aydina malaeka tihany

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Alexander Seth Ukasyah

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

✿ The Followers ✿

✿About Me✿

My photo
puan raihana humaira,masih muda remaja ;p,bonda Aydina Malaeka Tihany dan Alexander Seth Ukasyah ,sangat simple,degil,sensitip,nakal,ceria,suka senyum dan sangat optimis dalam kehidupan .~doakan saya dan anak anak bahagia di dunia dan akhirat!~

✿tabung pahala✿

✿ Doa buat anakanda ✿

" Ya Allah peliharalah anak-anakku,Aydina Malaeka Tihany dan Alexander Seth Ukasyah selama ia berada diatas muka bumi ini dan sihatkanlah mereka, Engkaulah yang menyembuhkan, tidak ada penyembuhan selain penyembuhan-Mu, penyembuhan yang tidak meninggalkan penyakit. Ya Allah rupakanlah atau bentukkanlah mereka dengan rupa yang baik, dan tetapkanlah ke dalam hatinya iman kepada Engkau dan kepada Rasul-Mu. Ya Allah, mudahkanlah perjalanan dalam kehidupannya,murahkanlah rezeki mereka. Ya Allah jadikanlah mereka sihat yang sempurna, berakal dan pandai, alim dan beramal. Ya Allah panjangkanlah umur mereka, sihatkanlah badan mereka, dan baikkanlah akhlak mereka, fasihkanlah lisan mereka, baguskanlah suara mereka untuk membaca Al-Quran dan hadis dengan berkat Nabi Muhammad SAW, dan segala puji bagi Allah Tuhan semesta alam."

Saturday, March 16, 2013

edisi kemas rumah.



بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

السلام عليكم ورحمة الله و بركات

Sebelum sebelum ni kemain lagi omak bonda tanam azam nak hapdet blog seminggu 7kali....tapi apa dah jadi...semua ke laut kauuu...
yang adooo
dah beranak tadak masa la...alasan paling munasabah ataupun mungkin munasarawak.

ingat lagi masa mula-mula pindah rumah dulu.
kami nothings.zero kauuu
masuk rumah dengan keadaan kelam kabut dan kelaut.
tapi dah dekat dua tahun duduk menyewa,rumah hampir full yang tak lengkap cuma tiada meja makan!
mungkin salah aku.
bila lelaki kacak tu nak beli aku banyak sangat songeh.
yelah...kalau beli yang 4kerusi mana nak muat anak-anak nanti...kata nak ada 6orang eh..hahaha
bila nak buat candle light dinner baru la menyesal tak sudah sudah sudah....akhirnya cancel candle light dinner di rumah buat makan-makan luar rumah...berkelah sudah!sambil tengok bulan bintang,lepas tu hujan turun basah habis.romantikkan.ngeee

bila dah kemas-kemas barang nak pindah rumah,
omakkk aiii 3trip lori baru setel.
banyak benar.
hadiah kawin pun dah berkotak,dengan tak berusik.
kalau duduk sekali aku rasa dah lama pinggan mangkuk tu aku guna.setel kau.
ni sorang utara,sorang kejap selatan,kejap timur tu yang semua barang tersimpan rapat.

sekarang yang aku dah setel kemas cumalah satu tempat.
iaitu bilik tidur.
yang lain semua masih dalam mimpi.

next projek mungkin aku akan kemaskan dapur.
haish.
nanti lama tak pegang periuk kuali mulalah malas.
dah ler seorang diri.
karang balik lelaki kacak sentap...sebab asyik kena belanja makan megiii je boh ayaq panas ja.
mau tarik monconggg sedepa.
so semua kena cepat-cepat setel.
and aku masih mencari deko yang sesuai untuk buat dapur.
study dulu lah.lepas tu baru deko.
deko la sangatkan.
padahal esok esok balik lelaki kacak tu,dia jugak yang aku kerahkan untuk buat semua tu.hihihi
ala..bila lagi nak manja-manja ye dak?

eh..lupa nak present my bilik yang dah siap separuh sukuuuuu tuu

taraaaaaaaaaaa




doakan kami dapat anak kembar ye :)
hihihihi

belum dirasmikan lagi ye ibu ibu bapa bapa.
yang merasmikannya adalah....anak-anak ....



nenjjiiiaaaa yang merasmikan...
dok buat opah gayang stailll dekat atas katil.
takapalah nak,asalkan kamu bahagia bonda dengan walid okey ja :)

dan
tolong tiupkan semangat kerajinan aku untuk mengemas rumah.

haishhh
@_@



love,love,love

Ya Allah murahkanlah rezeki kami sekeluarga...berkatilah rezeki kami :)







sekian,



Terima kasih sudi baca...






dan doakan aku kurus dan cantik untuk kesihatan dan suami aku hehehe....Aamiin...




Ikhlas dari hati,
Raihana Humaira isteri kecintaan Tariq Huzairi,Bonda dan Walid kepada chenta hati solehah Aydina Malaeka Tihany binti Tariq Huzairi.Semoga Tariq Huzairi ditukarkan ke kawasan yang berdekatan dengan kami anak beranak dan doakan kami supaya dapat anak kembar!Aamiin ^^


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...