aydina malaeka tihany

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Alexander Seth Ukasyah

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

✿ The Followers ✿

✿About Me✿

My photo
puan raihana humaira,masih muda remaja ;p,bonda Aydina Malaeka Tihany dan Alexander Seth Ukasyah ,sangat simple,degil,sensitip,nakal,ceria,suka senyum dan sangat optimis dalam kehidupan .~doakan saya dan anak anak bahagia di dunia dan akhirat!~

✿tabung pahala✿

✿ Doa buat anakanda ✿

" Ya Allah peliharalah anak-anakku,Aydina Malaeka Tihany dan Alexander Seth Ukasyah selama ia berada diatas muka bumi ini dan sihatkanlah mereka, Engkaulah yang menyembuhkan, tidak ada penyembuhan selain penyembuhan-Mu, penyembuhan yang tidak meninggalkan penyakit. Ya Allah rupakanlah atau bentukkanlah mereka dengan rupa yang baik, dan tetapkanlah ke dalam hatinya iman kepada Engkau dan kepada Rasul-Mu. Ya Allah, mudahkanlah perjalanan dalam kehidupannya,murahkanlah rezeki mereka. Ya Allah jadikanlah mereka sihat yang sempurna, berakal dan pandai, alim dan beramal. Ya Allah panjangkanlah umur mereka, sihatkanlah badan mereka, dan baikkanlah akhlak mereka, fasihkanlah lisan mereka, baguskanlah suara mereka untuk membaca Al-Quran dan hadis dengan berkat Nabi Muhammad SAW, dan segala puji bagi Allah Tuhan semesta alam."

Monday, March 18, 2013

kisah sentap



بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

السلام عليكم ورحمة الله و بركات

Today,

macam kena heart attack,
gegaran otak,
serta mungkin tebal muka empat puluh empat inci.


my cousin msg.

"aten,baca tak utusan malaysia last week"
"nop"
"taklah kami baca,pasal tajuk luahan hati isteri perwira tu sebijik macam yang aten tulis
cuma tukar sikit ja.yang lain sebijik!"
"hah?along biar betul....iskkk tak cayala...meh gambar nak tengok"




siyes tersentap!
Fine dah percaya....

terus pm mama dekat fb.

"mama,baca tak artikel yang kakak tulis dekat blog"
"ha baca."
"kakak takut la kena gari macam cikgu tu..."*aku kan selalu overrr
"elok la tu,masuk utusan muka depan,sat g mama nak p beli tudung pareeda baju lawa-lawa boleh interprem sama"

apakah,apakah.......

"mama niiiii,kakak siyes ni takut"
"ishh kakak bukan mengata sesapa,kakak cuma luahan isi hati kakak...tadak apalah...tapi lepas ni jangan dok tulis over-over sangat pasai mama"

"haha xpa lepas ni kakak terus tulis"

"jaga,nanti ada pulak yang kata kakak tanggang moden,bukan mama kata...orang lain kata...."

--------------------------------------------------------------------------------------------
sampai dekat opis.

"ajim kalau kak rai kena gari nanti jangan lupa amik ipad kak iema amik gambar kak iema nak masuk fb"
"tula,sat lagi glamer kita kak iema"
"siottttt ampa duaaaaa...."

lepas tu iema mulalah bawak keluar hipotesis,segala mak nenek...bloger terlampau la...
masuk paper muka depan pakai gelang besi la.
dia nak konvoi p hantar la.
haish.

gila la depa ni...
gua tengah kecut perut sampai nampak perut gua slim.leper jeeee,depa slamberrr badak jeee dok kira glamer....siap dok berlawan komen dekat fb.

siyes,
aku risau sikit.
mana tau sat lagi jadi macam cikgu doggie tu kan.
pelis,
my oh my
okey,
rai tolong jangan fikir -ve ye.
fikir yang baik-baik je...
baik lagi...dan lagi...dan lagi...
eh terpikir jugak.
senget laaaa...

okey,sekarang mari kita minum air mineral.
bukan apa...
untuk bagi sejuk sikit badan dan otak beta.
pasai pa minum air mineral?
sebab air mineral balance buat aktiviti pejabat hari tu banyak la...
minum jelah cik kiah oiii...

jimat belanja :P



love,love,love

Ya Allah murahkanlah rezeki kami sekeluarga...berkatilah rezeki kami :)









sekian,



Terima kasih sudi baca...







dan doakan aku kurus dan cantik untuk kesihatan dan suami aku hehehe....Aamiin...




Ikhlas dari hati,
Raihana Humaira isteri kecintaan Tariq Huzairi,Bonda dan Walid kepada chenta hati solehah Aydina Malaeka Tihany binti Tariq Huzairi.Semoga Tariq Huzairi ditukarkan ke kawasan yang berdekatan dengan kami anak beranak dan doakan kami supaya dapat anak kembar!Aamiin ^^




2 comments:

Zuraidah Butang said...

kenapa takut kene gari...hehe kite kan bebas mempunyai pendapat sendiri asalkan tak melukakan hati sesape..:)

Raihana Humaira said...

hehe ,
kan saya setuju.
negara kita bebas dari segi bercakap asalkan tak melibatkan maruah mana-mana pihak kan :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...