aydina malaeka tihany

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Alexander Seth Ukasyah

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

✿ The Followers ✿

✿About Me✿

My photo
puan raihana humaira,masih muda remaja ;p,bonda Aydina Malaeka Tihany dan Alexander Seth Ukasyah ,sangat simple,degil,sensitip,nakal,ceria,suka senyum dan sangat optimis dalam kehidupan .~doakan saya dan anak anak bahagia di dunia dan akhirat!~

✿tabung pahala✿

✿ Doa buat anakanda ✿

" Ya Allah peliharalah anak-anakku,Aydina Malaeka Tihany dan Alexander Seth Ukasyah selama ia berada diatas muka bumi ini dan sihatkanlah mereka, Engkaulah yang menyembuhkan, tidak ada penyembuhan selain penyembuhan-Mu, penyembuhan yang tidak meninggalkan penyakit. Ya Allah rupakanlah atau bentukkanlah mereka dengan rupa yang baik, dan tetapkanlah ke dalam hatinya iman kepada Engkau dan kepada Rasul-Mu. Ya Allah, mudahkanlah perjalanan dalam kehidupannya,murahkanlah rezeki mereka. Ya Allah jadikanlah mereka sihat yang sempurna, berakal dan pandai, alim dan beramal. Ya Allah panjangkanlah umur mereka, sihatkanlah badan mereka, dan baikkanlah akhlak mereka, fasihkanlah lisan mereka, baguskanlah suara mereka untuk membaca Al-Quran dan hadis dengan berkat Nabi Muhammad SAW, dan segala puji bagi Allah Tuhan semesta alam."

Thursday, December 20, 2012

nafsu makin membuak-buak

Assalamualaikum ^^

Lately ni nafsu aku membuak-buak sangat....
tak dapat nak control...
tak boleh dok diam mulut ni....nak mengunyah jeee
haish....
aku rasa ni kesan dari tabiat masa mengandung dulu kot.

habisla berat aku yang loose time berpantang ritu T_T
aku memang siyes fobia tengok penimbang,terus rasa nak pitam bila nampak penimbang hoooooo
tanak kau timbang berat....

misi 100days aku tu pun agak tertunda sebab kaki aku crack baru-baru ni...jadi tak dapek nak xcersice.
pakai losyen felinna jelah...tu pun sejak dari minggu lepas kaki aku crack terus tak pakai...no mood anymore!

nak control makan aku rasa sekarang memang aku tak mampu,tambah pulak bila menyusu badan ni...memang aku kerap rasa lapar dan kalau tak makan susu aku macam kureng sikit....kena makan dan minum untuk memproses susu yang banyak.

so sekarang aku buat tema dalam hidup,makan untuk susu,dan apa aku makan tu bikin aku kurus.
boleh kau aku verangan gila gini...
haishh...

tak pe....insy.Allah aku akan kembalikan berat badan yang ideal...
no more lebihan lemak lemak degil lagi ye...

lelaki kacak tu pun nak join jugak edisi meng"kurus" ni...padahal kalau duduk berdua makan tak henggattttt...
sangatlah chooooiiiii kan....




hambik sekeping gambauuuuu keding kami.....

haishhhh...okeh semoga kami terkena sumpahan menghilangkan lemak lemak degil ni...
*mungkin kena cuci dengan clorox*
Ya Allah murahkanlah rezeki kami sekeluarga...berkatilah rezeki kami :)

ok bai....


sekian,

Terima kasih sudi baca...





dan doakan aku kurus dan cantik untuk kesihatan dan suami aku hehehe....Aamiin...



Ikhlas dari hati,



Raihana Humaira isteri kecintaan Tariq Huzairi,Bonda dan Walid kepada chenta hati solehah Aydina Malaeka Tihany binti Tariq Huzairi.Semoga Tariq Huzairi ditukarkan ke kawasan yang berdekatan dengan kami anak beranak.Aamiin ^^

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...