aydina malaeka tihany

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Alexander Seth Ukasyah

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

✿ The Followers ✿

✿About Me✿

My photo
puan raihana humaira,masih muda remaja ;p,bonda Aydina Malaeka Tihany dan Alexander Seth Ukasyah ,sangat simple,degil,sensitip,nakal,ceria,suka senyum dan sangat optimis dalam kehidupan .~doakan saya dan anak anak bahagia di dunia dan akhirat!~

✿tabung pahala✿

✿ Doa buat anakanda ✿

" Ya Allah peliharalah anak-anakku,Aydina Malaeka Tihany dan Alexander Seth Ukasyah selama ia berada diatas muka bumi ini dan sihatkanlah mereka, Engkaulah yang menyembuhkan, tidak ada penyembuhan selain penyembuhan-Mu, penyembuhan yang tidak meninggalkan penyakit. Ya Allah rupakanlah atau bentukkanlah mereka dengan rupa yang baik, dan tetapkanlah ke dalam hatinya iman kepada Engkau dan kepada Rasul-Mu. Ya Allah, mudahkanlah perjalanan dalam kehidupannya,murahkanlah rezeki mereka. Ya Allah jadikanlah mereka sihat yang sempurna, berakal dan pandai, alim dan beramal. Ya Allah panjangkanlah umur mereka, sihatkanlah badan mereka, dan baikkanlah akhlak mereka, fasihkanlah lisan mereka, baguskanlah suara mereka untuk membaca Al-Quran dan hadis dengan berkat Nabi Muhammad SAW, dan segala puji bagi Allah Tuhan semesta alam."

Monday, July 2, 2012

update checklist anakanda :)


Assalamualaikum ^^

tadi aku check barang dalam checklist aku kan...ni sekarang turn checklist budak kecik ni...


checklist anakanda.

 cloth,bed time.
1. baju new born siang 5helai - rm70.00 - done lebih dari helai kira rambang semua 9helai kos rm50.00
2. baju new born malam 5helai – rm70.00- done 2helai kos rm15.00
3. Bedung moden 2pasang –rm 70.00 - done beli 1 rm7.00
4. Bedung biasa 3pasang – rm 50.00 (pakai je kain batik atau lampin hehe)- pakai kain pelikat dan batik bonda je tak pun pakai lampin.
5.Topi 3pasang – rm 50.00- done satu rm7.90
6.Barut (jahit sendiri ) kos rm20.00 untuk 20helai saiz besar sikit - done
7.barut kecik untuk new born beli readymade 4pcs rm20.00-done beli 1 je rm5.00 yang lain dapat free gift.
8. Pampers new born myb beli 2pack rm50.00
9. Selimut baby 1pcs rm 20 (kotor ganti kain batik atau pelikat kami jelah)- dapat free gift dari anmum..ingat nak beli jugak satu nanti ^^
10.bootie+mitten 5pasang rm 50.00-done 2pasang rm10.00
12.bootie+mitten outdor 5pasang rm 50.00(lepas pantang boleh beli -done rm31.00 
13.sapu tangan rm 5.00
14.. Seluar getah lepas pakai lampin 3helai rm10.00 - entah xbeli kot hahaha
15. Tuala 2pasang –rm 50.00
16.baby wipes 1 yang dalam bekas – rm15.00
17.baby wipes pek add beli 7pek –rm50.00
18.lampin – 1pack rm30.00
19.Tilam kekabu – rm150.00 - rm100 sekali cadar baru...done
20. Tilam span biasa – rm 50.00
21. Bakul isi barang baby 2 bakul – rm20.00
22. Cotton balls rm 10.00
23. Sikat baby rm 5.00
24. Bedak baby rm10.00
25. Minyak baby (baby oil) pakai bonda punya dah la ye..-dapat free gift set NR
26. Cotton bud  beli 1pek rm5.00
27. Losyen baby rm 10.00
28.katil baby-rejek…tak perlu.
29. Kelambu baby rm15.00
30.chaging mat (nk letak bawah kain batik atas tilam) rm 15.00
31. bakul baby kecik simpan baby care – rm5.00
32. Beg baby rm 30.00
33. Baby sling rm100.00
34. Car seat –lepas bersalin je
35. Stoller – lepas bersalin je-done rm900.00
36. Bottle – tatau nak beli set apa lagi…bajet rm 100.00
37. Besen mandi –tak perlu.
38. Sabun+syampu (rm15.00)
39. Detergent untuk cuci baju baby rm 20.00
40. Powder puff (letak dkt lampin sblm pakai) – rm10.00
41. Putting baby rm10.00 - done dah ada dapat hadiah.

Medicine+tahnik
42. Kurma  nabi untuk bertahnik – rm 5.00
43. Gripe water(untuk mgelakkan baby kembung ) rm10.00
44. Nappy rash cream rm10.00
46. Nasal aspirator untuk baby selesema rm20.00
47. Methylated spirit utk tali pusat baby rm15.00*yang ni dapat free dari hospital*
48.syringe for medicine –nanti mintak dkt nurse jelah..freee hehehe
49. Tungku baby rm5.00
50. Termometer-dah ada.done.
51. Vicks – Rm5.00
52. Pengepit kuku(nail cliper) rm 10.00
53.minyak telon 2botol rm 20.00


aku rasa macam dah banyak beli padahal..banyak yang tak beli lagi..hahaha
mak aii sekali tengok check list banyak lagi yang tak beli..hahaha
kena gigih lagi p membeli bila lelaki kacak balik kalau macam ni...
kalau mana boleh on9 aku beli on9 je..kihkihkih
tu pun kalau yang on9 lagi murah dari pasaran la ye uols...sekarang kena bijak berbelanja demi masa depan kami sekeluarga...chewah ^^


kos semua rm245.90sen...tak masuk stroller ye...sbb stroller tu terbeli je..hahaha
kalau aku terberanak dalam masa terdekat ni..trial pack set mandian lengkap baby dah ada...aku beli untuk bawa jalan-jalan dan ke hospital...harap-harap taklah...ikut due 10.10 ni...


ok,baiiiii....

Sekian,
Terima kasih sudi baca...

Ikhlas dari hati,
Raihana Humaira isteri kecintaan Tariq Huzairi,Walid dan Bonda kepada zuriat-zuriat kami yang soleh dan solehah.Semoga Tariq Huzairi cepat ditukarkan ke kawasan yang berdekatan dengan kami anak-beranak.Semoga anakanda lahir dalam keadaan sihat,sempurna,selamat dan semoga aku bersalin normal,ikut due 10.10...Aamin.. 

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...