aydina malaeka tihany

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Alexander Seth Ukasyah

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

✿ The Followers ✿

✿About Me✿

My photo
puan raihana humaira,masih muda remaja ;p,bonda Aydina Malaeka Tihany dan Alexander Seth Ukasyah ,sangat simple,degil,sensitip,nakal,ceria,suka senyum dan sangat optimis dalam kehidupan .~doakan saya dan anak anak bahagia di dunia dan akhirat!~

✿tabung pahala✿

✿ Doa buat anakanda ✿

" Ya Allah peliharalah anak-anakku,Aydina Malaeka Tihany dan Alexander Seth Ukasyah selama ia berada diatas muka bumi ini dan sihatkanlah mereka, Engkaulah yang menyembuhkan, tidak ada penyembuhan selain penyembuhan-Mu, penyembuhan yang tidak meninggalkan penyakit. Ya Allah rupakanlah atau bentukkanlah mereka dengan rupa yang baik, dan tetapkanlah ke dalam hatinya iman kepada Engkau dan kepada Rasul-Mu. Ya Allah, mudahkanlah perjalanan dalam kehidupannya,murahkanlah rezeki mereka. Ya Allah jadikanlah mereka sihat yang sempurna, berakal dan pandai, alim dan beramal. Ya Allah panjangkanlah umur mereka, sihatkanlah badan mereka, dan baikkanlah akhlak mereka, fasihkanlah lisan mereka, baguskanlah suara mereka untuk membaca Al-Quran dan hadis dengan berkat Nabi Muhammad SAW, dan segala puji bagi Allah Tuhan semesta alam."

Monday, July 2, 2012

update checklist barang bonda


Assalamualaikum ^^
Ini review hapdet checklist dari apa yang aku dah senaraikan..so far alhamdulillah sikit sebanyak dappat berjimat...kalau lah boleh jimat lagi...lagi aku suka kan...



Checklist untuk bonda.
Berpantang.
1. Bengkung (siap diupah) kain 6m+upah rm15.00-done
2. Bengkung moden (dah ada)-done
3. Set bersalin (tak fikir lagi,tapi rasanya NR bajet rm 300.00)-done 
4. Kain batik ada dah 3helai tapi akan dibeli lagi 2helai – rm 30.00 (tak beli papa bagi f.o.c)-done
5. Maternity pad (rasanya aku pakai yang biasa,balance ritu ada lagi 4pack)-done
6.Tungku –ambil yang tok punya,sebab survey yang baru ritu besi dia tak ok,tak panas macam dulu.-done
7. Baju sejuk – reclyle yang lama je.-done
8.Stokin 3helai –rm10.00 beli lelong sudah..kalau payah rembat stoking asben aku..hahaha
9.Baju T besar- pakai baju walid jelah…cut cost - done tak beli pakai yang mana ada je baju lelaki kacak tu kan besau-besau hehehe
10. Jeli gamat,pati ikan haruan – rm50.00
11.param  5paket – rm5.00 (lumur satu badan) -done tak beli dapat free dlm pakej NR
12. Pilis 3paket – rm 5.00 -done tak beli dapat free dlm pakej NR
13. Bedak herba bunga tanjung-tonyoh daki – 2pkt dah ada- done
14.herba mandian – rm10.00
15. Pati halia mustajab rm20.00 (untuk pecah lemak…kalau ye lah) -done tak beli dapat free dlm pakej NR
16.stokin HPA rm 42.00(stoking tu buang angin.nnt aku cari sesapa ada mbr card hpa..murah ckit)-done mbr jual jenama DCL rm15.00 tapi nanti kalau ada duit lebih beli jugak HPA
17.femme pad – rm 75.00 (untuk letak dkt tut2 kita bagi sejuk lepas luka bersalin.)kalau ceaser ltk dkt tmpt jahit.-tengok dulu kalau ada bajet lebih beli la...kalau dak tak payah pun takpe.

Barang nursing bonda.
1. Maternity bra – 3helai rm100.00- baru beli sehelai avon punya rm28.00 lagi 2 nanti-nanti lah :)
2. Breast pump – done medela double pumping price aku dapat rm400.00 - done
3. Nursing Breast pad – beli 2kotak rm40.00
4. Nipple Cream – rm20.00
5. Nursing pas washable 3 (rm20.00)- done beli 6 kpg rm15.00 f.o.c 8keping
6. Warmer checking +car and home skali sterilizer rm 170.00- done beli rm108.00 satu pakej dgn sterilezer
7.Sterilizer (sama sprt diatas ) beli lepas pantang nanti- done s.d.a ( jenama auntumz)
8.milk storage (bottle)-rm30.00 6botol
9.milk storage (plastic) 2pack 80plastk –rm 40.00 beli lepas pantang je -done beli rm35.00 dapat 210pcs.foc 12kpg.
10.Selipar-pakai yang dah ada je.-done
11. Nursing cover rm20.00
12. Cooler bag – rm70.00
13. Ice pack rm 50.00



banyak barang yang aku dah beli....
Alhamdulillah...kebanyakkan semua adalah cut kos aku.
syukur sangat.


kos semuanya rm915.00sen daripada 1080.30sen jimat rm165.30sen....tinggal sikit-sikit je lagi...insy.Allah akan disetelkan dalam masa terdekat...tapi macam nursing cover,coler bag dan ice pack tu mungkin aku akan beli selepas atau semasa pantang...itu pun kalau ada sale sekarang ni,jika dimurahkan rezeki aku akan beli sekarang...bajet untuk barang-barang yang tak beli lagi,dalah rm441.60sen,aku akan menjimatkan lagi keadaan...

kot kalau ada yang nak sponser lagi baguih kan....hahaha
sekarang ni aku memang sentiasa alert dengan barang-barang ni...aku harap semua akan setel sebelum bulan depan kan..
nak tumpu pada yang lain pulak.

uols,doakan kami sekeluarga murah rezeki ye...

ok bai...

Sekian,
Terima kasih sudi baca...

Ikhlas dari hati,
Raihana Humaira isteri kecintaan Tariq Huzairi,Walid dan Bonda kepada zuriat-zuriat kami yang soleh dan solehah.Semoga Tariq Huzairi cepat ditukarkan ke kawasan yang berdekatan dengan kami anak-beranak.Semoga anakanda lahir dalam keadaan sihat,sempurna,selamat dan semoga aku bersalin normal,ikut due 10.10...Aamin.. 


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...