aydina malaeka tihany

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Alexander Seth Ukasyah

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

✿ The Followers ✿

✿About Me✿

My photo
puan raihana humaira,masih muda remaja ;p,bonda Aydina Malaeka Tihany dan Alexander Seth Ukasyah ,sangat simple,degil,sensitip,nakal,ceria,suka senyum dan sangat optimis dalam kehidupan .~doakan saya dan anak anak bahagia di dunia dan akhirat!~

✿tabung pahala✿

✿ Doa buat anakanda ✿

" Ya Allah peliharalah anak-anakku,Aydina Malaeka Tihany dan Alexander Seth Ukasyah selama ia berada diatas muka bumi ini dan sihatkanlah mereka, Engkaulah yang menyembuhkan, tidak ada penyembuhan selain penyembuhan-Mu, penyembuhan yang tidak meninggalkan penyakit. Ya Allah rupakanlah atau bentukkanlah mereka dengan rupa yang baik, dan tetapkanlah ke dalam hatinya iman kepada Engkau dan kepada Rasul-Mu. Ya Allah, mudahkanlah perjalanan dalam kehidupannya,murahkanlah rezeki mereka. Ya Allah jadikanlah mereka sihat yang sempurna, berakal dan pandai, alim dan beramal. Ya Allah panjangkanlah umur mereka, sihatkanlah badan mereka, dan baikkanlah akhlak mereka, fasihkanlah lisan mereka, baguskanlah suara mereka untuk membaca Al-Quran dan hadis dengan berkat Nabi Muhammad SAW, dan segala puji bagi Allah Tuhan semesta alam."

Friday, December 21, 2012

kulit montot mahaiiii

Assalamualaikum ^^

Bila dah jadi omak dengan apak ni semua benda berkisar tentang anak joooo...
dak princess tu mempunyai kulit montot yang mahai ye.
apa tak mahainya kalau dah tak boleh pakai diapers sebarangan...hehe

memula dulu...masa dia lahir aku belikan drypers...
mula-mula pakai okeh.. tapi dah 3//4hari tetiba jadi merah-merah....padahal aku tukar diapers kerap...yolah omak baru kan..risau anak dia basah tak selesa ke hape....sampai tok aku kata...kalau cara aku tukar diapers ni...mau rm500 sebulan..kwang3x

so aku decide nak beli pet pet,
pakai pet pet ok sangat!
memang cunlah...price pun tak mahal...

tetiba 1day aku pergi shoping and masa tu tengah sale mamy poko...harga adalah sama seperti pet pet....
aku hentam beli 5pack!
and aku rasa bila aku pakai mamy poko adalah super duper jimat sebab tak perlu tukar selalu kecuali dak princess poo poo kan...wajib ler aku tukau...

sekarang aku berjinak-jinak dengan cloth diapers...
aku pakai CD siang,malam aku pakaikan diapers sebab nak kerja senang je...hehehe
yelah..mana tau aku dengan dak princess tu nyenyak je tidur sampai lupa nak tukau...mau kejap lagi bocor merata....aku ni kan kekadang nyanyuk walaupun belum tuaaaa ye....
perhatian uols,aku ibu muda ngeeee

so sekarang aku rasa part diapers aku memang dapat berjimat,
sebab dekat rumah aku sekarang bersepah stok mamy poko saiz S dan M rasanya 3bulan lagi pakai pun belum tentu habis...huahuahua
sebab asal sale je aku rembat beli....
ye mamy poko aku beli adalah pricenya di bawah rm30.00
murahkan?
itulah guna time sale...sale selalunya terjadi apabila sebelum gaji...so aku kena menyimpan duit spare untuk semua ini.
haissshhh dah ada anak ni aku lebih peka terhadap penyimpanan duit.





tak kisahla mahal ke murah ke asalkan anak selesa,tak sakit itu adalah yang UTAMA.
bonda dengan walid akan beri yang terbaik buat Aydina Malaeka Tihany.
Ya Allah murahkanlah rezeki kami sekeluarga...berkatilah rezeki kami :)

ok bai....


sekian,

Terima kasih sudi baca...




dan doakan aku kurus dan cantik untuk kesihatan dan suami aku hehehe....Aamiin...



Ikhlas dari hati,



Raihana Humaira isteri kecintaan Tariq Huzairi,Bonda dan Walid kepada chenta hati solehah Aydina Malaeka Tihany binti Tariq Huzairi.Semoga Tariq Huzairi ditukarkan ke kawasan yang berdekatan dengan kami anak beranak.Aamiin ^^



2 comments:

e k i n ♥ y u s r i said...

zara pon pakai pet pet
bile ade sale, beli byk2

Raihana Humaira said...

tulah,bila sale memang harus membeli dengan banyak kan....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...