aydina malaeka tihany

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Alexander Seth Ukasyah

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

✿ The Followers ✿

✿About Me✿

My photo
puan raihana humaira,masih muda remaja ;p,bonda Aydina Malaeka Tihany dan Alexander Seth Ukasyah ,sangat simple,degil,sensitip,nakal,ceria,suka senyum dan sangat optimis dalam kehidupan .~doakan saya dan anak anak bahagia di dunia dan akhirat!~

✿tabung pahala✿

✿ Doa buat anakanda ✿

" Ya Allah peliharalah anak-anakku,Aydina Malaeka Tihany dan Alexander Seth Ukasyah selama ia berada diatas muka bumi ini dan sihatkanlah mereka, Engkaulah yang menyembuhkan, tidak ada penyembuhan selain penyembuhan-Mu, penyembuhan yang tidak meninggalkan penyakit. Ya Allah rupakanlah atau bentukkanlah mereka dengan rupa yang baik, dan tetapkanlah ke dalam hatinya iman kepada Engkau dan kepada Rasul-Mu. Ya Allah, mudahkanlah perjalanan dalam kehidupannya,murahkanlah rezeki mereka. Ya Allah jadikanlah mereka sihat yang sempurna, berakal dan pandai, alim dan beramal. Ya Allah panjangkanlah umur mereka, sihatkanlah badan mereka, dan baikkanlah akhlak mereka, fasihkanlah lisan mereka, baguskanlah suara mereka untuk membaca Al-Quran dan hadis dengan berkat Nabi Muhammad SAW, dan segala puji bagi Allah Tuhan semesta alam."

Monday, April 11, 2011

manusia yang suka beri pahala kepada manusia lain.

amaran keras lagi berbisa : okeh entry ini agak emo dan menyakitkan hati
kalau tak suka sila tekan alt +f4
jangan terus membaca kalau rasa anda tergolong dalam golongan ini dan terus berasa sakit hati bila membaca apa yang aku katakan ini !

okeh,aku memang suka menyakitkan hati orang kalau orang tersebut terlalu jijik sekurang-kurangnya aku tak hipokrit dan berpura-pura seperti KAU kan.

siyes okeh aku tiada mood nak tulis panjang2 tapi kena tulis jugak..sebab peringat untuk diri sdri dan orang2 disekeliling...
tapi entah la nak kata ni memang semujadi habit org melayu ke?xkot...bukan orang melayu je..bangsa2 lain pun sama jugak...cuma mungkin yang di sekeliling aku org melayu je kot yang menyibuk tu yang aku labelkan sikap orang melayu hihihi
ok semalam kan besday lelaki kesayangan aku...
orait...dah umur 32tahun itu lelaki...sudah manyak tua yer...
xkisahla kan kalau orang nak wish2 besday tapi tak perlula sampai menyakitkan hati sampai tak habis2 wish tentang anak je...
kalau wish semoga cepat2 dapat baby xpelah...
ni tak tanya bila nak ada baby?
kalau kau jadi isteri kau angin tak?
kau ingat aku tanak anak ke?dah Allah swt xbagi...
xkan la aku nak kena story bila laki aku balik aku period
time aku subur laki aku bz operasi
dah nasib aku dpt laki kerja polis yang sibuk dgn negara
aku redha je apa Allah swt bagi dekat aku tapi yang kau bz2 dok pertikaikan kenapa?
macam la kau tu bagus sangat...
hais...kau ingat buat anak tu senang
kau tahu tak aku laki bini ni banyak komitmen dgn masalah org lain aku laki bini nak kena pk jugak.
kalau xde org lain menyusahkan aku lakibini xpelah...ni sikit2 menyusahkan je...
kami pun dah planing bila waktu yang sesuai untuk ada baby so kau insan yang terlalu suka menyibuk hal aku jgn bz body tau...
jgn nak menyibuk sangat
kalau kau bz body lepas tu aku boleh bagi aku laki bini anak ke duit juta2 ke xpe...
stakat kau pandai petik je kata2 dengan mulut xpayah....
hari hari asyik aku kena soalan yang sama je...dah jumpa aku rini tanya,esok pun tanya lagi..
MACAM NI LA YER UNTUK SEMUA KAKITANGAN PENYIBUK HAL AKU BILA AKU DAH PRGNT NANTI AKU UMUMKAN...BUAT MASA SKRG NI AKU MASIH LAGI BELUM PRGNT DAN SUAMI AKU PUN TAK KISAH SEBAB SEMUA YANG ALLAH SWT DAH TETAPKAN TU ADA HIKMAHNYA!BILA AKU DAH ADA ANAK NANTI JANGAN ASYIK2 TANYA BILA NAK TAMBAH LAGI PULAK...
aishhh manusia ni tak pernah puas dan bersyukur melihat kebahagiaan orang lain....
p/s ~ sentiasa mendoakan kebahagiaan kawan-kawan disekeliling dan diri sdri..semoga kita semua tidak tergolong dalam golongan yang suka bz body hal orang tentang yang buruk2 ye...


2 comments:

~ CheNTAstobeLLy LEnsHouSe ~ said...

hahahah~ i loikeee ur statement sis!!~

~zaira~ said...

hahaha statement yang manakah?ngeee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...