aydina malaeka tihany

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Alexander Seth Ukasyah

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

✿ The Followers ✿

✿About Me✿

My photo
puan raihana humaira,masih muda remaja ;p,bonda Aydina Malaeka Tihany dan Alexander Seth Ukasyah ,sangat simple,degil,sensitip,nakal,ceria,suka senyum dan sangat optimis dalam kehidupan .~doakan saya dan anak anak bahagia di dunia dan akhirat!~

✿tabung pahala✿

✿ Doa buat anakanda ✿

" Ya Allah peliharalah anak-anakku,Aydina Malaeka Tihany dan Alexander Seth Ukasyah selama ia berada diatas muka bumi ini dan sihatkanlah mereka, Engkaulah yang menyembuhkan, tidak ada penyembuhan selain penyembuhan-Mu, penyembuhan yang tidak meninggalkan penyakit. Ya Allah rupakanlah atau bentukkanlah mereka dengan rupa yang baik, dan tetapkanlah ke dalam hatinya iman kepada Engkau dan kepada Rasul-Mu. Ya Allah, mudahkanlah perjalanan dalam kehidupannya,murahkanlah rezeki mereka. Ya Allah jadikanlah mereka sihat yang sempurna, berakal dan pandai, alim dan beramal. Ya Allah panjangkanlah umur mereka, sihatkanlah badan mereka, dan baikkanlah akhlak mereka, fasihkanlah lisan mereka, baguskanlah suara mereka untuk membaca Al-Quran dan hadis dengan berkat Nabi Muhammad SAW, dan segala puji bagi Allah Tuhan semesta alam."

Monday, March 16, 2015

makanan dan gambar

Assalamualaikum

Dua tiga hari lepas masa Tengah makan dengan dina...
Tiba tiba dina tanya...kenapa orang tu ambik gambar makanan dia Bila makanan dia sampai..tapi tak angkat tangan baca doa Pun Dulu.....

Sentap.
Dan terfikir.

Kadang kadang teknologi banyak mengubah kitaaaa....kalau dulu...makanan sampai semua angkat tangan baca doa...sekarang...makanan sampai semua angkat tangan pegang henpon ambik gambar.

Itu dari berfikir dari sebelah sudut lain.

Jika dari asasnya.
Apa salahnya dia ambik gambar...mungkin itu salah satu teknik promosi kedai makan yang dia makan.
Why not bukan?
Bantu perniagaan.
Dan bila share gambar makanan yang dia makan atau masak tak bererti dia nak megah atau menunjuk...as long makanan tu halal dan bukan atas dasar riak okaylah.
Selain tu boleh jugak share resepi.

Ini aku selalu buat....
Selalu tanya resepi bila ada orang up gambar makanan yang aku berkenan.
Ada yang aku test...ada yang aku baca lalu save.
Bila tahun nak buat itu tak pasti.
Hehehe

Bukankah ini juga satu sumber pahala?

Jadi...jangan terlalu negatif

-----------------------
Sambung kisah dina

Bila berdepan dengan budak budak ni apa yang kita nak bagi jawapan pada setiap soalan mesti kena berhati hati dan beri jawapan yang betul tapi dengan penerangan yang secara logik akalnya diterima oleh gologan yang usianya kanak kanak.

Tak mudah ye.

aku ambik jalan mudah.
dia nak hantar gambar tu dekat nany dia lah tu...sebab nanti nak ajak nany dia datang makan situ.

Okay.

Dia diam.

Jawapan selamat.

Kihkihkih




Memang nampak bakat banyak tanya disitu.


Hehe

Bakat bonda.


Sekian.
terima kasih Sudi baca.

Raihana humaira
Aydina malaeka tihany
Alexander seth ukasyah

Doakan kami bahagia sentiasa dan murah rezeki ;)

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...