereka. Ya Allah jadikanlah mereka sihat yang sempurna, berakal dan pandai, alim dan beramal. Ya Allah panjangkanlah umur mereka, sihatkanlah badan mereka, dan baikkanlah akhlak mereka, fasihkanlah lisan mereka, baguskanlah suara mereka untuk membaca Al-Quran dan hadis dengan berkat Nabi Muhammad SAW, dan segala puji bagi Allah Tuhan semesta alam."

Tuesday, June 5, 2012

ilham panggilan bonda.

Assalamualaikum ^^

Ramai yang bertanya aku kenapa aku suruh anak aku panggil aku bonda.
okeh...aku memang tak berkenan kalau anak aku panggil aku omak,ibu atau mumy...
lelaki kacak tu pulak...kata tanak la mama dengan papa.
makanya aku pun pilih panggil bonda dan beliau adalah walid.
since dari aku pregnant yang 1st lagi kami dah bahasakan diri kami macam tu.

aku memang minat orang panggil bonda..
ada orang kata bila tengok drama bonda dekat tv ke.
oh takkkk...itu the latest one.
ini sudah lama...
around 2006 or 2007 macam tulah...chanel 9 ada tayangkan cerita mutiara hatiku.
cerita indon..tapi siyes aku suka sangat...
budak tu rasanya nama nabila,nama watak dia dalam tu la...
dia panggil mak dia bundaaaaa,bunda....aku syok  tau...
sedangkan masa tu kenal lelaki kacak ni pun belum hahaha
amik kau..feling baik punya siap dah verangan nak suruh baby panggil apa...
so sekarang ni rasanya impian makin tercapai..alhamdulillah,syukur.

harap-harap nanti baby sebut dengan lancar panggil bonda dulu tau bukan panggil walid dulu :P

inilah pelakon mutiara hati tu..cerita indon....dulu masa pratikal kakak yang sorang tu suka sangat boh ringtone dia lagu mutiara hati ni...rancak dan best....
eh..tetiba rindu dekat kak wahida yang baik tu...



Sekian,
Terima kasih sudi baca....

Ikhlas dari hati,
Raihana Humaira isteri kecintaan Tariq Huzairi,Walid dan Bonda kepada zuriat-zuriat kami yang soleh dan solehah.Semoga Tariq Huzairi cepat ditukarkan ke kawasan yang berdekatan dengan kami anak-beranak.Semoga anakanda lahir dalam keadaan sihat,sempurna,selamat dan semoga aku bersalin normal...Aamin...  

1 comment:

cikpingu said...

haa cite 2... best2... tp lme2 tgk dh mngarut.. kih3..

kite dlu pun hasben nk suh gune umie+walid.. tp cmne nama daku ni umie juge... pastu nk tkr ke bonda n walid.. tp bile bby sudah keluar... mau yg lain plk... ikut suke ati la mne yg ok wahai hasben.. last2.. jd la IBU+AYAH... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...