aydina malaeka tihany

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Alexander Seth Ukasyah

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

✿ The Followers ✿

✿About Me✿

My photo
puan raihana humaira,masih muda remaja ;p,bonda Aydina Malaeka Tihany dan Alexander Seth Ukasyah ,sangat simple,degil,sensitip,nakal,ceria,suka senyum dan sangat optimis dalam kehidupan .~doakan saya dan anak anak bahagia di dunia dan akhirat!~

✿tabung pahala✿

✿ Doa buat anakanda ✿

" Ya Allah peliharalah anak-anakku,Aydina Malaeka Tihany dan Alexander Seth Ukasyah selama ia berada diatas muka bumi ini dan sihatkanlah mereka, Engkaulah yang menyembuhkan, tidak ada penyembuhan selain penyembuhan-Mu, penyembuhan yang tidak meninggalkan penyakit. Ya Allah rupakanlah atau bentukkanlah mereka dengan rupa yang baik, dan tetapkanlah ke dalam hatinya iman kepada Engkau dan kepada Rasul-Mu. Ya Allah, mudahkanlah perjalanan dalam kehidupannya,murahkanlah rezeki mereka. Ya Allah jadikanlah mereka sihat yang sempurna, berakal dan pandai, alim dan beramal. Ya Allah panjangkanlah umur mereka, sihatkanlah badan mereka, dan baikkanlah akhlak mereka, fasihkanlah lisan mereka, baguskanlah suara mereka untuk membaca Al-Quran dan hadis dengan berkat Nabi Muhammad SAW, dan segala puji bagi Allah Tuhan semesta alam."

Thursday, May 29, 2014

senyuman kerang itu tanda bahagia.

Assalamualaikum

Sesungguhnya semalam buat aku tersenyum panjang dan mungkin jugak tersengih sama seperti kerang separa busuk belum sampai tahap busuk naaa pasai tadan nak basi...hikhikhik

Okay baiklah.

Kenapa?

Sebab mereka sudah ketahuan.

Sudah aku bilang...betapa banyak kita memberi tapi jika penerima tak tahu menghargai, menilai tapi ditambah pulak dengan menzalimi...semua takan lama...akan terbuka jua.

Allah swt maha adil.

Hari ini cerita itu mungkin tidak akan dapat dirungkai dengan bait bait kata kata tapi sesungguhnya Allah swt merungkapkan segalanya dengan doa.

Walau seakan tidak percaya tapi setelah lima belas kali cubit diri sendiri disamping adik baby godek godek perut dan princess didepan mata asyik mengomel akhirnya akur dengan satu lagi ketentuan.

Dan sekarang,

Dahulunya...
Kini...
Semua tak sama.

Ya, hati semalam tak sama dengan hati hari ini.

Ya, bila suka yang buruk jadi baik.

Ya, kalau nak benda yang besar boleh jadi kecil.

Ya, jika memilih untuk jalan kebaikan semua yang buruk akan dilupuskan.

Itu lumrah.

Ini bahagian kita tapi bahagian orang kita tak tahu bukan.

Tak perlu terhegeh hegeh lagi...
Sudah tiba masanya.

Yakin dengan allah swt.
Yakin dengan diri sendiri.
Yakin dengan anak anak.

Allah swt takan pernah mensia siakan setiap apa yang kita redha jika kita diuji.

Eh, apa kau ingat aku tak mampu bahagia jika diuji dengan ujian seindah ini...kau silap.aku lebih bahagia dari kau...

Kenapa???

Sebab aku tahu allah sayangkan aku dan aku tahu dalam ramai ramai aku insan paling bertuah diuji dengan detik detik indah ini.

Banyak yang aku belajar.
Banyak yang aku kenal.
Banyak yang aku tahu.
Banyak yang aku rasa.

Dan dengan banyak banyak itulah aku kumpulkan semuanya untuk menjadi banyak kekuatan untuk aku melawan kembali kezaliman itu!

Eh,
Mungkin ada yang lupa...
Aku sedang menanti hari untuk melahirkan anugerah yang indah ini jadi untuk apa nak lebih lebih rasa down sedangkan aku tahu allah telah kurniakan aku dengan kebahagiaan yang berpanjangan sepanjang hayat.
Rugi tak menikmati.
Rugi tak menghargai.
Rugi tak meletakkan di tempat yang tinggi.

Apapun aku mohon doa dari semua...
Doakan aku dan anak anak.
Semoga kami bahagia di dunia dan akhirat, semoga proses kelahiran arjuna hatiku ini selamat dan sempurna semuanya dan dipermudahkan semua urusan kami.

Dan juga

Doakan semoga kami tabah menghadapi cabaran hidup serta menjalani kehidupan dengan senyuman yang indah setiap hari dengan penuh kekuatan dan keredhaan :)

Apapun...
Tiada doa lain...
Jika orang menzalimi kita.
Kita doakan satu sahaja...bukan keburukan untuk mereka tapi doakan semoga allah swt mengasihani mereka dengan memberikan hidayah dan petunjuk kepada mereka supaya berubah.
Tak perlu doa yang buruk buruk.
Tak perlu cerita yang buruk buruk

Kerana
Allah swt pasti dah tetapkan bahagian tersebut.
Sama ada di dunia atau di akhirat.

Anugerah indah ini yang sentiasa bertahta dihati.semoga kamu menjadi anak yanh solehah didunia dan akhirat sayangku.
No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...