aydina malaeka tihany

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Alexander Seth Ukasyah

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

✿ The Followers ✿

✿About Me✿

My photo
puan raihana humaira,masih muda remaja ;p,bonda Aydina Malaeka Tihany dan Alexander Seth Ukasyah ,sangat simple,degil,sensitip,nakal,ceria,suka senyum dan sangat optimis dalam kehidupan .~doakan saya dan anak anak bahagia di dunia dan akhirat!~

✿tabung pahala✿

✿ Doa buat anakanda ✿

" Ya Allah peliharalah anak-anakku,Aydina Malaeka Tihany dan Alexander Seth Ukasyah selama ia berada diatas muka bumi ini dan sihatkanlah mereka, Engkaulah yang menyembuhkan, tidak ada penyembuhan selain penyembuhan-Mu, penyembuhan yang tidak meninggalkan penyakit. Ya Allah rupakanlah atau bentukkanlah mereka dengan rupa yang baik, dan tetapkanlah ke dalam hatinya iman kepada Engkau dan kepada Rasul-Mu. Ya Allah, mudahkanlah perjalanan dalam kehidupannya,murahkanlah rezeki mereka. Ya Allah jadikanlah mereka sihat yang sempurna, berakal dan pandai, alim dan beramal. Ya Allah panjangkanlah umur mereka, sihatkanlah badan mereka, dan baikkanlah akhlak mereka, fasihkanlah lisan mereka, baguskanlah suara mereka untuk membaca Al-Quran dan hadis dengan berkat Nabi Muhammad SAW, dan segala puji bagi Allah Tuhan semesta alam."

Monday, September 10, 2012

hospital checklist.


Assalamualaikum^^

sebelum ni siang malam pagi petang,tok aku asyik menyanyi je pasal beg pergi hospital ni....selagi dia tak nampak dalam kereta selagi tulah dia bunyi...
ok,masa raya ritu...lelaki kacak tu dah siap prepare and letak semua barang adalam kereta.
almaklumlah kami kan jauh-jauh..incase aku ank terbersalin dia belum balik..nak admit ward semua benda dia dah sediakan.
tadaklah susahkan sesapa nak pergi cari ambil kain baju aku dengan baby.

okeh,fine aku sedih bila taip semua ni memandangkan aku memang tengah serabut sikit...sikit je....so jangan nak emo lebeyyyy...kihkihkih


 Hospital Checklist *untuk anakanda*
1.kain lampin- 1helai - done bawa 2helai spare...
2.towel baby -1helai -done bawa 1helai je
3. Bedung -1helai-done bawak 2pasang
4. Pampers baby -3keping -done bawak 3 keping
5.Barut baby -2helai- done bawak 3helai
6.selimut baby -1helai-done bawa 1helai
7.kurma untuk tahnik air zam-zam*bw sekali bonda*-nanti walid beli :)
8.sapu tangan baby -1helai -done bawak sehelai
9.mitten&booties – 2pasang- done bawak 3pasang

10. baju baby - done bawak 2helai

psttt ~ letak dalam satu plastik lain,pampers satu,lampin satu,barut satu dan tuala.ni untuk bagi dekat nurse nanti bila dia mintak ^^


Hospital Checklist*untuk bonda*
1.Buku merah.
2.Kad pengenalan
3.Telefon bimbit
4.Baju/blouse 3pasang. - done bawak 3pasang
5.Stokin 2pasang-done sepasang je
6.Kain batik 3pasang-bawa 2pasang,bawa sehelai seluar lembut
7.bra/panties 5pasang- done 3pasang
8.Peralatan mandi(berus+ubat gigi+pencuci muka)-done setel
9.Towel 1helai-done
10.Air zam-zam,selusuh*nanti baru letak dalam beg.
11.minyak angin-done dah letak mintak herbanika NR
12.termos air panas - macam tak penting je rasa..sebab bukan boleh makan megi pong...hahaha...lagipun kalau nak air suruh je lelaki kacak tu buat...kita buli sama dia...nanti la aku pk nak bawa ke tidak...
13.bag plastic- done letak 4kpg plastik buat isi baju kotor
14.sikat,lip ice -done
15.baju sejuk sweater 1helai-done
16.milo,horlick 3in1 (bawa 6paket)-done bawa 4paket je
17.Breast pad-done
18. Breast pump+bottle takut susu tak keluar baby hisap.*tapi ni suruh hasben bawakkan je*
19. Camera *ni pun hasben bawa*
20. Pay bil hospital – walid punya yeeeee

yeah dah siap masuk dlm kereta...hehehe

ok,baiiiii....

Sekian,
Terima kasih sudi baca...
Ikhlas dari hati,
Raihana Humaira isteri kecintaan Tariq Huzairi,Walid dan Bonda kepada zuriat-zuriat kami yang soleh dan solehah.Semoga Tariq Huzairi cepat ditukarkan ke kawasan yang berdekatan dengan kami anak-beranak,dan juga semoga anakanda lahir dalam keadaan sihat,sempurna,selamat.Berharap semoga aku bersalin normal,ikut due 10.10...Aamiin...  


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...