aydina malaeka tihany

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Alexander Seth Ukasyah

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

✿ The Followers ✿

✿About Me✿

My photo
puan raihana humaira,masih muda remaja ;p,bonda Aydina Malaeka Tihany dan Alexander Seth Ukasyah ,sangat simple,degil,sensitip,nakal,ceria,suka senyum dan sangat optimis dalam kehidupan .~doakan saya dan anak anak bahagia di dunia dan akhirat!~

✿tabung pahala✿

✿ Doa buat anakanda ✿

" Ya Allah peliharalah anak-anakku,Aydina Malaeka Tihany dan Alexander Seth Ukasyah selama ia berada diatas muka bumi ini dan sihatkanlah mereka, Engkaulah yang menyembuhkan, tidak ada penyembuhan selain penyembuhan-Mu, penyembuhan yang tidak meninggalkan penyakit. Ya Allah rupakanlah atau bentukkanlah mereka dengan rupa yang baik, dan tetapkanlah ke dalam hatinya iman kepada Engkau dan kepada Rasul-Mu. Ya Allah, mudahkanlah perjalanan dalam kehidupannya,murahkanlah rezeki mereka. Ya Allah jadikanlah mereka sihat yang sempurna, berakal dan pandai, alim dan beramal. Ya Allah panjangkanlah umur mereka, sihatkanlah badan mereka, dan baikkanlah akhlak mereka, fasihkanlah lisan mereka, baguskanlah suara mereka untuk membaca Al-Quran dan hadis dengan berkat Nabi Muhammad SAW, dan segala puji bagi Allah Tuhan semesta alam."

Monday, April 4, 2011

telekom tak reti ke nak pasang tiang telefon?huh!!!

okeh....hari ini memang panazzzz hati gila babas punya...
pagi2 buta bangun awai2 dengan pak incik terpacak di depan tm point sg bakap
atas sebab mau pasang INTERNET di rumah...
punya xsaited tatau nak cerita la...
yelah sunyi sepi weii kat rumah xde tenet...
nak ler pasang...
story punya story tengok pakej...
dah elok nak reg
pakcik kaunter tu tya alamat rumah...
habaq la...
taman widuri.
perghh sekali dia cakap.
"minta maap ler...internet xboleh pasang dkt area tu sebab kat ctu xde kabel,xde tiang,kan tmn tu terbengkalai lama dah"
"erk....jadi ni tak boleh pasang la ni?"laki aku punya tanya lagi....hikhikhik~ala2 buat xpaham...
"tak boleh la...dah ramai orang dekat taman tu mintak,sekolah menengah dekat ctu pun mintak jugak tapi tulah TM tak pasang tiang,tak ada kabel nak sambung IT..."
"hurm..xpelah encik..terima kasih yer..."
amik ic dan terus blah....
selanjutnya...
aku pun berbincang dgn laki aku...
arghh pekara ni mesti kena wak masuk paper ni...
xboleh jadi...
dlm era moden ni suka suki dorg je nk sekat kemudahan rakyat...
weiii kami ni bukan ulu sangat...
apa salahnya pasang je...
aku balik pun ushar la tiang2 telekom ni...sepanjang perjalanan nak ke rumah...
perghh sampai jalan dekat sekolah tu je ada...
apa salahnya pasang je dlm taman tu..bukannya jauh pun...
sekolah tu pun duduk dlm taman tu jugak...
sungguh tak ada otak juga makhluk2 ni...
kepada TM kami ni pengguna dah kami penduduk ni mintak pasang..
tolong la pasang bukannya tak bayar bil bulan2...
ni tak nak menyusahkan rakyat je...
huh...oklah aku panas hati ni..kang aku membebel pjg2 lagi..kang jadi lain pulak...
eeeeeeeeeeeeee

4 comments:

mommylicious said...

relax...relax....

Saidatul Nazirah Awatif said...

cUbA bAgi duiT sKit nAk pAsAng kAbel.....
kOnfEm dEpA buat......

~zaira~ said...

kak ely ~ huh tgh panas hati...gila la telekom nih...

~zaira~ said...

along ~erk...haha pokai la atin klu lagu tuh..apa kata kalau kita p serang je telekom hahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...