aydina malaeka tihany

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Alexander Seth Ukasyah

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

✿ The Followers ✿

✿About Me✿

My photo
puan raihana humaira,masih muda remaja ;p,bonda Aydina Malaeka Tihany dan Alexander Seth Ukasyah ,sangat simple,degil,sensitip,nakal,ceria,suka senyum dan sangat optimis dalam kehidupan .~doakan saya dan anak anak bahagia di dunia dan akhirat!~

✿tabung pahala✿

✿ Doa buat anakanda ✿

" Ya Allah peliharalah anak-anakku,Aydina Malaeka Tihany dan Alexander Seth Ukasyah selama ia berada diatas muka bumi ini dan sihatkanlah mereka, Engkaulah yang menyembuhkan, tidak ada penyembuhan selain penyembuhan-Mu, penyembuhan yang tidak meninggalkan penyakit. Ya Allah rupakanlah atau bentukkanlah mereka dengan rupa yang baik, dan tetapkanlah ke dalam hatinya iman kepada Engkau dan kepada Rasul-Mu. Ya Allah, mudahkanlah perjalanan dalam kehidupannya,murahkanlah rezeki mereka. Ya Allah jadikanlah mereka sihat yang sempurna, berakal dan pandai, alim dan beramal. Ya Allah panjangkanlah umur mereka, sihatkanlah badan mereka, dan baikkanlah akhlak mereka, fasihkanlah lisan mereka, baguskanlah suara mereka untuk membaca Al-Quran dan hadis dengan berkat Nabi Muhammad SAW, dan segala puji bagi Allah Tuhan semesta alam."

Tuesday, January 14, 2014

cerita tentang esok.


بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

السلام عليكم ورحمة الله و بركات



Kadang kadang kita selalu lupa...kita selalu anggap kita penting dalam hidup seseorang tapi sedangkan yang sebenarnya itu adalah angan angan atau sebab terlalu banyak baca novel lalu taksub...paling tepat tengok drama kot!
Hehehe

Aku akan potong banyak benda dan hal sekarang. 
Sebab?
Sometime tanpa sebab atau alasan pun.
Life must go on kan.
Adik baby sangat buat aku teruja dan rasa macam pregnant princess. 
Movement dalam perut.
Bila dia behave...
Bila aku sedih...
Dan
Sama macam kakak aydina.
Hugs and kiss me...
Bila aku rasa nak jatuh dia ada depan mata jadi mana mungkin aku tewas bukan.

Sekarang berpisah sekejap pun aku rasa stress je...nak princess sentiasa depan mata sebab itu buat aku tenang dan selesa.
Bila teman dia main main kendian bergelak ketawa sambil peluk aku...oh indah...rasa luruh semua beban yang tertanggung.
Ajaib sungguh.
Tapi inilah yang terjadi.

Esok nak ke klinik appoiment dengan doktor.
Siyes rasa lemau je...
Apa pulak la nak jadi....
Tak apalah...berkorban untuk anak.
Insyaallah besar ganjarannya.
Allah swt maha mengetahui....ada yang tersembunyi.

Apapun dalam hati sentiasa doakan semua yang paling baik sahaja.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...