aydina malaeka tihany

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Alexander Seth Ukasyah

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

✿ The Followers ✿

✿About Me✿

My photo
puan raihana humaira,masih muda remaja ;p,bonda Aydina Malaeka Tihany dan Alexander Seth Ukasyah ,sangat simple,degil,sensitip,nakal,ceria,suka senyum dan sangat optimis dalam kehidupan .~doakan saya dan anak anak bahagia di dunia dan akhirat!~

✿tabung pahala✿

✿ Doa buat anakanda ✿

" Ya Allah peliharalah anak-anakku,Aydina Malaeka Tihany dan Alexander Seth Ukasyah selama ia berada diatas muka bumi ini dan sihatkanlah mereka, Engkaulah yang menyembuhkan, tidak ada penyembuhan selain penyembuhan-Mu, penyembuhan yang tidak meninggalkan penyakit. Ya Allah rupakanlah atau bentukkanlah mereka dengan rupa yang baik, dan tetapkanlah ke dalam hatinya iman kepada Engkau dan kepada Rasul-Mu. Ya Allah, mudahkanlah perjalanan dalam kehidupannya,murahkanlah rezeki mereka. Ya Allah jadikanlah mereka sihat yang sempurna, berakal dan pandai, alim dan beramal. Ya Allah panjangkanlah umur mereka, sihatkanlah badan mereka, dan baikkanlah akhlak mereka, fasihkanlah lisan mereka, baguskanlah suara mereka untuk membaca Al-Quran dan hadis dengan berkat Nabi Muhammad SAW, dan segala puji bagi Allah Tuhan semesta alam."

Sunday, August 5, 2012

check up hari ini.

Assalamualaikum ^^


Yeah.....sudah selesai check up..next kena ke Klinik kesihatan besar, sebab dah 32weeks.
tadi checkup semua ok...hb pun masih maintain.Alhamdulillah.

ces,semalam aku yea-yea je kata nak p lewat sikit sebab malas nak check hb kan...sekali kau memanglah aku p lewat,tapi cuaca ok sejuk je...so checklah hb...tapiiiiii nasib baik sekali..fuh lega...

baby semua ok sangat.
dah besar-besar anak bonda dengan walid ni...
berdebar-debar nak tunggu bulan 10 ni...
barang-barang bonda dah siap..tunggu barang baby sikit je lagi..tu part walid nak kena setelkanlah ye...bonda punya part dah setel semua...part walid yang kena beli pulak...

banyak yang nurse tadi share dengan aku,
macam-macam petua...macam-macam nasihat dia bagi tau...siyes rasa teruja dan lega...
tambah-tambah part dia cerita masa baby keluar then dorg mandikan baby,lepas tu bagi baby tu dekat kita untuk disusukan...
Ya Allah,rasa teruja sangat!

Alhamdulillah,sungguh sekarang rasa lega dan tenang je bila semua barang dah setel sikit-sikit..
Dah nak masuk 32weeks,pantas sangat masa.
pejam celik dah dekat bulan 9 nanti....
pejam celik lagi...dah hujung bulan 9....
pejam celik lagi...dah awal bulan 10....
pejam celik lagi dah bersalin!
alahai anak...
tak sabarnya bonda nak cium-cium kamu...
nak usap-usap nak belai kamu sayang...
bonda tak sabar nak menyusukan kamu...

dah la kamu sekarang makin banyak akalnya...
dari dalam perut lagi dah bijak,pandai...cerdik-cerdik anak bonda...
keluar nanti tamau tau buat-buat perangai...

semoga Allah swt sentiasa melimpahkan rezeki,memberikan kami kebahagiaan sebegini sampai bila-bila...dan juga makbulkan doa-doa serta impian kami sekeluarga....Aamiin...

pada ibu-ibu yang lain macam mana pulak persiapan uols?
semua dah ok ke?


ok,baiiii....

Sekian,
Terima kasih sudi baca...

Ikhlas dari hati,
Raihana Humaira isteri kecintaan Tariq Huzairi,Walid dan Bonda kepada zuriat-zuriat kami yang soleh dan solehah.Semoga Tariq Huzairi cepat ditukarkan ke kawasan yang berdekatan dengan kami anak-beranak.Semoga anakanda lahir dalam keadaan sihat,sempurna,selamat dan semoga aku bersalin normal,ikut due 10.10...Aamiin...


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...