aydina malaeka tihany

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Alexander Seth Ukasyah

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

✿ The Followers ✿

✿About Me✿

My photo
puan raihana humaira,masih muda remaja ;p,bonda Aydina Malaeka Tihany dan Alexander Seth Ukasyah ,sangat simple,degil,sensitip,nakal,ceria,suka senyum dan sangat optimis dalam kehidupan .~doakan saya dan anak anak bahagia di dunia dan akhirat!~

✿tabung pahala✿

✿ Doa buat anakanda ✿

" Ya Allah peliharalah anak-anakku,Aydina Malaeka Tihany dan Alexander Seth Ukasyah selama ia berada diatas muka bumi ini dan sihatkanlah mereka, Engkaulah yang menyembuhkan, tidak ada penyembuhan selain penyembuhan-Mu, penyembuhan yang tidak meninggalkan penyakit. Ya Allah rupakanlah atau bentukkanlah mereka dengan rupa yang baik, dan tetapkanlah ke dalam hatinya iman kepada Engkau dan kepada Rasul-Mu. Ya Allah, mudahkanlah perjalanan dalam kehidupannya,murahkanlah rezeki mereka. Ya Allah jadikanlah mereka sihat yang sempurna, berakal dan pandai, alim dan beramal. Ya Allah panjangkanlah umur mereka, sihatkanlah badan mereka, dan baikkanlah akhlak mereka, fasihkanlah lisan mereka, baguskanlah suara mereka untuk membaca Al-Quran dan hadis dengan berkat Nabi Muhammad SAW, dan segala puji bagi Allah Tuhan semesta alam."

Sunday, May 15, 2011

garlic bread simple ala cik puan rai

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.
selamat malam semua...

oh ni post pertama since yang last 12/5/2011 diatas sebab masalah yang berpunca dari google...
lama kan tak hapdet...
ranking di nuffnang pun turun mendadak ~ erk macam la ranking tinggi mencanak bagaikan johan sblm ni..Ngeeee

oh kan janji petang tu kata nak share resepi garlic bread
okeh..okeh...
mesti semua ternanti-nanti kan?~tetiba bajet chef glamer HAHAHA

oklah...meh kita share resepinya yer....
resepi paling mudah yer...
bahan-bahan penting je...

8ulas bawang putih yang di blend
6sudu besar mentega
1 keping keju
satu buku roti (aku pakai HI5 je)jimat hikhikhik

1. panaskan kuali lepas tu masukkan mentega,keju agak-agak cair,kacau slow-slow masukkan bawang putih yang siap di blend tadi.bila dah cair masukkan mentega dalam satu bekas tutup dan tunggu dalam 3-5minit agak-agak xpanas la kan....
2.sapukan bahan tadi di atas permukaan roti dan bakar.dah agak-agak garing angkat sapukan dekat sblh lagi lepas tu bakar balik...(klu pakai oven sapu la dua-dua belah terus,yg sapu sblh macam aku ni sbb pakai kuali je...hahaha)
okeh dah siap...ringkas kan...senang je..dan jimat....
ada orang tambah daun parsley tp aku tak bubuh pun sbb kata nak buat resepi jimat dan mudah kan..
so beter kita buat yang simple-simple sudah..
janji masuk perut dan sedap~tetiba puji diri sdri HAHAHA

~ ini adalah rupa bawang putih yang di blend~


~ ini pula mentega yang dicampur dengan keju ~


~ yang ini setelah siap di campur bawang putih ~


~ taraaaaaaaaa
ini yang siap untuk di ngap!!!~


selamat mencuba ye uols.

terima kasih sudi baca..
kalau rajin silalah tinggalkan komen uols...

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...